Închide meniul

Zlatan Ibrahimovic a revenit la AC Milan! Ce poziţie va ocupa starul suedez, la jumătate de an după retragere

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 11 decembrie 2023, 18:25

Zlatan Ibrahimovic a revenit la AC Milan! Ce poziţie va ocupa starul suedez, la jumătate de an după retragere

Zlatan Ibrahimovic a revenit la AC Milan

Zlatan Ibrahimovic, pe stadionul lui AC Milan/ Profimedia

Zlatan Ibrahimovic a revenit la AC Milan, echipă de la care s-a retras în vară. Fostul fotbalist suedez, ajuns la 42 de ani, va fi consilier la formaţia de pe San Siro, după cum au transmis oficialii clubului italian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ibrahimovic a fost numit partener operaţional al fondului american de investiţii RedBird Capital, care este proprietarul lui Milan. Fostul atacant va colabora cu echipa globală de investiţii a fondului şi va sprijini portofoliul de investiţii al companiei în sport, media şi divertisment.

Zlatan Ibrahimovic a revenit la AC Milan

„Sunt extrem de recunoscător să mă alătur atât lui RedBird, cât şi lui AC Milan în aceste roluri importante şi influente. Aştept cu nerăbdare să contribui la activităţile lor de investiţii în sport, media şi divertisment”, a spus Ibrahimovic.

În calitate de consilier al lui Milan, el va juca un rol activ în operaţiunile sportive şi de afaceri şi se va ocupa de asemenea de dezvoltarea jucătorilor şi promovarea brandului global al clubului, notează agerpres.ro.

Ibrahimovic a jucat în două perioade, 2010-2012 şi 2020-2023, la AC Milan, cu care a fost de două ori campion al Italiei.

Reclamă

De-a lungul anilor, el a câştigat 34 de trofee la echipele la care a jucat, Malmo, Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United şi Los Angeles Galaxy.

În cariera sa, Ibrahimovic a înscris peste 570 de goluri, dintre care peste 500 pentru echipele de club la care a evoluat, de-a lungul a patru decenii. El a fost nominalizat de trei ori (2008, 2009, 2011) pentru titlul de cel mai bun jucător din Serie A şi tot de trei ori (2012, 2013, 2015) pentru titlul de cel mai bun jucător din Ligue 1.

Ibrahimovic a fost golgheterul Serie A în 2009 şi 2012, dar şi al Ligue 1 în 2012, 2013 şi 2015 şi este totodată cel mai bun marcator din toate timpurile pentru naţionala Suediei.

Reclamă 4 / 0/3

Fiul lui Zlatan Ibrahimovic a fost convocat la naționala U15 a Suediei

Fiul lui Zlatan Ibrahimovic a fost convocat la naționala U15 a Suediei! Vincent va îmbrăca tricoul selecționatei pentru prima dată, spre fericirea tatălui său.

Vincent a fost convocat pentru prima dată la naţională. Produs al generaţiei 2008 şi mijlocaş la echipele de tineret ale lui AC Milan, ca şi fratele său mai mare Maximilian (născut în 2006), el se va alătura unui grup de 66 de jucători la Stockholm, între 4 şi 7 decembrie, notează news.ro.

„Este un jucător interesant. Pasează foarte bine, înţelege bine jocul şi este bun în faţa porţii. Este un mijlocaş bun şi sunt fericit că voi avea în curând ocazia să-l văd şi să-l cunosc pe el şi pe ceilalţi jucători”, a reacţionat antrenorul suedez de la U15 într-un interviu acordat ziarului Sportbladet.

„Înţeleg că această convocare generează mult entuziasm. Este fiul unuia dintre cei mai buni jucători suedezi din toate timpurile şi este prima oară când este convocat”, a mai adăugat el, în timp ce Janne Andersson, care a fost selecţionerul Suediei până duminică înainte de a demisiona, a făcut apel la reţinere.

„L-am cunoscut, dar nu l-am văzut niciodată jucând, aşa că nu-l pot judeca. Nu ar trebui să îl comparaţi prea mult cu tatăl său imediat, nu ar fi corect”, a spus el, în comentarii preluate de La Gazzetta dello Sport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” Vezi toate știrile
Citește și