Închide meniul

Schimbare majoră în fotbal! FIFA modifică total regula offside-ului! Măsura, luată la propunerea lui Arsene Wenger

Bogdan Stănescu Publicat: 1 iulie 2023, 23:14

Reclamă
Schimbare majoră în fotbal! FIFA modifică total regula offside-ului! Măsura, luată la propunerea lui Arsene Wenger

Schimbare majoră în fotbal! FIFA modifică total regula offside-ului!

Arsene Wenger, arhitectul schimbării regulii offside-ului / Profimedia Images

Schimbare majoră în fotbal! FIFA va modifica regula offside-ului. Măsura va fi implementată mai întâi ca test, iar ulterior va putea fi adoptată la toate meciurile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arsene Wenger este cel care a gândit o nouă regulă pentru offside. Pentru a da credit atacului, offside-ul va fi dictat doar atunci când corpul jucătorului care atacă va fi în faţa celui care se apără cu toată suprafaţa corpului.

Schimbare majoră în fotbal! FIFA modifică total regula offside-ului

În prezent, se dictează offside atunci când orice parte a corpului atacantului este în faţa apărătorului. Mai ales după apariţia sistemului VAR, acest lucru creează numeroase discuţii şi controverse.

Arsene Wenger, fost manager al lui Arsenal, îndeplineşte în prezent funcţia de şef al Departamentului de Dezvoltare a Fotbalului la FIFA.

Unii fani ai fotbalului s-au declarat entuziasmaţi în legătură cu măsura propusă de Arsene Wenger. Ea urmează să fie implementată mai întâi la meciuri din Italia, Olanda și Suedia, urmând ca ulterior să fie extinsă în toate campionatele dacă va fi bine-primită.

Reclamă

Mulțumesc lui Dumnezeu, offside-ul este o regulă îngrozitoare. Distruge atât de multe meciuri interesante”, a reacţionat un fan, citat de thesun.co.uk. „Ar fi o schimbare excelentă, mai multe goluri, mai mult entuziasm”, a fost de părere un alt fan.

Au existat însă şi păreri contrare acestei propuneri a lui Arsene Wenger. „Nu-mi place deloc, atacatorii pot sta în ofsaid, pot pune piciorul în fața jucătorului pentru o fracțiune de secundă și apoi pot avea cale liberă spre poartă”, a reacţionat cineva. „FIFA găsind noi modalităţi să facă offside-ul şi mai rău, trebuie să admir asta”, a fost ironică o altă persoană.

Sumele uriaşe pe care le încasează Răzvan Burleanu de la UEFA şi FIFA

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a fost obligat de o lege să îşi facă publică declaraţia anuală de avere.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, conform declaraţiei de avere, Răzvan Burleanu are un salariu la FRF de 6.000 de euro pe lună, scriu cei de la welovesport.ro. De asemenea, pentru faptul că este membru în Comitetul Executiv al UEFA, Răzvan Burleanu a încasat anul trecut suma de 30.000 de euro. Cea mai mare sumă a încasat-o, însă, de la FIFA.

Pentru funcţia pe care o are în FIFA Council, Burleanu a primit suma de 248.830 de dolari. În total, Burleanu a raportat venituri de 330.000 de euro.

În declaraţia de avere, Răzvan Burleanu a mai scris că are venituri de 420.000 de euro în bănci, 320.000 de euro venituri anuale, dar şi două terenuri intravilane, pe care le-a dobândit în 2019. De asemenea, preşedintele FRF şi-a trecut şi un apartament de 116 metri pătrați în Voluntari, achiziționat în 2016.

Răzvan Burleanu, prezent la finala UEFA Champions League

Răzvan Burleanu a fost prezent la finala UEFA Champions League, dintre Manchester City şi Inter. Preşedintele FRF este în tribunele arenei Ataturk, alături de nume de seamă din sportul internaţional, dar şi alături de preşedintele Turciei, ţară care găzduieşte ultimul act al celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa.

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, cât şi Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, privesc marele duel dintre Manchester City şi Inter din loja în care se află şi Răzvan Burleanu.

Lângă Ceferin şi Infantino au putut fi zăriţi şi Sheik Mansour, preşedintele lui Manchester City, cât şi Steve Zhang, proprietarul chinez al celor de la Inter.

Tabloul personalităţilor cu care a împărţit loja Răzvan Burleanu a fost completat de Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei.

Reclamă

De altfel, nu este pentru prima dată când Răzvan Burleanu este surprins alături de nume mari, în tribunele unui stadion. La partida dintre Brazilia şi Elveţia, de la Campionatul Mondial din Qatar, preşedintele FRF a fost văzut alături de Roberto Carlos, Kaka, Ronaldo şi Cafu.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și