Închide meniul

Real Madrid – Eintracht Frankfurt 2-0. „Galacticii” au câştigat Supercupa Europei! Karim Benzema şi David Alaba i-au adus un nou trofeu lui Carlo Ancelotti

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 10 august 2022, 23:50

Real Madrid – Eintracht Frankfurt 2-0. Galacticii” au câştigat Supercupa Europei! Karim Benzema şi David Alaba i-au adus un nou trofeu lui Carlo Ancelotti

Real Madrid – Eintracht Frankfurt 2-0

Real Madrid – Eintracht Frankfurt 2-0 / Profimedia

Real Madrid – Eintracht Frankfurt 2-0. Câştigătoarea Europa League n-a avut şanse în faţa „reginei” Europei. Cu acelaşi prim „11” care l-a ajutat să câştige Champions League, Carlo Ancelotti a cucerit un nou trofeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Alaba, în minutul 37, din pasa lui Cesemiro, şi Karim Benzema, din pasa lui Vinicius, au marcat golurile „galacticilor”. Este a cincea Supercupă a Europei cucerită de Real Madrid în istoria clubului şi a patra pe care Ancelotti reuşeşte să o câştige.

Real Madrid – Eintracht Frankfurt 2-0

Min. 90+3: Fluier final! Real Madrid a câştigat Supercupa Europei. 

Min 65: GOOOL Real Madrid! Karim Benzema a marcat primul gol din noul sezon.

Reclamă

Min 45: Pauză! Scorul este 1-0 pentru Real Madrid.

Min 38: GOOOL Real Madrid! David Alaba a împins balonul în fața porții după o recentrare a lui Casemiro.

Min 1: A început meciul.

Reclamă 4 / 0/3

Real Madrid: Courtois – Mendy, Militao, Alaba, Carvajal – Kross, Modric, Casemiro – Valverde, Benzema, Vinicius

Frankfurt: Trapp – Toure, Tuta, N’Dicka – Knauff, Sow, Rode (c), Lenz – Lindstrom, Kamada – Borre

Real Madrid a cucerit un nou trofeu Champions League, după o finală câştigată la limită, cu Liverpool, scor 1-0. „Los blancos” au avut un traseu infernal, eliminându-le pe PSG, Chelsea şi Manchester City, urmând să câştige finala contra celor de la Liverpool.

De cealaltă parte, Eintrach Frankfurt a triumfat în Europa League, fiind primul trofeu european cucerit de club, după 42 de ani. În finală, trupa din Bundesliga a învins-o pe Glasgow Rangers, după loviturile de departajare. În penultimul act, echipa antrenată de Oliver Grasner a trecut de Barcelona.

Va fi prima întâlnire dintre cele două dormaţii, după 62 de ani. Atunci, Real Madrid triumfa în finala Cupei Campionilor Europeni, cu scorul incredibil de 7-3. Alfredo di Stefano şi Frenec Puskas erau marcatorii madrilenilor din acel meci.

Meciul dintre Real Madrid şi Eintracht Frankfurt se va desfăşura în Finlanda, la Helsinki. Stadionul Olimpic care va găzdui meciul are o capacitate de 36.000 de locuri.

Reclamă

Real Madrid, faţă în faţă cu un nou trofeu

Real Madrid a cucerit de patru ori Supercupa Europei. Ultimul succes a avut loc în 2017, după o finală cu Manchester United. Totodată, „galacticii” au mai triumfat în 2002, 2014 şi 2016.

Pe lângă cele patru trofee, Real Madrid a mai pierdut alte trei finale. În 1998 cedau în faţa celor de la Chelsea, iar în 2000, trupa de pe Santiago Bernabeu pierdea cu Galatasaray. Ultimul eşec în Supercupa Europei a avut loc în 2018, când Atletico Madrid se impunea în prelungiri, cu scorul de 4-2.

Eintrach Frankfurt a debutat dezastruos în noul sezon. Trupa lui Oliver Glasner a fost învinsă categoric de Bayern Munchen în prima etapă din Bundesliga, scor 1-6. De cealaltă parte, Real Madrid va debuta în noua stagiune de La Liga duminică, împotriva celor de la Almeira.

Cum l-a afectat pe Karim Benzema plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid

Karim Benzema a declarat că plecarea lui Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid la Juventus, în vara lui 2018, l-a ambiţionat să devină un golgheter. Alături de starul lusitan, Benzema se afla mai mult în poziţia de pasator, iar în ultimele sezoane, acesta a devenit principalul marcator al formaţiei de pe Santiago Bernabeu.

„După plecarea lui Cristian Ronaldo, este adevărat că am marcat mult mai multe goluri, dar alături de el prestam un altfel de joc, de pasator. El m-a ajutat mult pe teren, dar şi înafara lui, ştiam că pot da mai mult şi, când a plecat, a trebuit să îmi schimb jocul şi ambiţia”, a declarat Karim Benzema, citat de sport.es.

Totodată, Karim Benzema este dornic să mai cucerească un trofeu alături de Real Madrid. Francezul a mărturisit că se simte pregătit, fiind încrezător după triumful din Champions League.

„Drumul a fost unul foarte dificil, dar şi foarte bun pentru noi, pentru că fiecare meci a fost o bătălie. Visul poate fi completat cu o victorie în Supercupă”, a mai mărturisit Karim Benzema.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și