Închide meniul

Mircea Lucescu, reacţie tulburătoare după moartea lui Pele: „Tricoul lui e la mine! Nici nu l-am spălat, are urme de iarbă!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 decembrie 2022, 22:12

Mircea Lucescu, reacţie tulburătoare după moartea lui Pele: „Tricoul lui e la mine! Nici nu l-am spălat, are urme de iarbă!

Anunţ de ultimă oră făcut de Mircea Lucescu

Profimedia

Mircea Lucescu, reacţie tulburătoare după moartea lui Pele. Lucescu a făcut schimb de tricouri cu marele Pele în 1970, la Campionatul Mondial din Mexic. Pele a murit la vârsta de 82 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a avut o reacţie tulburătoare după ce a aflat că marele Pele a murit.

Mircea Lucescu, reacţie tulburătoare după moartea lui Pele

România are ceva de la Pele. Tricoul lui este la mine. Nici nu l-am spălat de atunci, are încă urme de iarbă. Eram destul de aproape de el ca vârstă. Avea o imagine extraordinară, îl priveam ca pe un extraterestru”. În ianuarie 1970, cu o jumătate de an înaintea turneului final, am fost în turneu în Brazilia. Și am locuit la Plaza, pe vestita Copacabana, același hotel la care au venit și brazilienii pentru vizita medicală și testele fizice.

Avea tot ce îi trebuie pentru marea performanță, la cel mai bun nivel. Tehnic, fizic, tactic, totul era la înălțime. Am mai spus, era ca Michael Jordan, un lider. Fantastic pe teren. De-o exigență maximă cu el și cu coechipierii. Chiar rău cu colegii, nu mai zic de adversari, pentru că nu accepta altceva decât victoria”, a spus Mircea Lucescu pentru gsp.ro.

Cine a fost Pele și cum a devenit sinonimul fotbalului: 1.283 de goluri marcate, 3 Cupe Mondiale câștigate

Cine a fost Pele | Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani și a îndoliat întreaga lume a fotbalului. Brazilianul a fost considerat de mulți cel mai mare jucător din istoria „sportului rege”. Legendarul atacant a decedat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după o luptă îndelungată cu cancerul de colon, începută în 2021.

Reclamă

Pele fusese internat pe 29 noiembrie 2022, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se înrăutățise foarte mult.

Edson Arantes do Nascimento, poreclit Pele, a lăsat o durere uriașă în sufletele fanilor din întreaga lume, nu doar din Brazilia. Pele s-a născut pe 23 octombrie 1940, în orașul Três Corações, din estul Braziliei. Copilăria sa a coincis cu fotbalul, sport pe care l-a iubit și l-a savurat din tot sufletul.

Brazilianul a început să joace fotbal la juniorii clubului Bauru, pentru care tatăl său, Dondinho, a evoluat ca profesionist. Pele a ieșit imediat în evidență cu calitățile sale fantastice, reușind să facă magie cu mingea la picior și să dribleze spectaculos orice adversar îi ieșea în cale. Viteza, acuratețea, driblingul și agilitatea erau doar câteva dintre „armele” sale.

Reclamă 4 / 0/3

În 1956, când avea 15 ani, Pele a semnat cu Santos, unde avea să scrie una dintre cele mai frumoase povești din istoria fotbalului. Micuțul atacant reușea să se strecoare cu ușurință și în mare viteză printre fundași, iar golul era un lucru la ordinea zilei pentru el.

Pele, eroul Braziliei! A devenit singurul jucător cu 3 Cupe Mondiale câștigate

În paralel, Pele făcea furori și la naționala Braziliei, alături de care a devenit de 3 ori campion mondial.

El a debutat la prima reprezentativă în 1957, iar în anul următor avea deja să scrie istorie pentru țara sa. Cu tânărul Pele în echipă, Selecao a câștigat primul Campionat Mondial al naționalei, în 1958, după un turneu fabulos culminat cu finala împotriva Suediei, scor 5-2. La numai 18 ani, Pele a marcat două goluri în finală și a devenit erou național.

Cu Pele într-o formă extraordinară, Brazilia și-a păstrat titlul de campioană mondială la ediția din 1962. Atunci, Selecao a învins în ultimul act Cehoslovacia, scor 3-1.

Pele a condus Brazilia către al 3-lea trofeu suprem în 1970. La 12 ani de la performanța fabuloasă de la Mondialul din Suedia, eroul Selecao a ridicat din nou prestigiosul trofeu deasupra capului. La turneul final din Mexic, Brazilia a răpus Italia în finală, cu 4-1. Pele a marcat primul gol al meciului de pe Estadio Azteca.

Cu 77 de goluri în 92 de apariții pentru naționala Braziliei, Pele rămâne singurul jucător din istorie care a câștigat 3 Cupe Mondiale. Recent, Neymar l-a egalat pe Pele în topul golgheterilor all-time ai selecționatei sud-americane. Totuși, atacantul lui PSG a avut nevoie de 32 de meciuri în plus pentru a atinge borna fabuloasă stabilită de Pele în urmă cu 51 de ani.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
30
apr.
0:09
Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență”
23:52 Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!” 23:50 VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship 23:41 „Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2 23:36 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu! 23:00 Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:35 Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului” Vezi toate știrile
Citește și