Închide meniul

S-a schimbat liderul în Premier League de Boxing Day! Liverpool, victorie în deplasarea de la Burnley

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 26 decembrie 2023, 21:56

S-a schimbat liderul în Premier League de Boxing Day! Liverpool, victorie în deplasarea de la Burnley

S-a schimbat liderul în Premier League de Boxing Day

Jucătorii lui Liverpool sărbătoresc al doilea gol marcat cu Burnley / Profimedia

S-a schimbat liderul în Premier League de Boxing Day! Liverpool a urcat pe prima poziţie, după deplasarea de pe terenul lui Burnley. Echipa lui Jurgen Klopp s-a impus cu 2-0, într-un meci în care a avut alte două goluri anulate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După acest succes, „cormoranii” au ajuns la 42 de puncte şi se află pe prima poziţie de Boxing Day. Arsenal va juca abia pe 28 decembrie cu West Ham, iar Liverpool va petrece cel puţin două zile pe primul loc.

S-a schimbat liderul în Premier League de Boxing Day!

Jurgen Klopp a ajuns la Liverpool în toamna anului 2015, iar de atunci a disputat şase meciuri de Boxing Day alături de „cormorani”. De la sosirea în Premier League, germanul este neînvins, având şase victorii din şase pe 26 decembrie.

Liverpool a deschis scorul în minutul 6 prin Darwin Nunez, cu un şut din afara careului. O astfel de reuşită reprezintă o raritate pentru uruguayan, care nu mai marcase din afara careului de mai bine de doi ani, de pe 15 decembrie 2021, într-un meci dintre Benfica şi Sportinf.

„Cormoranii” a trimis balonul în poartă şi în minutul 28, prin Cody Gakpo. Cu toate acestea, reuşita a fost anulată de VAR, pentru un presupus fault al lui Darwin Nunez.

Reclamă

În repriza secundă, Liverpool a avut încă un gol anulat. Harvey Elliott a trimis miingea în poartă în minutul 55, dar pe traiectoria balonului s-a aflat Mohamed Salah, care era în offside.

În cele din urmă, al doilea gol al lui Liverpool a venit. Diogo Jota a marcat în minutul 90 şi a stabilit scorul final.

Liverpool a ajuns la 42 de puncte şi se află pe primul loc, la două puncte în faţa lui Arsenal, care va juca abia pe 28 decembrie, pe Emirates, cu West Ham. De partea cealaltă, Burnley este în continuare penultima echipă din Premier League, cu 11 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Continuă criza la Newcastle

Primul meci de Boxing Day din Premier League a avut loc pe St. James’ Park, acolo unde Newcastle a primit vizita lui Nottingham Forest, formaţie care s-a impus cu 3-1. „Coţofenele” au deschis scorul prin Isak, din penalty, dar la pauză s-a intrat la egalitate, după ce Wood, fostul jucător al lui Newcastle, a înscris din pasa lui Elanga.

Acelaşi Elanga i-a pasat decisiv lui Chris Wood şi în minutul 53, atunci când jucătorul din Noua Zeelandă a majorat diferenţa. După doar o oră de joc, Chris Wood a realizat hat-trick-ul împotriva fostei sale echipe.

Newcastle, care are o singură victorie în ultimele cinci meciuri din Premier League, se află pe locul 7, cu 29 de puncte, dar riscă să piardă această poziţie la finalul zilei, în cazul unui eventual succes al celor de la Manchester United în faţa lui Aston Villa. De partea cealaltă, Forest a ieşit pentru moment din zona roşie a clasamentului, fiind pe locul 16, cu 17 puncte.

Rezultatele de Boxing Day din Premier League

  • Newcastle – Nottingham Forest 1-3
  • Bournemouth – Fulham 3-0
  • Sheffield – Luton 2-3
  • Burnley – Liverpool 0-2
  • Manchester United – Aston Villa (ora 22:00)
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:58 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul Vezi toate știrile
Citește și