Închide meniul

Statistică incredibilă după Napoli – Juventus 5-1! Nu s-a mai întâmplat asta de la Maradona și Roberto Baggio

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 13 ianuarie 2023, 23:51

Statistică incredibilă după Napoli – Juventus 5-1! Nu s-a mai întâmplat asta de la Maradona și Roberto Baggio

Juventus, demolată de Napoli

Jucătorii de la Napoli, în timpul meciului cu Juventus / Profimedia

Juventus a fost demolată de Napoli în derby-ul din etapa a 18-a din Serie A, 1-5. Torinezii n-au mai suferit o asemenea umilință de pe vremea când vedetele din teren erau Roberto Baggio și Diego Maradona.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Juventus era în formă mare înaintea partidei cu liderul Napoli și, cu o victorie, putea reintra matematic în lupta pentru titlu. „Bătrâna Doamnă” avea doar șapte goluri primite în Serie A și venea după opt victorii consecutive fără gol primit. Cu toate acestea, jucătorii lui Allegri au primit o corecție dură.

Juventus, demolată de Napoli

S-a terminat 5-1 pentru Napoli, care i-a administrat lui Juventus cea mai drastică înfrângere din ultimii 30 de ani, în Serie A. Juve nu mai primise cinci goluri într-un meci de campionat din 30 mai 1993, de la un 1-5 cu Pescara, conform Opta. 

Ultima dată când Napoli marca de cinci ori în poarta lui Juventus a fost într-un duel pentru Supercupa Italiei, disputat pe 1 septembrie 1990. Duelul de atunci s-a terminat cu același scor , 5-1. În teren erau Diego Maradona, la Napoli, care câștiga ultimul său trofeu în tricoul napoletanilor, Roberto Baggio, la Juve, aflat la primul meci pentru bianconeri, dar și Dario Bonetti, tot la Juve, fostul antrenor al lui Dinamo.

Reclamă

În Serie A, cea mai clară victorie a lui Napoli în fața lui Juventus era un 4-1, înregistrat în 1942.

Napoli, favorită la titlu în Serie A

Osimhen și Kvaratskhelia au înscris pentru Napoli înainte de pauză, dar Angel Di Maria a redus din diferență în minutul 42. Deși se anunța o repriză secundă echilibrată, liderul din Seria A s-a distrat pe teren în a doua parte.

Reclamă 4 / 0/3

A marcat Rrahmani, în minutul 55, pentru 3-1, iar Osimhen a semnat „dubla” 10 minute mai târziu. Nord-macedoneanul Elmas a închis tabela, în minutul 72.

Napoli a ajuns la 47 de puncte și s-a distanțat la 10 lungimi în fruntea clasamentului din Serie A și e favorită să câștige primul titlu după era lui Diego Maradona. Pe locul secund sunt Juve și Milan, la egalitate de puncte, 37.

Clasament Serie A

1. Napoli, 18 meciuri, 47 de puncte
2. Milan, 17 meciuri, 37 de puncte
3. Juventus, 18 meciuri, 37 de puncte
4. Inter, 17 meciuri, 34 de puncte
5. Lazio, 17 meciuri, 31 de puncte
6. Atalanta, 17 meciuri, 31 de puncte
7. AS Roma, 17 meciuri, 31 de puncte

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și