Închide meniul

Pep Guardiola, investigat într-o anchetă antiterorism! Şoc pentru antrenorul lui Manchester City

Bogdan Stănescu Publicat: 26 noiembrie 2023, 14:16

Reclamă
Pep Guardiola, investigat într-o anchetă antiterorism! Şoc pentru antrenorul lui Manchester City

Pep Guardiola, investigat într-o anchetă antiterorism!

Pep Guardiola, în Arsenal - Manchester City / Profimedia Images

Pep Guardiola este investigat într-o anchetă antiterorism! Autorităţile spaniole cercetează Tsunami Democratic, o platformă suspectată de terorism. Guardiola ar fi participat la campania Tsunami Democratic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guardiola ar fi încurajat şi el catalanii să se revolte contra statului, potrivit site-ului Vozpopuli, preluat de Marca.

Pep Guardiola, investigat într-o anchetă antiterorism!

Numele lui Pep Guardiola ar fi apărut în acest caz după ce anchetatorii din Canada au întrebat de el. Guardiola se află acum printre cei cercetaţi de anchetatorii spanioli şi canadieni în acest caz.

Cine este Josep Guardiola și cum știți că a trimis mesaje în numele lui Tsunami Democratic?”, au întrebat anchetatorii canadieni.

Tsunami Democratic are legături în Canada prin compania Tucows Domains Inc. Garda Civilă canadiană susţine că şi Guardiola s-ar fi implicat în campania pornită de TD, pentru ca locuitorii din Catalonia să se revolte contra statului spaniol.

Reclamă

Potrivit Gardei Civile canadiene, TD a demarat „o campanie puternică promovată la cel mai înalt nivel politic și în zone civile pro-independență”. „Nu a ezitat (n.r: Guardiola) să-și alăture vocea de Tsunami Democratic, sprijinind cererea acesteia și încurajând populația catalană să se revolte împotriva legii statului spaniol”, susţine sursa citată.

Pep Guardiola s-a născut la Santpedor, în centrul Cataloniei şi s-a poziţionat încă de dinainte de referendum în favoarea independenţei Cataloniei. În ciuda opoziţiei statului spaniol, referendumul a avut loc în 2017, catalanii au votat pentru, dar guvernul spaniol a declarat suspendarea instituțiilor autonome și l-a demis pe Carles Puigdemont, preşedintele Generalității Cataloniei la acea vreme.

Puigdemont este liber, chiar dacă a fost arestat, în baza unui mandat european, în 2018 în Belgia şi ulterior în 2021 în Italia. Autorităţile belgiene au refuzat să îl extrădeze după prima arestare, iar ulterior italienii nu l-au extrădat nici ei în Spania pe Puigdemont.

Reclamă 4 / 0/3

Guardiola a declarat public că e pentru independenţa Cataloniei: „Dacă cineva e jenat de participarea mea, problema lui!”

Dacă cineva este jenat de participarea mea la acest proces, atunci este problema sa”, declara Pep Guardiola înainte de referendum.

Dacă ar fi existat un Stat catalan, aş fi jucat pentru selecţionata catalană. Dar în aceste vremuri, acest lucru nu este posibil”, mai spunea Guardiola în 2015.

Pep Guardiola a reuşit o triplă istorică sezonul anterior cu Manchester City. Antrenorul a câştigat Premier League, Cupa Angliei şi Liga Campionilor cu „cetăţenii”.

Pep Guardiola, cuvinte uriaşe la adresa lui Jurgen Klopp: „A făcut din mine un antrenor mai bun!”

Pep Guardiola i-a adresat cuvinte uriaşe lui Jurgen Klopp, înaintea derby-ului din Premier League dintre Manchester City şi Liverpool. Managerul campioanei Angliei a declarat că rivalul de pe banca „cormoranilor” l-a determinat să fie un antrenor mai bun. Manchester City – Liverpool s-a încheiat 1-1.

„M-a ajutat să mă gândesc la multe lucruri, absolut”, a spus Guardiola. „A făcut din mine un antrenor mai bun cu echipele sale”, a adăugat antrenorul campioanei Angliei. Înaintea duelurilor din Premier League, cei doi au fost rivali în Germania, când Klopp era la Borussia Dortmund, iar Guardiola, la Bayern Munchen.

„El şi echipele sale, chiar la Dortmund, au fost mari rivali”, a afirmat spaniolul, care a lăudat actuala echipă a lui Liverpool, menţionându-i pe Mohamed Salah, Luis Diaz, Darwin Nunez sau Dominik Szoboszlai.

„Au o echipă fantastică, jucători fantastici”, a spus Guardiola, potrivit căruia, de la venirea la City, în 2016, „ei au fost cei mai mari adversari ai noştri”.

Reclamă

Klopp a fost întrebat la rândul său, într-o conferinţă de presă, dacă Liverpool împotriva lui City este de acum cea mai mare rivalitate în Anglia. „Nu ştiu, trebuie să-i întrebaţi pe oameni”, a răspuns germanul. „Dintr-un punct de vedere sportiv, de ani de zile este cel mai greu meci. Este cea mai puternică echipă din lume în ultimii ani”, a adăugat el.

Liverpool nu s-a mai impus în campionat pe terenul lui Manchester City din noiembrie 2015 (victorie cu 4-1). „Îmi veţi spune, bilanţul nostru (pe Etihad Stadium – n .r) nu este grozav! (…) se pare că ne-am apropiat puţin (de nivelul lui Manchester City – n. r.), dar trebuie să câştigăm bătăliile decisive pe teren”, a afirmat Klopp.

Recomandări
Citește și:

Cine se califică în finala Ligii Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:51 Poli Iași cere suspendarea lui Homawoo pentru accidentarea cumplită provocată lui Luca Mihai! Anunţul Comisiei de Disciplină 19:29 Şerveţelul pe care Lionel Messi a semnat cu Barcelona, scos la licitaţie! Preţul de pornire este uriaş 19:25 România – Cehia 31-30! „Tricolorii” au avut un avans de 7 goluri în turul play-off-ului pentru CM de handbal masculin 18:59 FotoMarian Drăgulescu se însoară a treia oară! Cât de frumoasă este femeia care l-a convins să ajungă iar în faţa altarului 18:28 Rapid, sancţionată de Comisia de Disciplină înaintea meciului cu FCSB! Anunţul făcut de clubul din Giuleşti 18:02 EXCLUSIVVictor Piţurcă şi-a dezvăluit marele vis, la împlinirea a 68 de ani! 17:42 „Eu sunt pisică, nu cârtiţă” Bogdan Lobonţ a venit cu replica, după derapajul lui Robert Niţă: „Vă spun un principiu fundamental” 17:27 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update. Cele mai tari ştiri ale zilei de 8 mai 17:03 FotoCamila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera 16:35 Gigi Corsicanu l-a atacat pe Bogdan Lobonţ: „Nu avea ce să mai caute în casa noastră”! Apel către toţi suporterii Rapidului! Vezi toate știrile
Citește și