Închide meniul

Manchester City, câştig de cauză după ce a dat în judecată Premier League! Anunţul făcut de „cetăţeni”

Alex Masgras Publicat: 7 octombrie 2024, 19:44

Reclamă
Manchester City, câştig de cauză după ce a dat în judecată Premier League! Anunţul făcut de „cetăţeni

Manchester City, câştig de cauză după ce a dat în judecată Premier League! Anunţul făcut de "cetăţeni"

Pep Guardioal / Profimedia

Manchester City a avut câştig de cauză după ce a dat în judecată Premier League. Campioana Angliei a intentat un proces în luna iunie, după ce s-a plâns de noile reguli din Anglia în ceea ce priveşte contractele de sponsorizare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul de pe Etihad s-a simţit discriminat şi a decis să acţioneze în instanţă Premier League. În cursul zilei de luni, „cetăţenii” au anunţat că au avut câştig de cauză.

Manchester City, câştig de cauză după ce a dat în judecată Premier League! Anunţul făcut de „cetăţeni”

În aşteptarea verdictului „procesului secolului”, Manchester City a obţinut luni prima sa victorie în faţa Premier League. Un grup independent al Curţii de Arbitraj a dat dreptate triplei campioane în exerciţiu, care a contestat, în iunie, 25 de regulamente ale Premier League privind tranzacţiile cu părţi asociate (APT), introduse în februarie 2024.

În plus faţă de funcţionarea generală a APT, ale cărei „reguli sunt inechitabile din punct de vedere structural”, conform hotărârilor, Manchester City, care din 2008 este deţinut de un fond de investiţii din Emiratele Arabe Unite, s-a referit în special la două contracte de sponsorizare semnate cu Etihad Aviation Group şi First Abu Dhabi Bank, care au fost blocate „inechitabil” şi în mod „discriminatoriu” de Premier League, tot conform hotărârilor.

„Premier League a fost găsită vinovată de abuz de poziţie dominantă”, a declarat Manchester City într-un comunicat publicat luni, notează news.ro. Ca urmare a deciziei tribunalului, „deciziile specifice ale Premier League de a reevalua valoarea justă de piaţă a celor două tranzacţii încheiate de clubul din Manchester”, care solicita compensaţii financiare pe care nu le-a primit, au fost anulate.

Reclamă
Reclamă

Premier League a răspuns, de asemenea, observând deciziile tribunalului, „care au aprobat obiectivele generale, cadrul şi procesul decizional al sistemului APT…. (dar care) au identificat un număr mic de elemente ale regulilor care, în forma lor actuală, nu sunt conforme cu cerinţele concurenţei şi ale dreptului public”.

„Aceste elemente pot fi corectate rapid şi eficient de către Ligă şi cluburi”, a adăugat Premier League, care rămâne încrezătoare în sistemul său susţinut de numeroase cluburi engleze.

Reclamă
Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:22

A murit kenyanul Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 de metri la CM de atletism în 2017! Avea numai 26 de ani

21:53

Dinamo – FCSB, unicul derby din Liga 1 în octombrie 2024. Ce șanse are Dinamo să-și învingă marea rivală în acest sezon

21:45

„Este o provocare!” Alex Dobre, prima reacţie după ce a semnat cu Rapid: „Am venit cu inima deschisă”

21:13

Didier Deschamps, noi explicaţii despre absenţa lui Kylian Mbappe de la naţionala Franţei: „Clubul e angajatorul, nu federaţia”

20:58

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher! ”Nu mai este posibil”

20:26

După Ionuţ Panţîru, Gigi Becali l-a făcut praf pe un alt jucător al FCSB-ului: „L-am tras de şunci, cum l-a tras Dorinel pe ăla”

1 Gigi Becali a anunţat ce transfer va mai face la FCSB, în afară de aducerea lui Lukas Zima: „În rest avem dubluri” 2 VIDEOGestul făcut de Gigi Becali, după ce un copil i-a cerut 50 de lei! Imagini virale cu milionarul român 3 FCSB – Gloria Buzău 3-2. Octavian Popescu, primele goluri după o pauză de un an. Daniel Bîrligea a marcat şi el 4 VIDEOFC Porto – Braga 2-1 a fost live în AntenaPLAY. Victorie la limită pentru „dragoni”! Nacional – Benfica a fost întrerupt 5 Nicolae Mitea a spus pe cine preferă dintre Louis Munteanu şi Daniel Bîrligea: „Îmi place mai mult. E mai complex” 6 Ilie Dumitrescu, impresionat de un jucător din Liga 1: „E de Champions League, senzațional”
Citește și