Închide meniul

Erik ten Hag este noul antrenor al lui Manchester United! Anunţul oficial făcut de Ajax

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 21 aprilie 2022, 13:17

Erik ten Hag este noul antrenor al lui Manchester United! Anunţul oficial făcut de Ajax

Erik ten Hag este noul antrenor al lui Manchester United!

Profimedia Images

Erik ten Hag este noul antrenor al lui Manchester United, începând cu sezonul viitor! Anunţul a fost făcut de Ajax, pe site-ul oficial al clubului olandez.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Patru ani şi jumătate este o perioadă lungă de timp, dar ne-am fi dorit să îl păstrăm şi mai mult. Va face un pas către unul din cele mai mari cluburi ale lumii.

Îi datorim lui Erik pentru ce a reuşit să facă până acum la Ajax, dar nu am terminat încă. Contează acum ultimele meciuri ale sezonului şi ne dorim să aducem acasă titlul”, a spus Edwin van der Sar.

Erik ten Hag este noul antrenor al lui Manchester United

„Sunt fericit că s-a finalizat trecerea şi că a fost făcut anunţul oficial. Claritatea lucrurilor este importantă. Deocamdată, sunt importante meciurile rămase de disputat. Vreau să termin mandatul meu într-o notă pozitivă, câştigând campionatul. Dacă reuşim asta, Ajax va ajunge direct în Champions League şi merită asta”, a spus Erik ten Hag.

Reclamă

„Este o mare onoare să fiu numit manager al lui Manchester United şi sunt extrem de entuziasmat de provocarea care mă aşteaptă. Cunosc istoria acestui mare club şi pasiunea fanilor, iar eu sunt absolut hotărât să dezvolt o echipă capabilă să obţină succesul pe care îl merită. Va fi dificil să părăsesc Ajax după aceşti ani incredibili şi îi pot asigura pe fanii noştri de angajamentul meu total şi de concentrarea mea pentru a duce la bun sfârşit acest sezon înainte de a mă muta la Manchester United”, a mai spus Ten Hag.

Până acum, Ten Hag a câştigat cu Ajax două titluri, două Cupe ale Olandei şi o Supercupă. Sub comanda lui, „lăncierii” au avut un parcurs senzaţional în Champions League, în sezonul 2018-2019. Au ajuns în semifinale, după ce au eliminat Real Madrid şi Juventus.

Ajax este pe cale să cucerească un nou trofeu în Eredivisie, fiind pe locul I în clasament, cu 72 de puncte, patru peste ocupanta locului 2, PSV Eindhoven, cu cinci etape înaintea finalului sezonului.

Reclamă 4 / 0/3

Ten Hag îl va înlocui pe germanul Ralf Rangnick, care a preluat conducerea interimară a echipei după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, la 21 noiembrie 2021. În vârstă de 52 de ani, tehncianul olandez a mai antrenat în carieră echipele Go Ahead Eagles, Bayern Munchen II şi FC Utrecht.

Manchester United, umilită de Liverpool

Erik ten Hag o găseşte pe Manchester United într-o situaţie critică. Diavolii Roşii au fost umiliţi de Liverpool, cu 4-0, şi primii oameni au plecat deja din clubul de pe Old Trafford.

Manchester United a fost surclasată de marea rivală, Liverpool, pe Anfield. După eșecul rușinos suferit în fața „cormoranilor”, Jim Lawlor și Marcel Bout și-au dat demisia. Cei doi erau oameni de bază în departamentul de scouting al „diavolilor”.

Situaţie critică la Manchester United

Lawlor se afla la Manchester United din 2006, fiind adus sub comanda lui Sir Alex Ferguson. El își va părăsi oficial postul la finalul sezonului. De cealaltă parte, Bout a ajuns pe Old Trafford în 2014, pe vremea când Louis van Gaal se afla pe banca tehnică.

„Diavolii” se află într-o formă foarte slabă și riscă să rateze calificarea în UEFA Champions League, la finalul sezonului. Managerul interimar Ralf Rangnick a anunțat după meciul cu Liverpool că va avea loc o reconstrucție masivă în cadrul clubului. „Revoluția” se pare că a început deja, iar primii „sacrificați”sunt cei doi responsabili ai departamentului de scouteri.

Conducătorii lui United se pregătesc să abordeze o nouă strategie la nivel de scouting, fără Jim Lawlor și Marcel Bout. Un miliard de lire a cheltuit Manchester United pe transferuri începând din 2013, după despărțirea de Sir Alex Ferguson. În această perioadă, „diavolii” n-au câștigat niciun titlu de campioană în Premier League.

După 33 de etape disputate în Premier League, Manchester United este pe locul 6, la trei puncte în spatele lui Tottenham, cea care ocupă ultima poziţie de Champions League. Londonezii au şi un meci mai puţin jucat.

Reclamă
Recomandări
  • Erik ten Hag este noul antrenor al lui Manchester United!
  • Anunţul oficial făcut de Ajax

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului Vezi toate știrile
Citește și