Închide meniul

Mohamed Salah, desemnat jucătorul sezonului în Premier League

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 iunie 2022, 23:09

Mohamed Salah, desemnat jucătorul sezonului în Premier League

Mohamed Salah a fost desemnat jucătorul anului în Premier League

Mohamed Salah, în timpul unei partide pentru Liverpool/ Profimediaimages

Mohamed Salah a fost desemnat jucătorul sezonului în Premier League. Egipteanul i-a învins pe Kevin De Bruyne, Sadio Mane şi Virgil Van Dijk. Cristiano Ronaldo şi Harry Kane au fost şi ei printre nominalizaţii la acest premiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mohamed Salah a câştigat premiul pentru jucătorul anului în Premier League. Mijlocaşul lui Liverpool a fost golgheterul campionatului, cu 23 de reuşite, la egalitate cu Heung-Min Son.

Mohamed Salah, desemnat jucătorul sezonului în Premier League

Mohamed Salah a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul lui Liverpool. Alături de „cormorani”, Salah a terminat pe locul secund în Premier League, la doar un punct distanţă faţă de rivalii de la Manchester City.

Trupa lui Jurgen Klopp a avut un sezon fantastic. Liverpool s-a impus în Cupa Ligii şi Cupa Angliei, ambele trofee fiind câştigate după finale spectaculoase terminate la lovituri de departajare în faţa lui Chelsea.

Totodată, „cormoranii” au avut un sezon bun şi pe plan extern. Liverpool a disputat finala Ligii Campionilor, pe care au pierdut-o la limită cu Real Madrid, scor 1-0.

Reclamă

Pe de altă parte, Salah a avut performanţe foarte bune şi alături de naţionala Egiptului. Acesta a disputat Finala Cupei Africii în februarie, pe care a pierdut-o în faţa Senegalului condus de Sadio Mane.

Pe lângă cele 23 de goluri marcate, Salah a contribuit cu pasă decisivă la alte 13 goluri, fiind cel mai bun pasator în Premier League.

Mohamed Salah, pentru a doua oară desemnat jucătorul sezonului în Premier League

Ultima dată când Salah a fost desemnat jucătorul sezonului a fost în 2018, când de asemenea a avut cifre fantastice în tricoul lui Liverpool.

Reclamă 4 / 0/3

După premiul primit, Salah a intrat într-un grup select de 9 fotbalişti care au fost desemnaţi jucătorii anului în Premier League, în două rânduri. Mark Hughes, Alan Shearer, Thierry Henry, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Lucy Bronze, De Bruyne şi Fran Kirby sunt ceilalţi opt.

„Este o mare onoare să câştig un trofeu, individual sau colectiv, şi acesta este unul important. Foarte fericit şi mândru de asta. Trofeul acesta îţi arată că ai muncit foarte mult şi eşti răsplătit pentru munca depusă.

Am camera mea cu trofee şi m-am asigurat că mai am spaţiu pentru încă unul. Mereu păstrez loc şi mă gândesc ce trofee vor mai veni. Când înaintezi în vârstă, simţi că eşti mult mai stabil şi ştii exact ce îţi doreşti din fotbal, deci doar încerc să mă relaxez şi să ajut echipa”, a declarat Mohamed Salah, citat de dailymail.co.uk.

Kevin De Bruyne era unul dintre favoriţii la câştigarea trofeului de jucător al sezonului. Belgianul a câştigat un nou titlu alături de Manchester City, fiind un jucător cheie în echipa antrenată de Pep Guardiola. De Bruyne a încheiat sezonul cu 15 goluri şi opt assist-uri.

Pe de altă parte, Sadio Mane, colegul lui Salah din atacul lui Liverpool, se afla şi el printre nominalizaţii la acest premiu. Mane, care este aproape de o despărţire de Liverpool, a marcat 16 goluri în campionat, şi a contribuit cu pasă decisivă la alte patru.

Heung-Min Son, care a fost şi el golgheterul campionatului, Bernardo Silva şi Rodri au fost jucătorii care, în mod suprinzător, nu au fost nominalizaţi la premiul de jucătorul sezonului.

Liverpool, gata să facă cel mai scump transfer din istorie

Jurgen Klopp caută întăriri pentru sezonul viitor. Oficialii celor de la Liverpool sunt în discuţii avansate cu cei de la Benfica, pentru transferul lui Darwin Nunez, anunţă dailymail.co.uk. Atacantul uruguaian este ţinta mai multor cluburi europene, printre care Atletico Madrid şi Manchester United.

Reclamă

Liverpool este dispusă să-l transforme pe Darwin Nunez cel mai scump jucător din istoria clubului. Acest record este deţinut în prezent de Virgil Van Dijk, pentru care „cormoranii” au plătit lui Southampton în 2017 aproape 90 de milioane de euro.

Jurgen Klopp l-a remarcat pe Darwin Nunez în dubla pe care Liverpool a disputat-o cu Benfica, în sferturile Champions League. Managerul a fost impresionat de calităţile uruguaianului.

„Un băiat care arată bine! Şi un jucător foarte bun. Foarte bun. Îl ştiam dinainte, bineînţeles, dar a jucat destul de mult în faţa mea. A fost puternic din punct de vedere fizic, calm în situaţiile în care trebuia să finalizeze. Bun, foarte bun. Am spus mereu în astfel de situaţii, că dacă este sănătos, are o carieră mare în faţă”, a declarat Jurgen Klopp, cu privire la Nunez, conform dailymail.co.uk.

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și