Închide meniul

O nouă lovitură pentru Juventus! Clubul poate fi suspendat din competiţiile europene pentru următorii trei ani

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 ianuarie 2023, 17:43

O nouă lovitură pentru Juventus! Clubul poate fi suspendat din competiţiile europene pentru următorii trei ani

Juventus poate primi o nouă lovitură! Clubul poate fi suspendat din competiţiile europene

Angel di Maria, în timpul unui meci pentru Juventus/ Profimedia

Juventus poate primi o nouă lovitură, după ce în presa din Italia a apărut anunţul conform căruia clubul ar putea fi suspendat din competiţiile europene. Trupa torineză traversează o perioadă extrem de complicată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vestea că Juventus ar putea fi suspendată din cupele europene vine la doar câteva zile distanţă după ce echipa a fost depunctată cu 15 puncte, ca urmare a unor fraude contabile.

O nouă lovitură pentru Juventus! Clubul poate fi suspendat din competiţiile europene

Jurnaliştii italieni de la Gazzetta dello Sport anunţă faptul că Juventus ar putea fi suspendată din competiţiile europene pentru următorii trei ani! Acest fapt ar reprezenta o lovitură uriaşă pentru gruparea torineză.

Totodată, clubul ar urma să fie amendat de UEFA cu 23 de milioane de euro, după ce a fost acuzat de fraudă în cazul transferurilor a mai mulţi jucători.

Dacă nu va putea evolua în competiţiile europene în următoarele trei sezoane, Juventus riscă să piardă sume uluitoare. Mai exact, presa din Italia anunţă că torinezii încasează 80 de milioane de euro pe sezon, în medie, reprezentând 20% din încasările anuale ale clubului.

Reclamă

Totodată, lipsa din competiţiile europene ar reprezenta şi o lovitură de imagine pentru Juventus, echipă obişnuită cu prezenţa constantă în grupele Ligii Campionilor.

În ultimii ani, clubul torinez a raportat datorii în valoare de aproximativ 900 de milioane de euro, fiind pe locul doi în acest top, după Barcelona, care are datorii de peste 1,3 miliarde de euro.

În acest sezon, Juventus a evoluat în grupele Ligii Campionilor, acolo unde s-a clasat pe locul trei la final. Astfel, „Bătrâna Doamnă” este calificată în 16-imile Europa League, unde se va duela cu Nantes.

Reclamă 4 / 0/3

Prima reacție din tabăra lui Juventus, după ce clubul a fost depunctat cu 15 puncte

Prima reacție din tabăra lui Juventus, după ce clubul a fost depunctat cu 15 puncte. Avocații formației din Torino au anunțat că decizia este una total incorectă.

Astfel, Juventus va face recurs și speră ca situația să fie schimbată cât mai repede posibil.

Potrivit Gazzetta dello Sport, avocații lui Juve sunt pregătiți să atace în instanță depunctarea primită de club.

„Această decizie reprezintă un tratament clar inegal față de orice alt club. Este o nedreptate flagrantă față de Juventus și față de milioane de fani. Avem încredere că situația va fi remediată în curând la următorul nivel de judecată” se arată în comunicatul avocaților lui Juventus.

După vestea șoc din Italia, Leandro Bonucci, căpitanul echipei, a transmis și el un mesaj în care face apel la unitate.

„Noi împreună cu voi. Astăzi este și mai important să fim o echipă. Înainte pe drumul nostru”. a fost mesajul postat de Bonucci pe contul său de Instagram.

Juventus a fost depunctată cu 15 puncte! Cutremur în Serie A! Verdict dezastruos pentru bianconeri

Gazzetta dello Sport a anunțat, vineri, că Juventus a fost penalizată cu -15 puncte în Serie A, în urma scandalului de fraudă în care sunt implicați foștii conducători ai echipei. Clubul poate face apel.

Reclamă

Foștii conducători de la Juventus au încasat suspendări mari: 2 ani interdicție pentru fostul președinte Andrea Agnelli, 2 ani și jumătate pentru Fabio Paratici, fostul director sportiv, 8 luni pentru ex-vicepreședintele Pavel Nedved, 2 ani pentru directorul executiv Maurizio Arrivabene, 1 an și 4 luni pentru alt director, Federico Cherubini.

Juventus e pe locul 3 în acest moment, cu 37 de puncte acumulate după primele 18 etape disputate. Fără cele 9 puncte, piemontezii coboară pe poziția a 11-a.

Juventus e în vizorul autorităților după ce declaraţiile financiare ale clubului au fost controlate, în ultimele luni, pentru presupusă falsă contabilitate şi manipulare a pieţei, în scandalul „plusvalențelor”.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
Vezi toate știrile
Citește și