Închide meniul

Cum își explică Massimiliano Allegri umilința lui Juventus în fața lui Napoli: „Am avut prea puțină energie!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 ianuarie 2023, 8:35 / Actualizat: 14 ianuarie 2023, 10:52

Cum își explică Massimiliano Allegri umilința lui Juventus în fața lui Napoli: „Am avut prea puțină energie!

Juventus a fost exclusă din Conference League

Massmiliano Allegri, în timpul meciului Napoli - Juventus 5-1 / Profimedia

Massimiliano Allegri a oferit prima reacție după Napoli – Juventus 5-1. Antrenorul lui Juve e convins că echipa sa a fost depășită din punct de vedere fizic, motiv pentru care a fost „sufocată” în propria jumătate de teren. Allegri le cere însă jucătorilor săi să rămână optimiști după „corecția” primită pe stadionul „Diego Maradona”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„În astfel de jocuri primești goluri chiar și din situații ușor de citit. Veneam după opt victorii consecutive, trebuie să revenim pe drumul cel bun. A fost o înfrângere binemeritată pentru că am venit la acest meci cu mai puțină energie. Astfel de seri, în care mingea este mereu la adversari, nu sunt întâmplătoare, pentru că e o chestiune de energie. Riști să primești goluri chiar și în momentele ușor de citit. Acest lucru nu trebuie să ne scadă moralul, venim după opt victorii consecutive: acum avem meciul de Coppa Italia și să ne revenim cât mai rapid.

Massimiliano Allegri, prima reacție după Napoli – Juventus 5-1

În primul rând, felicitări lui Napoli, au făcut un joc bun. Am avut prea puțină energie: primul gol, al doilea, al treilea, al patrulea… După primele 20 de minute ne-am pus în dificultate, pentru că ne-am apărat prea jos. La 1-0, în cel mai bun moment al nostru, am încasat și al doilea gol și…

La 2-1 am avut situații bune în care ne-am gândit că putem înscrie, dar ăsta e fotbalul: ei puteau să marcheze la fiecare șut. Al treilea gol vine dintr-o lovitură de colț, o minge ușoară: asta arată o lipsă de energie. Acum trebuie să ne recuperăm energia și să ne întoarcem la muncă, campionatul este lung.

Când faci astfel de greșeli în astfel de meciuri este dificil să nu primești goluri. Se întâmplă și astfel de meciuri, acum s-a întâmplat împotriva primei clasate. Sunt acolo pe merit, au un avans de 10 puncte. Am stat prea jos din start, pentru asta am decis să fac schimbări. Nu trebuie să ne descurajăm sau să ne deprimăm, așa cum nu ar trebui să ne entuziasmăm nici după opt victorii”, a spus Massimiliano Allegri, citat de Gazzetta dello Sport.

Reclamă

Juventus, demolată de Napoli

Juventus era în formă mare înaintea partidei cu liderul Napoli și, cu o victorie, putea reintra matematic în lupta pentru titlu. „Bătrâna Doamnă” avea doar șapte goluri primite în Serie A și venea după opt victorii consecutive fără gol primit. Cu toate acestea, jucătorii lui Allegri au primit o corecție dură.

S-a terminat 5-1 pentru Napoli, care i-a administrat lui Juventus cea mai drastică înfrângere din ultimii 30 de ani, în Serie A. Juve nu mai primise cinci goluri într-un meci de campionat din 30 mai 1993, de la un 1-5 cu Pescara, conform Opta.

Ultima dată când Napoli marca de cinci ori în poarta lui Juventus a fost într-un duel pentru Supercupa Italiei, disputat pe 1 septembrie 1990. Duelul de atunci s-a terminat cu același scor , 5-1. În teren erau Diego Maradona, la Napoli, care câștiga ultimul său trofeu în tricoul napoletanilor, Roberto Baggio, la Juve, aflat la primul meci pentru bianconeri, dar și Dario Bonetti, tot la Juve, fostul antrenor al lui Dinamo.

Reclamă 4 / 0/3

În Serie A, cea mai clară victorie a lui Napoli în fața lui Juventus era un 4-1, înregistrat în 1942.

Napoli, favorită la titlu în Serie A

Osimhen și Kvaratskhelia au înscris pentru Napoli înainte de pauză, dar Angel Di Maria a redus din diferență în minutul 42. Deși se anunța o repriză secundă echilibrată, liderul din Seria A s-a distrat pe teren în a doua parte.

A marcat Rrahmani, în minutul 55, pentru 3-1, iar Osimhen a semnat „dubla” 10 minute mai târziu. Nord-macedoneanul Elmas a închis tabela, în minutul 72.

Napoli a ajuns la 47 de puncte și s-a distanțat la 10 lungimi în fruntea clasamentului din Serie A și e favorită să câștige primul titlu după era lui Diego Maradona. Pe locul secund sunt Juve și Milan, la egalitate de puncte, 37.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 Vezi toate știrile
Citește și