Închide meniul

Pep Guardiola sare în apărarea lui Erling Haaland: „Criticați-mă pe mine, pe fundași, dar nu pe el”

Alex Ioniță Publicat: 23 septembrie 2023, 14:56

Reclamă
Pep Guardiola sare în apărarea lui Erling Haaland: Criticați-mă pe mine, pe fundași, dar nu pe el”

Pep Guardiola sare în apărarea lui Erling Haaland

Erling Haaland şi Pep Guardiola / Profimediaimages

Pep Guardiola sare în apărarea lui Erling Haaland. Tehnicianul lui Manchester City a răspuns, în cadrul unei conferințe de presă, la o întrebare legată de starul norvegian legitimat la echipa pe care o pregătește.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De la startul noului sezon de Premier League, Erling Haaland a reușit să marcheze nu mai puțin de 7 goluri în 8 meciuri jucate pentru echipa pregătită de către tehnicianul spaniol. Totuși, rata de conversie a șuturilor a scăzut de la 60% la 29% în acest start de sezon.

Pep Guardiola sare în apărarea lui Erling Haaland. Ce l-a nemulțumit pe tehnicianul campioanei

Pep Guardiola s-a arătat deranjat de o întrebare primită. Un jurnalist l-a întrebat pe antrenorul campioanei dacă este îngrijorat de faptul că Haaland nu este atât de eficient în actualul sezon. Chiar dacă inițial a răspuns ironic, Guardiola i-a luat apoi apărarea starului norvegian și i-a sfătuti pe jurnaliștii englezi să nu îl critice pe acesta.

„Da, sunt îngrijorat, nu am putut să dorm din cauza asta. A avut ocazii foarte mari, putea să aibă până acum 14-15 goluri și ar fi fost acum aceeași discuție. Important e să aibă ocazii, să primească mingi.

Sfatul meu este să nu-l criticați pe Haaland. Criticați fundașii laterali, fundașii centrali, antrenorul, dar niciodată atacantul care marchează multe goluri. Va marca și veți ajunge în situația în care va trebui să vă prezentați scuzele.

Reclamă

Pentru Haaland este important să își găsească ritmul. A avut o perioadă dificilă, am fost în cantonament în Japonia și Coreea de Sud și nu a avut mult timp la dispoziție pentru a se antrena. A avut multe ocazii de a marca, iar asta înseamnă că jucăm bine”, a spus Pep Guardiola la conferința de presă premergătoare partidei cu Nottingham Forrest, citat de breakingnews.ie.

În acest sezon, Haaland a fost utilizat de către spaniol în toate meciurile jucate de City. A marcat în poarta celor de la Burnley (două goluri), Sheffield (1 gol), Fulham (3 goluri) și West Ham (1 gol).

Manchester City se asigură că Erling Haaland nu va pleca! Salariul fabulos pregătit de „cetăţeni”

După o vară în care cluburile din Arabia Saudită au transferat mai multe nume importante din fotbalul european, Manchester City vrea să se asigure că Erling Haaland nu va fi tentat de o ofertă din partea arabilor sau din partea lui Real Madrid, club care îl admiră pe atacantul norvegian de 23 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit dailystar.co.uk, Manchester City vrea să îi ofere un nou contract lui Haaland. În prezent, el câştigă 375.000 de lire sterline pe săptămână. Noua ofertă l-ar face cel mai bine plătit jucător din Premier League, cu un salariu de 600.000 de lire sterline pe săptămână, dacă va semna prelungirea contractului până în iunie 2027.

Mărirea de salariu vine astfel după doar un sezon petrecut de Haaland pe Etihad. Ajuns în vara anului 2022, atunci când City a plătit 60 de milioane pentru transferul său de la Borussia Dortmund, Haaland a meritat toţi banii. Echipa lui Pep Guardiola a cucerit tripla Premier League – Cupa Angliei – Champions League, iar atacantul norvegian a marcat 52 de goluri în 53 de meciuri în toate competiţiile din sezonul trecut în care a evoluat pentru City.

Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:42 EXCLUSIVDarius Olaru vrea să joace cu FCSB pe Ghencea, în cupele europene: „A fost o atmosferă extraordinară” 15:42 Kylian Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt de a se întrece într-o cursă de 100 de metri: „Probabil că nu am nicio şansă!” 15:42 Alex Băluţă, oferte din străinătate! A dezvăluit totul după ce a luat titlul cu FCSB! 15:33 Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA. Cine este cea mai bine clasată româncă 14:58 Care este, de fapt, numele din buletin al lui Gabriel Tamaş. Dezvăluirea făcută de fostul fundaş 14:21 Mihai Rotaru, mesaj războinic pentru Gigi Becali: „Putem lua titlul cu Gâlcă!” De ce nu se gândeşte la Champions League 13:29 VIDEOOvidiu Ionescu a pierdut în 3 seturi meciul cu Wang Chuqin la Saudi Smash 2024. Românul a câştigat un punct superb 13:20 Programul complet al play-off-ului de promovare din England Championship. Meciurile sunt live în AntenaPLAY 13:02 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei 12:43 EXCLUSIVDarius Olaru nu a stat pe gânduri când a fost întrebat despre transferul spectaculos de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și