Închide meniul

Sepp Blatter şi Michel Platini nu scapă de probleme. Parchetul Federal din Elveţia cere un an şi opt luni de închisoare pentru foştii şefi ai fotbalului mondial

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 iunie 2022, 17:04

Sepp Blatter şi Michel Platini nu scapă de probleme. Parchetul Federal din Elveţia cere un an şi opt luni de închisoare pentru foştii şefi ai fotbalului mondial

Sepp Blatter şi Michel Platini nu scapă de probleme The Swiss prosecutor's office requested on June 15, 2022 a one-year and eight-month suspended prison sentence against Michel Platini and former Fifa president Sepp Blatter, accusing them of defrauding the soccer body by obtaining for the Frenchman an unjustified payment of 2 million Swiss francs (1.8 million euros).,Image: 699955135, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Sepp Blatter şi Michel Platini sunt acuzaţi de fraudă / Profimediaimages

Sepp Blatter şi Michel Platini nu scapă de probleme, chiar dacă riscul de a ajunge după gratii s-a risipit. Parchetul elveţian a cerut, miercuri, un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru foştii preşedinţi ai FIFA şi UEFA, care sunt acuzaţi de fraudă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tribunalul Penal Federal din Elveţia îşi va anunţa decizia în acest caz la 8 iulie. Renunţând la solicitarea unei pedepse de închisoare cu executare pentru francezul de 66 de ani şi elveţianul de 86 de ani, procurorul Thomas Hildebrand a cerut închisoare cu suspendare pentru cei doi, anunţă news.ro.

Sepp Blatter şi Michel Platini nu scapă de probleme

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, şi fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, sunt judecaţi pentru fraudă în dosarul plăţilor suspecte care i-au obligat să părăsească fotbalul, în 2015.

Cei doi foşti conducători, care sunt acuzaţi şi de management defectuos, abuz de încredere şi fals, sunt suspectaţi că au „făcut în mod ilegal, în detrimentul FIFA, o plată de două milioane de franci elveţieni” (1,8 milioane de euro) „în favoarea lui Michel Platini„, a precizat în aprilie Tribunalul Penal Federal elveţian.

Triplul câştigător al Balonului de Aur l-a consiliat pe Sepp Blatter între 1998 şi 2002, în timpul primului mandat al elveţianului în fruntea FIFA. Contractul scris, încheiat în 1999, prevedea o remuneraţie anuală de 300.000 de franci elveţieni, „facturată de Platini şi plătită integral de FIFA„, a reamintit anul trecut Parchetul elveţian.

Reclamă

Cu toate acestea, în 2011, „la mai bine de opt ani de la încheierea activităţii sale de consilier„, fostul căpitan al echipei naţionale a Franţei „a reclamat o datorie de două milioane de franci elveţieni„, plătită de forul internaţional „cu ajutorul” lui Sepp Blatter, şi considerată „nefondată” de către procuratură.

Cei doi au insistat încă de la începutul investigaţiei că au convenit verbal asupra unui salariu anual de un milion de franci elveţieni pentru această activitate de consiliere, dar că finanţele FIFA de la acea vreme nu permiteau plata lui Michel Platini, astfel că, susţin ei, pur şi simplu au plătit cu întârziere diferenţa.

Timp de peste patru ore, procurorul a încercat să respingă teza unui „acord verbal” încheiat între cei doi pentru o muncă de consilier efectuată de Platini între 1998 şi 2002, în timp ce acesta intenţiona să candideze la preşedinţia FIFA, a anunţat şi agerpres.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Acuzaţii grave pentru Blatter şi Platini

Blatter şi Platini au semnat cu certitudine un acord scris în august 1999, prevăzând 300.000 de franci elveţieni anual achitaţi integral de FIFA, dar ei au ajuns la un acord pentru plata a 700.000 de franci elveţieni anual în plus, odată ce finanţele organismului mondial ar fi permis„, a susţinut procurorul.

Platini, devenit în acest interval preşedinte al UEFA, a prezentat deci o factură de 2 milioane de franci elveţieni la începutul lui 2011, semnată de Sepp Blatter şi prezentată FIFA drept o restanţă salarială.

Incredibil„, a spus procurorul Thomas Hildbrand. „Chiar dacă instanţa ar fi transferat un milion de franci elveţieni lui Platini în 1999, aceasta ar fi avut încă mai mult de 21 milioane franci în trezorerie, iar rezervele sale au atins 327 milioane în 2022„.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și