Închide meniul

Mircea Lucescu este "rege" în Ucraina. A făcut-o campioană pe Dinamo Kiev! Contestat de fani, antrenorul român a reuşit o performanţă uriaşă

Florian Ceafalău Publicat: 25 aprilie 2021, 15:40

Reclamă
Mircea Lucescu este "rege" în Ucraina. A făcut-o campioană pe Dinamo Kiev! Contestat de fani, antrenorul român a reuşit o performanţă uriaşă

Profimediaimages

Mircea Lucescu a câştigat titlul cu Dinamo Kiev

Alb-albaştrii erau nevoiţi să câştige pentru a cuceri primul titlu după o pauză de cinci ani. Şi-a asigurat victoria încă din primul sfert de oră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo Kiev a cucerit titlul în campionatul Ucrainei

Zabarnyi a avut nevoie de numai patru minute pentru a deschide scorul, după un corner. Besedin a dublat avantajul lui Dinamo în minutul 14, tot dintr-o fază fixă. Asaltul lui Dinamo Kiev a continuat şi Tsygankov a făcut 3-0 în minutul 48. Tot el a făcut "dubla", în minutul 70. Rezultatul final a fost stabilit de Popov.

Cu un avans de 10 puncte înainte de startul meciului, gruparea din Kiev nu a mai depins de rezultatul înregistrat de Şahtior Doneţk. Câştigase meciul direct chiar cu o etapă în urmă şi îşi simplificase calculele.

Dinamo Kiev a devenit astfel campioana Ucrainei pentru a 16-a oară. Mircea Lucescu a încheiat chiar seria de vis a lui Şahtior Doneţk, deţinătoarea ultimelor patru titluri. Campion cu Dinamo este şi Tudor Băluţă, cel care a jucat un singur meci în acest sezon. Are mari probleme din cauza accidentărilor.

Reclamă
Reclamă 4

"Il Luce" a scris istorie alături de mineri, înainte să schimbe tabăra. Pe banca Şahtiorului a obţinut rezultate uluitoare: 8 titluri, 6 Cupe ale Ucrainei şi 7 Supercupe. Acestora li se adaugă câştigarea Cupei UEFA, în 2009.

În vârstă de 75 de ani, Mircea Lucescu şi-a mai trecut un trofeu în palmares, al 34-lea. Este al doilea cel mai titrat antrenor din istorie, după Sir Alex Ferguson (48 de trofee). Românul poate reuşi chiar eventul cu Dinamo Kiev. Luna viitoare va juca finala Cupei, împotriva Zoryei.

Mircea Lucescu, în conflict cu ultraşii lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu este la un pas de "dublă" cu Dinamo Kiev, dar, chiar şi în aceste condiţii, ultraşii echipei vor ca românul să plece din capitala Ucrainei. Asta din cauza trecutului său de la Şahtior.

Reclamă

"Vara trecută, mișcarea fanilor Dinamo Kiev a decis să renunțe la sprijinul activ pentru echipă, cât timp Lucescu este antrenorul principal. Motivul acestei decizii nu are legătură cu calitatea profesională a românului, ci cu calitățile sale umane, de care cu siguranță nu suntem mulțumiți.

În consecință, această decizie nu se va modifica indiferent de numărul de trofee câștigate. Chiar dacă Dinamo câștigă UEFA Champions League pentru Kiev, tot se va auzi din tribune: „Lucescu, go away!”

Lucescu nu are loc la Dinamo Kiev! Acesta este punctul nostru de vedere, avem dreptul la el și îl vom apăra clar, consecvent și de la meci la meci", au scris ultraşii lui Dinamo, într-o postare pe Instagram.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
11:57

Cum şi-a sărbătorit Lionel Messi ziua de naştere, în cantonamentul Argentinei. Cadou pentru fani: „Vă îmbrăţişez!”

11:23

„Domnul Becali să negocieze!” Tatăl lui Valentin Mihăilă, anunţul momentului despre viitorul fiului său după EURO 2024

10:46

„Ar fi o greşeală dacă am face asta!” Un titular din naţionala Slovaciei, mesaj vehement înaintea meciului cu România

10:04

Marius Ştefănescu a răspuns acuzaţiilor făcute de Dan Şucu. I-a dat replica după transferul la FCSB: „Răutăţi! E urât!”

9:33

Brazilia – Costa Rica 0-0. Debut ratat de Selecao la Copa America

9:27

Luciano Spalletti, după ce Italia a egalat Croaţia în al optulea minut al prelungirilor: „Am meritat calificarea”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și