Închide meniul

Câţi bani primeşte Manchester City pentru titlul din Premier League! Ultima clasată câştigă de 47 de ori mai mult decât Farul

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 mai 2023, 10:08

Reclamă
Câţi bani primeşte Manchester City pentru titlul din Premier League! Ultima clasată câştigă de 47 de ori mai mult decât Farul

Câţi bani primeşte Manchester City pentru titlul din Premier League

Pep Guardiola s-a bucurat alături de jucători şi de staff pentru câştigarea trofeului / Profimediaimages

S-a aflat câţi bani primeşte Manchester City pentru titlul din Premier League. Campioană în Anglia pentru a 5-a oară în ultimii 6 ani, trupa lui Pep Guardiola a dat lovitura şi pe plan financiar. În conturile clubului va intra o sumă uriaşă. Chiar şi ultima clasată, Southampton, va primi un cec fabulos!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Cetăţenii” au reuşit să îi „sufle” titlul lui Arsenal şi vor încasa 165.7 milioane de lire sterline (190 de milioane de euro). City este în cărţi şi pentru tripla istorică. Va juca atât finala Champions League, cât şi cea a Cupei Angliei.

Câţi bani primeşte Manchester City pentru titlul din Premier League

Chiar şi ultima clasată din Premier League, Southampton, va încasa o sumă de senzaţie. Chiar dacă au adunat numai 24 de puncte în 37 de etape şi au retrogradat, „sfinţii” au asigurate 102.5 milioane de lire sterline (117 milioane de euro), anunţă dailymail.co.uk. În condiţiile date, cea mai slabă echipă din Anglia va primi de 47 de ori mai mulţi bani decât campioana României.

Farul va fi recompensată de LPF cu peste 2.5 milioane de euro. Marea lovitură o poate da în preliminariile UEFA Champions League, acolo unde constănţenii au obţinut calificarea după ce au devenit campionii Ligii 1. Prima tranşă din bani va fi virată de Ligă, în conturile echipei „Regelui”, în luna iulie. În total, Farul va primi 2.640.000 de euro. FCSB a ratat titlul, dar şi-a asigurat o sumă de 2.540.000 de euro. Ocupanta locului 3, care se va decide între CFR Cluj şi Universitatea Craiova, va încasa 2.350.000 de euro.

Reclamă
Reclamă 4

Anul trecut, Manchester City a primit 153 de milioane de lire sterline pentru câştigarea titlului. Acum premiul este semnificativ mai mare. De altfel, cluburile din Premier League au de împărţit 2.6 miliarde de lire sterline (n.r. 3 miliarde de euro), o sumă cu adevărat colosală! Prin comparaţie, echipele din Liga 1 au împărţit, în acest sezon, 28.5 milioane de euro.

De sezonul viitor, echipele din Liga 1 vor avea de împărţit un milion de euro în plus. Acesta va ajunge la cluburi, în funcţie de audienţe.

Pep Guardiola, lecţie de umor englezesc!

Pep Guardiola a oferit o lecţie de umor englezesc după ce a câştigat, matematic, un nou titlu în Premier League. A făcut-o pe Manchester City campioană pentru a 5-a oară în ultimii 6 ani şi este pe punctul de a-şi îndeplini marele vis, câştigarea Champions League. „Cetăţenii” se vor lupta în finală cu Inter, pe 10 iunie, iar meciul de la Istanbul va fi în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă

Managerul spaniol a şi fost întrebat, la ultima conferinţă de presă, ce l-ar mai ţine pe banca „cetăţenilor” în cazul în care reuşeşte să ridice deasupra capului cele trei trofee. Răspunsul oferit de Pep Guardiola a stârnit zâmbete în sala de conferinţe. Chiar dacă poate spulbera cel de-al 14-lea record în Premier League, antrenorul lui City mai are o „provocare”.

„(Reporter: Dacă reuşiţi tripla, care ar fi următoarea provocare?) Să înscriem un gol pe terenul lui Tottenham. Dacă voi fi încă aici, este pentru că nu am reuşit să îi administrez, în deplasare, o înfrângere lui Spurs„, a răspuns Guardiola la întrebarea pusă de reporterul Sky Sports, citat de marca.com.

Cu toate că toată sala a început să rândă, în spatele declaraţiei este un fapt real. În toate cele 8 meciuri jucate împotriva lui Tottenham, în deplasare, Guardiola nu are nicio victorie! Este un „blestem” pentru City, care a suferit 6 înfrângeri, iar două partide s-au terminat la egalitate.

Mai mult, pe noul stadion al lui Tottenham, echipa cu cel mai bun atac din Premier League nu a reuşit să marcheze nici măcar un gol! Au fost două înfrângeri cu scorul de 0-2 şi trei confruntări au fost pierdute la limită de cetăţeni, scor 0-1.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:49

Bernadette Szocs – Mima Ito LIVE VIDEO (14:35, AntenaPLAY). Duel pentru semifinalele WTT Star Contender Bangkok 2024

11:43

„S-a accelerat transferul!” Albion Rrahmani, la un pas să plece de la Rapid! Destinaţie spectaculoasă pentru atacantul kosovar

11:32

Gigi Becali a refuzat 10 milioane de euro pentru Florinel Coman: „El ştie bine discuţiile!”

11:15

LIVE VIDEOProgramul complet al etapei de Formula 3 a Marelui Premiu al Marii Britanii. Cursa de sprint, amânată din cauza ploii

11:12

Giovanni Becali a făcut anunţul momentului despre Dennis Man: „Semnează luni sau marţi!”. E tot mai aproape de transferul vieţii!

11:08

Max Verstappen şi Lando Norris, imagini virale alături de minunea de 17 ani a Angliei! Cine e Luke Littler

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 VIDEOGabriel Bortoleto a câştigat cursa de Formula 2 din Austria, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru brazilian
Citește și