Închide meniul
EXCLUSIV

Octavian Chihaia a rupt tăcerea la 17 ani după golul anulat din meciul Marseille – Dinamo: „Arbitrul s-a întors cu spatele!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 iulie 2022, 16:50

Octavian Chihaia a rupt tăcerea la 17 ani după golul anulat din meciul Marseille – Dinamo: „Arbitrul s-a întors cu spatele!

AS.ro LIVE | Octavian Chihaia, invitatul lui Cătălin Oprișan

Octavian Chihaia, în tricoul lui Dinamo / Hepta

Octavian Chihaia a rupt tăcerea la 17 ani după golul anulat în mod incredibil în meciul Marseille – Dinamo 2-1, din grupele Cupei UEFA. Invitat la emisiunea AS.ro LIVE, moderată de Cătălin Oprișan, fostul atacant al „câinilor” a recunoscut că nici până în ziua de astăzi nu înțelege de ce arbitrul central a fluierat finalul partidei chiar când mingea intra în poarta lui Fabien Barthez.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În decembrie 2005, Dinamo mergea pe terenul lui Olympique Marseille în ultima rundă a grupelor Cupei UEFA. Cu un egal, formația din „Ștefan cel Mare” s-ar fi calificat în primăvara europeană.

Octavian Chihaia a rupt tăcerea la 17 ani după golul anulat din Marseille – Dinamo

Din păcate, deznodământul n-a fost fericit pentru Octavian Chihaia și colegii săi.

La ultima fază a partidei din Franța, la scorul de 2-1 pentru OM, Chihaia a reușit să marcheze un gol fabulos, cu o execuție lobată la colțul lung, lângă bară. În mod uluitor, eurogolul atacantului lui Dinamo n-a fost validat dintr-un motiv greu de înțeles: arbitrul central Julian Rodriguez Santiago a fluierat finalul exact când mingea intra în plasa renumitului Barthez.

VEZI AICI GOLUL ANULAT AL LUI CHIHAIA

Reclamă

La aproape 17 ani de la acel moment incredibil, Octavian Chihaia a dezvăluit că încă nu poate înțelege de ce arbitrul spaniol a luat acea decizie controversată.

Fostul atacant a recunoscut că, timp de 30 de secunde, s-a simțit ca într-un vis urât din care nu poate scăpa.

„Eu, personal, în momentul respectiv n-am auzit absolut nimic (n.r. – fluierul arbitrului). Am stat, m-am uitat după aceea pe reluări, până la urmă fluierul a venit când mingea lovea bara. Ceasul rău, pisica neagră! Ce condamn și de ce îmi pare mie rău este că arbitrul s-a întors cu spatele.

Reclamă 4 / 0/3

Țin minte că era un adversar care a încercat să îmi dea mingea printre picioare. Am oprit mingea și, ca niciodată, am simțit să dau la poartă minge lobată. Șiret interior, lobat. Și Barthez în poartă, și bară-gol, și Olympique Marseille… Arbitrul s-a întors cu spatele… jur, asta nu pot să înțeleg. Se întâmplă o dată în viață un astfel de ghinion. Era un gol decisiv.

Atunci, timp de 30 de secunde, n-am știut efectiv ce s-a întâmplat. Parcă tot așteptam să mă trezesc dintr-un vis. Nu știu ce s-ar fi întâmplat într-o situație cu VAR, într-o astfel de fază. Poate arbitrul nu era pregătit, nu ai voie să te întorci cu spatele la joc. El a stat cu spatele la joc 4-5 secunde. În momentele alea se poate întâmpla orice. E inexplicabil”, a spus Octavian Chihaia, la AS.ro LIVE.

În sezonul 2005/2006, Dinamo a încheiat grupa din Cupa UEFA pe ultimul loc, cu 4 puncte, la egalitate cu ȚSKA Moscova. Cu un egal în fața liderului Marseille, „câinii” ar fi urcat pe poziția a 3-a și și-ar fi asigurat calificarea în fazele eliminatorii.

Octavian Chihaia, povești de senzație de la Sportul! De la paltoane, la combine muzicale

Povești de senzație de la Sportul! De la paltoane, la combine muzicale! Așa erau plătiți jucătorii de la Sportul Studențesc de către Vasile Șiman. Crescut în Regie, de la vârsta de cinci ani, Octavian Chihaia a prins toate ”primele” pe care le oferea finanțatorul de atunci al echipei.

De la celebrele paltoane, la ”bătaia” pe combinele muzicale, sunt doar câteva dintre episoadele pe care și le-a amintit Octavian Chihaia. ”Titularii primeau cu șapte cd-uri, în timp ce rezervele lua cu trei cd-uri”, și-a amintit fostul atacant al studenților. Acesta a povestit cum toți fotbaliștii se jucau râma, după ce au primit telefoane 3310.

Eu le-am prins pe toate, un parfum, telefoane 3310, paltoane și combinele muzicale. Aveam Nokia 3310, jucai râma pe el. Aveam deplasări de 10 ore, se mai strica autocarul. Stăteai ore în șir, te dădeai jos și jucai râma, dacă aveai baterie. Noroc că ținea mult”, s-a amuzat Chihaia.

Fiul lui Romică Chihaia și-a amintit episodul în care jucătorii au fost nevoiți să împartă combinele muzicale. ”Veteranii” vestiarului și le-au ales pe cele cu șapte cd-uri, până a venit Ioan Andone și a făcut ordine. Titularii au luat combinele ”mai șmechere”, în timp ce rezervele au primit combinele cu doar trei cd-uri.

Reclamă

Combina muzicală era în funcție de câte minute jucai. Ăla care era titular, primea cu șapte cd-uri, cel care era rezervă primea cu trei cd-uri. Târziu am realizat, când au venit combinele, erau cutii mai mari, cutii mai mici.

Noi ne știam de mult, dar dacă era titular și era mai slab de înger, îi dădeai un cot și luai combina mare, până a venit nea Ando. Ce faceți, mă, puneți combinele la loc. A început cu lista. Să vezi înjurături ce ieșeau. Supărarea dura două trei zile, dar după, ne împăcam”, a povestit Octavian Chihaia la AS.ro LIVE.

Recomandări
  • Octavian Chihaia a rupt tăcerea la 17 ani după golul anulat din meciul Marseille – Dinamo
  • Dezvăluirea fostului atacant: „Arbitrul s-a întors cu spatele!”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu Vezi toate știrile
Citește și