Închide meniul

Manchester City, campioană în Premier League! Cum arată clasamentul final: echipele calificate în Champions League, formațiile retrogradate și ierarhia golgheterilor

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 mai 2022, 20:28

Manchester City, campioană în Premier League! Cum arată clasamentul final: echipele calificate în Champions League, formațiile retrogradate și ierarhia golgheterilor

Manchester City a cucerit titlul în Premier League

Manchester City este campioana Angliei / Profimedia

Manchester City, campioană în Premier League! Trupa lui Pep Guardiola a câștigat un nou titlu în Anglia, după o luptă infernală cu Liverpool. Cursa pentru trofeu s-a dus până în ultima etapă, unde „cetățenii” au reușit o remontada uluitoare, de la 0-2, cu Aston Villa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City a câștigat cu 3-2 partida de pe Etihad, cu Aston Villa, după ce a fost condusă cu 0-2. Formația lui Pep Guardiola a marcat de 3 ori în 6 minute, prin Ilkay Gundogan (dublă) și Rodri.

Manchester City, campioană în Premier League! Cum arată clasamentul final

Pe Anfield, Liverpool s-a impus cu 3-1 în fața lui Wolves, însă victoria trupei lui Jurgen Klopp a fost în zadar.

A fost un sezon excepțional în Premier League, așa cum campionatul Angliei ne-a obișnuit de-a lungul timpului. Manchester City, Liverpool, Chelsea și Tottenham sunt echipele calificate în UEFA Champions League. Arsenal și Manchester United vor merge în Europa League, în timp ce West Ham va juca în Conference League.

United a fost foarte aproape să încheie sezonul pe locul 7 și să joace în Conference League în sezonul viitor. Cristiano Ronaldo&Co au pierdut partida cu Crystal Palace, scor 0-1.

Reclamă

Totuși, West Ham i-a făcut un „cadou” echipei de pe Old Trafford, pierzând cu 3-1 în fața lui Brighton. În urma celor două rezultate, United a încheiat stagiunea pe locul 6, cu două puncte peste „ciocănari”.

Lupta a fost extrem de încinsă și la retrogradare. Burnley, Watford și Norwich vor juca în Championship în sezonul viitor.

Cum arată clasamentul final din Premier League:

Reclamă 4 / 0/3

Rezultatele din ultima etapă din Premier League:

Mohamed Salah și Heung-min Son, cei mai buni marcatori din Premier League

Mohamed Salah și Heung-min Son vor împărți titlul de golgheter din Premier League. Cei doi au reușit un sezon fantastic, reușind să încrie câte 23 de goluri. Starul lui Liverpool a reușit și cele mai multe assist-uri (13).

Manchester City și-a trecut în palmares cel de-al 8-lea titlu din Anglia. Dintre acestea, 6 au fost cucerite sub conducerea șeicilor, în ultimii 10 ani.

Pep Guardiola, mesaj clar pentru Erling Haaland după transferul la Manchester City

Pep Guardiola a avut un mesaj clar pentru Erling Haaland după transferul la Manchester City. Antrenorul liderului din Premier League nu are de gând să pună presiune pe superstarul norvegian cotat la 150 de milioane de euro.

În urma transferului la Manchester City, Haaland va intra în top 5 al celor mai bine plătiți jucători din lume. Atacantul de 21 de ani va încasa un salariu astronomic, în valoare de peste 3,3 milioane de euro pe lună. Adică 111.111 de euro pe zi, 4.629 de euro pe oră… și 77 de euro pe minut.

Reclamă

„Este un jucător tânăr şi talentat. Sunt foarte fericit că a decis să vină alături de noi. Îl vom ajuta să se acomodeze cât mai repede posibil, în ceea ce priveşte viaţa la Manchester, casă şi toate celelalte, şi sunt sigur că se va adapta rapid la modul în care vrem să jucăm.

Niciodată nu am considerat că toată faza defensivă depinde de fundaşii centrali şi nici că golurile pe care trebuie să le marcăm depind de un atacant. A înscris multe goluri în cariera sa şi îl vom ajuta pe parcursul meciurilor să aibă mai multe şanse de a marca.

Nu îi vom da, nici măcar pentru o secundă, responsabilitatea de a marca golurile noastre. Trebuie să câştigăm meciuri. Pentru a câştiga, avem nevoie ca toată lumea să facă lucrurile în cel mai bun mod”, a declarat Guardiola, potrivit lequipe.fr, citat de news.ro

 

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
Vezi toate știrile
Citește și