Închide meniul

„Nu este o glumă!” Rusia vrea să organizeze EURO 2028 sau EURO 2032, chiar dacă Vladimir Putin a declanşat războiul din Ucraina

Dragoș Vasile Publicat: 23 martie 2022, 19:16

Reclamă
„Nu este o glumă! Rusia vrea să organizeze EURO 2028 sau EURO 2032, chiar dacă Vladimir Putin a declanşat războiul din Ucraina

Cluburile şi echipele naţionale ale Rusiei, suspendate de FIFA şi UEFA

Profimedia

Rusia se pregăteşte să depună un dosar de candidatură pentru a găzdui EURO 2028 sau EURO 2032, deşi se confruntă cu numeroase sancţiuni în plan mondial ca urmare a invadării Ucrainei, informează L’Equipe. Rustem Saimanov, membru al Comitetului Executiv al Federaţiei de Fotbal din Rusia, a făcut anunţul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sport Express şi TASS notează că forul se pregăteşte să sepună un dosar, în ciuda contextului actual grav. Termenul-limită este joi, 24 martie.

Rusia vrea să organizeze EURO 2028 sau EURO 2032

Luna trecută, FIFA şi UEFA au anunţat suspendarea cluburilor şi a echipelor naţionale ale Rusiei din competiţiile internaţionale.

“Nu este o glumă. Viaţa continuă pentru noi, suntem deschişi şi pregătiţi”, a declarat Rustem Saimanov, director general al clubului Rubin Kazan şi membru al Comitetului Executiv al Federaţiei de Fotbal din Rusia, citat de news.ro.

Oleg Protasov a răbufnit: „Sportivii ruși merită să fie pedepsiți, să fie excluși din sport!”

Oleg Protasov (58 ani) a răbufnit la adresa sportivilor ruşi şi cere excluderea acestora din toate sporturile, după ce Rusia a invadat Ucraina în urmă cu 26 de zile.

Reclamă

Actualul vicepreședinte al Federației Ucrainene de Fotbal, fost antrenor la Steaua (2005) și Astra Giurgiu (2014-2015), cere măsuri dure după ce trupele lui Vladimir Putin au invadat Ucraina.

„Sportivii din Rusia merită tot ceea ce primesc. Nu poate fi spus că fotbalul și sportul în general sunt în afara politicii. Dacă ești un sportiv de top, trebuie să faci un pas în față și să spui: “Nu sunt de acord cu asta, cred că este un război și este ceva greșit”. Dar ei susțin aceste lucruri, prin tăcerea lor.

Dacă nu spui nimic, atunci ești de acord cu tot ce se întâmplă. Din acest motiv, sportivii ruși merită să fie pedepsiți, să fie excluși din sport, la care se adaugă celelalte sancțiuni și probleme. Toată lumea ar trebui să simtă gustul înfrângerii care îi așteaptă”, a spus Oleg Protasov, citat de sport.ua.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și