Închide meniul

Legiune românească la Cremonese! Alexandru Dobre, aproape de a juca alături de Vlad Chiricheş şi Ionuţ Radu

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 iulie 2022, 16:56

Legiune românească la Cremonese! Alexandru Dobre, aproape de a juca alături de Vlad Chiricheş şi Ionuţ Radu

Legiune românească la Cremonese! Alex Dobre, chemat să joace lângă Vlad Chiricheş şi Ionuţ Radu

Alex Dobre este jucătorul lui Dijon / Profimediaimages

Va fi o legiune românească în Serie A, la Cremonese. După ce i-a transferat pe Vlad Chiricheş şi Ionuţ Radu, nou-promovata este pe punctul de a-l aduce şi pe Alexandru Dobre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul român de 23 de ani este pe punctul de a da lovitura carierei. Fotbalistul care evoluează în liga a doua din Franţa, la Dijon, este dorit de oficialii lui Cremonese.

Legiune românească la Cremonese. Alexandru Dobre poate juca lângă Vlad Chiricheş şi Ionuţ Radu

Jurnaliştii de la tuttomercatoweb.com anunţă că echipa pregătită de Massimiliano Alvini mai forţează două transferuri. Este vorba de Aurelien Scheidler şi de Alexandru Dobre. „Românul costă aproximativ 1 milion de euro, iar negocierile sunt deschise”, anunţă sursa citată.

Dobre mai are contract până în 2024 cu Dijon şi are o cotă de piaţă de 1.5 milioane de euro. A fost adus în vara anului 2020 de la Bournemouth, pentru 1 milion de euro. În total, a reuşit 9 goluri şi 3 pase decisive pentru gruparea din Ligue 2.

În luna martie, Alexandru Dobre a contestat faptul că n-a fost convocat la naționala României, „indiferent de selecţionerul” care s-a aflat pe banca tehnică.

Reclamă

În ciuda performanțelor mele foarte bune, jucând meci de meci, nu înțeleg de ce nu sunt chemat la echipa națională, dar nu sunt eu în măsură să iau această decizie. Nu știu dacă cineva mă urmărește cu adevărat pentru că, din ceea ce observ la fiecare convocare, indiferent de selecționer, se pare că pe mine nu mă vede nimeni.

Nu am avut nicio discuție (n.r. – cu FRF), nu m-a sunat absolut nimeni. În vara trecută nu prea jucam, dar am revenit, a venit un antrenor nou, am început să dau randament meci de meci, goluri, pase de gol, am ieșit și jucătorul lunii și am fost inclus în echipa săptămânii, dar se pare că lucrurile astea nu trezesc interesul nimănui. Nu înțeleg ce ar trebui să fac.

Alex Dobre, furios că nu este chemat la națională: „Acum îl înţeleg pe Ştefan Radu! E vorba de corectitudine, dar nu sunt astea criteriile!”

Nu mă miră decizia lui Ștefan Radu, de exemplu. Acum înțeleg și eu mult mai bine de ce nu a acceptat atunci și de ce probabil nu acceptă nici acum (n.r. – să vină la naţională). Mă face și pe mine să mă gândesc dacă să mai accept să vin vreodată. Probabil dacă mi-aș lua cetățenia franceză sau engleză aș fi chemat mult mai repede, mai ales dacă aș ajunge la un club mai mare, așa cum îmi doresc.

Reclamă 4 / 0/3

Ce ar putea fi? Că nu joc? Joc. Că nu marchez? La o echipă din a doua jumătate a clasamentului (n.r. – din Ligue 2), cum suntem în momentul de față, marchez cât este posibil. Pase de gol? Am dat. Dar pe lângă goluri și pase de gol, ce aduc jocului? Cât fac faza de atac, cât fac faza defensivă? Eu cred că naționala are nevoie de lucrurile astea.

E vorba de corectitudine și de cine merită. Dacă alegi toți jucătorii care merită, vei avea și rezultate. Dar probabil nu sunt astea criteriile, ci altele, la care eu nu mă încadrez”, a declarat Alex Dobre, pentru sport.ro.

Alex Dobre n-a bifat până acum vreo selecţie la naţionala mare a României. Atacantul a fost chemat însă la selecţionatele de tineret. A adunat 7 apariţii pentru naţionala U21 şi 3 pentru U17. De asemenea, jucătorul lui Dijon a fost folosit de 3 ori de Mirel Rădoi la echipa olimpică a României.

Vlad Chiricheș, prezentat oficial la Cremonese

Căpitanul naționalei României va juca în sezonul viitor pentru nou-promovata din Serie A, unde va fi coleg cu Ionuț Radu.

Sunt foarte fericit că sunt aici. Sper că pot să ajut cu experiența mea și cu calitatea pe care o am. Voi da tot ce pot. Sper că echipa noastră va realiza lucruri frumoase și va face o figură frumoasă în acest an și va rămâne și anul următor în Serie A. Îi salut pe toți suporterii lui Cremonese! Sunt aici pentru voi! Vă îmbrățișez!”, a spus Chiricheș, la prezentarea oficială.

Reclamă
Recomandări
  • Alexandru Dobre, aproape de un transfer la Dijon
  • Cremonese i-a transferat deja pe Ionuţ Radu şi Vlad Chiricheş

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu Vezi toate știrile
Citește și