Închide meniul

Juan Mata pleacă de la Manchester United. Anunţul oficial al clubului

Antena Sport Publicat: 2 iunie 2022, 14:53

Juan Mata pleacă de la Manchester United. Anunţul oficial al clubului

Juan Mata va pleca de la Manchester United

Juan Mata, în timpul unei partide pentru Manchester United/ Profimedia

  • Juan Mata o va părăsi pe Manchester United
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Juan Mata pleacă de la Manchester United. Contractul său va expira în această vară, iar jucătorul îi va părăsi pe „diavoli”, după 8 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Juan Mata nu va mai evolua pe Old Trafford în sezonul viitor. Oficialii clubului au anunţat despărţirea de mijlocaşul spaniol.

Juan Mata pleacă de la Manchester United

Mijlocaşul de 34 de ani a sosit la Manchester United în 2014. Mata a fost trasfert de la Chelsea, în schimbul sumei de aproximativ 45 de milioane de euro.

Reclamă

„Manchester United poate confirma că Juan Mata va pleca de la club, când contractul său va expira în această vară. Mulţumim pentru că ai dedicat 8 ani din cariera ta lui United, Juan. Toţi din club îţi doresc tot ce e mai bun în viitor”, a fost anunţul clubului Manchester United, pe pagina oficială.

În opt ani petrecuţi în tricoul lui Manchester United, Juan Mata a bifat 285 de partide, marcând 51 de goluri în toate competiţiile. Alături de „divaoli” a câştigat 4 trofee: FA Cup (2016), Community Shield, Cupa Ligii şi Europa League (2017).

Reclamă

Juan Mata, unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul lui United

În sezonul recent încheiat, Mata a evoluat în doar 12 partide, în toate competiţiile pentru United. Acesta nu a avut performanţe notabile, jucând în nota echipei. „Diavolii” au avut un sezon pe care trebuie să-l dea repede uitării. United se pregăteşte acum de noul sezon, alături de un nou manager, Erik ten Hag.

Cu toate acestea, venirea lui Mata pe Old Trafford în ianuarie 2014 i-a încântat enorm pe suporteri. Acesta a avut performnţe notabile atât cu Chelsea, cât şi cu echipa naţională a Spaniei. Alături de „albaştri”, Mata a triumfat în Champions League în 2012. Cu naţionala Spaniei, Juan Mata a devenit campion mondial în 2010 şi campion european în 2012.

Paul Pogba pleacă de la Manchester United

Juan Mata este a doua plecare anunţată de Manchester United în doar două zile. Paul Pogba o va părăsi pe Manchester United după 6 ani. Mijlocaşul francez a evoluat în 233 de meciuri pentru gruparea de pe Old Trafford, reuşind să marcheze 58 de goluri şi să ofere 74 de pase decisive.

Reclamă 4 / 0/3

„Odată un roşu, mereu un roşu! Mulţumim pentru serviciile tale, Paul Pogba!”, este anunţul oficial făcut de United.

Europa League, în sezonul 2016-2017, şi Cupa Ligii, în 2017, sunt singurele trofee câştigate de Paul Pogba la Manchester United.

Pogba câștigă aproape 300.000 de lire sterline pe săptămână la Manchester United. A fost vehiculat şi un transfer al francezului la Manchester City, care îşi permite să îi ofere un salariu mai mare decât câştigă în prezent. Acesta ar fi refuzat oferta „cetăţenilor” din cauza rivalității cu United.

Juventus este marea favorită pentru semnătura campionului mondial. Cotat la 55 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com, Paul Pogba a mai evoluat la „Bătrâna Doamnă” în perioada 2012-2016, reușind să marcheze 34 de goluri în 178 de meciuri.

Înlocuitor pentru Paul Pogba la Manchester United: „diavolii” plătesc 85 de milioane pentru Frenkie de Jong, de la FC Barcelona

Manchester United i-a găsit înlocuitor lui Paul Pogba, Frenkie de Jong de la Barcelona fiind alesul

Frenkie de Jong evoluează la Barcelona de trei sezoane, fiind transferat de la Ajax în 2019, în schimbul sumei de 85 de milioane de euro.

Manchester United este cu ochii pe mijlocaşul Barcelonei. Englezii sunt dispuşii să ofere aceeaşi sumă pe care catalanii o plăteau în urmă cu 3 ani pe olandez, anunţă jurnalistul italian Fabrizio Romano, pe contul său oficial de Twitter.

Reclamă

Frenkie de Jong evoluează de 3 sezoane pe Camp Nou. În sezonul recent încheiat, olandezul a bifat 46 de prezenţe în tricoul catalanilor, în toate competiţiile. Frenkie de Jong este unul dintre jucătorii importanţi din echipa lui Xavi, marcând 4 goluri, şi contribuind cu pasă decisivă la alte 5, în stagiunea 2021-2022.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Atletico - Barcelona
Fotbal extern • 17 mart., 23:58
Atletico Madrid – Barcelona 0-3! Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după 4-3 cu Liverpool
Manchester City, victorie uriaşă în derby-ul cu Manchester United
Premier League • 3 mart., 22:27
Manchester City, victorie uriaşă în derby-ul cu Manchester United! Napoli – Juventus 2-1. Spectacol în Europa
Erling Haaland, ratarea carierei, în Manchester City - Manchester United
Premier League • 3 mart., 18:45
Erling Haaland, ratarea carierei, în Manchester City – Manchester United. Cum a trimis din 2 metri
Paul Pogba, prima reacţie după ce a fost supendat 4 ani: "Inima mea este frântă"
Serie A • 29 feb., 17:39
„Vreau să fie clar” Paul Pogba, prima reacţie după ce a fost supendat 4 ani: „Inima mea este frântă”
Camelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update!
Antena Sport Update • 29 feb., 16:39
Camelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 29 februarie 2024