Închide meniul

Ovidiu Hațegan revine în arbitraj, la 3 luni după infarctul suferit! Unde a fost convocat de UEFA

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 15 iunie 2022, 12:43

Ovidiu Hațegan revine în arbitraj, la 3 luni după infarctul suferit! Unde a fost convocat de UEFA

Ovidiu Hațegan

Ovidiu Hațegan, în timpul unui meci / frf.ro

Ovidiu Hațegan revine în arbitraj, la 3 luni după infarctul suferit. Centralul din Arad a fost convocat de UEFA la o adunare a arbitrilor din categoriile First Class și Elite, împreună cu conaționalii săi, Istvan Kovacs, Radu Petrescu și Horațiu Feșnic. Hațegan își va continua cariera în camera VAR.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hațegan a traversat momente teribile în acest an. Arbitrul de 41 de ani s-a temut pentru viața lui după ce a suferit un infarct, în luna martie. Inițial nu se știa dacă centralul va mai reveni în arbitraj.

Ovidiu Hațegan revine în arbitraj, la 3 luni după infarctul suferit! Unde a fost convocat de UEFA

Arbitrului român i-a fost montat un stent, iar ulterior a efectuat mai multe teste medicale. În prezent, starea de sănătate a oficialului este bună, însă nu se va întoarce pe gazon.

Potrivit Prosport, Ovidiu Hațegan a decis, împreună cu familia sa, să renunțe la cariera de central și să rămână exclusiv în camera VAR. Arbitrul din Arad deține licența respectivă de câțiva ani.

Hațegan a fost convocat de UEFA la o adunare a arbitrilor First Class și Elite, pentru pregătirea din pre-sezon. Cursurile respective se vor desfășura la Frankfurt, în Germania, în perioada 27-29 iulie 2022.

Reclamă

Pe lista anunțată de forul european se află alți 3 români: Istvan Kovacs, Radu Petrescu și Horațiu Feșnic.

Istvan Kovacs, noi detalii despre situația lui Ovidiu Hațegan

Ovidiu Hațegan era cel mai bine cotat arbitru român, la momentul infarctului. Din cauza problemelor medicale, centralul din Arad a ratat mai multe delegări în competițiile UEFA și FIFA.

Între timp, Istvan Kovacs i-a luat locul lui Hațegan în vârful clasamentului arbitrilor români. Arbitrul din Carei a fost delegat la mai multe partide de top, atât din Champions League, cât și din Nations League. Kovacs va merge și la Campionatul Mondial din Qatar, din această iarnă.

Reclamă 4 / 0/3

Recent, Kovacs a oferit noi detalii despre Hațegan:

”Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat cu Ovidiu. A fost aproape de o tragedie, dar îi mulțumim lui Dumnezeu că este printre noi. Locurile la Campionatul Mondial nu sunt în funcție de țară, sunt nominale.

Am fi avut șanse amândoi să fim la Campionatul Mondial. Am fost împreună la Campionatul European. Sper să revină cât mai curând printre noi, asta îi doresc. Am ținut legătura, dar este decizia lui (n.r.- să nu vorbească pentru moment) și-i respect intimitatea.

După cum bine știți, Ovidiu e din 2008 pe lista internațională. Eu am început în 2010. Concurența este benefică. Suntem colegi, dar și prieteni. Am fost la multe partide internaționale împreună. Ne știm calitățile și defectele. E un tip ambițios, pregătit. A avut neșansa asta”, a spus Istvan Kovacs, conform digisport.ro.

Istvan Kovacs va arbitra la Campionatul Mondial

Istvan Kovacs este primul arbitru român care va conduce meciuri la un Campionat Mondial, după 36 de ani. Ioan Igna a fost ultimul central român prezent la Mondiale, în 1986, în Mexic, unde Argentina s-a impus.

Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) sunt ceilalţi arbitri români care au ajuns la Campionate Mondiale, în istorie.

La Mondialul din Qatar vor fi prezenţi 36 de arbitri, 69 de asistenţi şi 24 de oficiali VAR, care au fost convocaţi în funcţie de prestaţiile avute în competiţiile FIFA, dar şi în cele continentale, anunţă forul mondial.

Reclamă

„Ca de obicei, primul criteriu de alegere a fost repretentat de calitatea arbitrilor, care au condus meciuri la cel mai înalt nivel în toată lumea. CM din 2018 a fost unul de succes şi datorită prestaţiilor arbitrilor şi vom face tot posibilul ca în 2022 lucrurile să stea şi mai bine”, a spus Pierluigi Collina, preşedintele Comitetului FIFA al Arbitrilor.

Recomandări
  • Ovidiu Hațegan revine în arbitraj, la 3 luni după infarctul suferit
  • Unde a fost convocat de UEFA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
Vezi toate știrile
Citește și