Închide meniul

Pep Guardiola, prima reacţie după Arsenal – Manchester City 1-0: „Se întâmplă”. Ce a făcut diferenţa pe Emirates

Alex Masgras Publicat: 8 octombrie 2023, 22:13

Reclamă
Pep Guardiola, prima reacţie după Arsenal – Manchester City 1-0: „Se întâmplă. Ce a făcut diferenţa pe Emirates

Pep Guardiola, prima reacţie după Arsenal - Manchester City

Pep Guardiola, în Arsenal - Manchester City / Profimedia

Pep Guardiola a oferit prima reacţie după Arsenal – Manchester City 1-0. Meciul zilei din Premier League le-a pus faţă în faţă pe vicecampioana şi campioana din sezonul trecut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa lui Mikel Arteta s-a impus în meciul de pe teren propriu cu 1-0, antrenorul „tunarilor” obţinând primul succes contra „cetăţenilor” în campionat, după ce a mai învins echipa lui Pep Guardiola în Cupa Angliei şi în Community Shield.

Pep Guardiola, prima reacţie după Arsenal – Manchester City 1-0

Arsenal a obţinut o victorie extrem de importantă în Premier League. Echipa lui Mikel Arteta a câştigat în faţa lui Manchester City în campionat după 8 ani, ultimul succes din Premier League având loc în 2015.

Unicul gol al partidei de pe Emirates a fost marcat de Gabriel Martinelli în minutul 86 al partidei, atunci când şutul său din afara careului a fost deviat de Nathan Ake.

La finalul meciului, Pep Guardiola i-a felicitat pe cei de la Arsenal şi a dat asigurări că echipa sa va reveni la un nivel cât mai bun după pauza provocată de meciurile echipelor naţionale. De asemenea, spaniolul este convins că absenţa lui Rodri, suspendat pentru meciul cu Arsenal, s-a simţit:

Reclamă

„Am început meciul foarte bine, cu două sau trei ocazii. Ei au început repriza a doua foarte bine, cu ritm. Apoi a fost strâns şi au marcat după o deviere. Au câştigat, felicitări lui Arsenal.

Noi am încercat. Cred că ambele echipe au avut ocazii. Cred că ambele echipe au făcut un pressing avansat bun. A fost strâns şi, la final, a fost o acţiune şi am pierdut meciul. Vreo 10 minute a fost Arsenal în atac, după care a fost iar echilibrat. Şi noi am avut momentele noastre bune. Din păcate, ei au reuşit să câştige.

Acum doi ani şi sezonul trecut, Arsenal a controlat mai mult jocul şi noi am câştigat. Se întâmplă. Acum avem două înfrângeri la rând şi vin meciurile internaţionale. Sper ca băieţii să revină sănătoşi şi să o luăm de la capăt.

Reclamă 4 / 0/3

(n.r. A fost absenţa lui Rodri un factor?) Nu putem nega asta. Am vrut ca jucătorii să controleze mai mult jocul, dar ei sunt agresivi în acele zone. Vom reveni şi vom continua. Mergem înainte”, a declarat Pep Guardiola, potrivit bbc.com.

Manchester City a avut doar patru şuturi spre poarta lui Arsenal, cele mai puţine într-un meci de la venirea lui Pep Guardiola în echipă, în 2016. Ultimul şut a fost expediat tocmai în minutul 58.

După această victorie, Arsenal a urcat pe locul 2, cu 20 de puncte, fiind la egalitate cu Tottenham, liderul din Premier League. Manchester City se află pe locul 3, cu 18 puncte, la un punct deasupra celor de la Liverpool, locul 4 din Anglia.

Etapa viitoare, după pauza provocată de meciurile echipelor naţionale, Arsenal va merge pe Stamford Bridge pentru meciul cu Chelsea. De partea cealaltă, Manchester City va juca pe teren propriu cu Brighton.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 15:29 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League Vezi toate știrile
Citește și