Închide meniul

”Sportivii si copiii nu trebuie să devină ”victime colaterale” ale unui război fără sens!” Petrolul Ploiești, gest remarcabil. ”Lupii galbeni” vor să găzduiască două grupe de juniori de la Dinamo Kiev

Avatar photo

De Dragoș Vasile
Publicat: 27 februarie 2022, 21:09

Clubul Petrolul Ploieşti i-a trimis grupării Dinamo Kiev o scrisoare prin care îi propune să găzduiască două grupe de juniori de la echipa ucraineană pe perioadă nedeterminată.

Reclamă
Petrolul Ploiești

Petrolul Ploiești, favorită la promovarea în Liga 2

GEORGE FLUSTER / MEDIAFAX FOTO

Petrolul Ploiești vrea să găzduiască două grupe de juniori de la Dinamo Kiev

Copiii pot fi însoţiţi de membri ai familiei, a adăugat Petrolul, adăugând că asigură transport, cazare, masă şi condiţii de antrenament.

Reclamă

“Scrisoare deschisă adresată Fotbal Club Dynamo Kiev

În atenţia: domnului Ihor Surkis

Dragi prieteni,

În această perioadă de grea încercare pentru bravul popor ucrainian, sportivii si copiii nu trebuie să devină ”victime colaterale” ale unui război fără sens.

Având în vedere momentele dificile prin care treceţi, Fotbal Club Petrolul Ploieşti vă pune la dispoziţie servicii de transport, cazare, masă şi condiţii de antrenament pentru două grupe de juniori pe o perioadă nedeterminată. Fiecare copil poate fi însoţit de membri ai familiei.

Vă rugăm să primiţi această propunere ca pe un gest de solidaritate al clubului nostru faţă de voi, prietenii noştri din Kiev.

În cazul în care veţi da curs invitaţiei noastre, aşteptăm să ne contactaţi pentru detalii la adresa de email: office@fcpetrolul.ro

Sportul este şi trebuie să rămână un ambasador al păcii, chiar şi în aceste zile de război!

Reclamă

Cu adâncă preţuire,

Costel Lazar

Președinte”, este mesajul clubului Petrolul.

O echipă de fotbal s-a refugiat în România! Jucătorii, ajutați de Primăria Capitalei

Jucătorii echipei Desna Cernihiv au fost ajutați cu cazare, hrană, transport și asistență medicală, după ce s-au refugiat în România. Echipa la care evoluau fotbaliștii se află în prima ligă din Ucraina.

Campionatul de fotbal din Ucraina a fost întrerupt oficial, după ce Rusia a început războiul cu Ucraina. Este pentru a doua oară în istorie când Ucraina aplică legea marțială. Prima dată s-a întâmplat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

”În ultimele 24 de ore, Primăria Capitalei a oferit asistență pentru 112 cetățeni ucraineni care au ajuns în București ca urmare a războiului din Ucraina. Am pus la dispoziție spații de cazare, hrană, transport și asistență medicală (inclusiv teste PCR pentru detectarea SARS-COV-2), prin Direcția Generală de Asistență Socială, ASSMB și cu ajutorul ONG-urilor, companiilor și voluntarilor care ne-au acordat sprijinul.

Printre cei care au primit ajutorul PMB se află mai multe familii cu copii, dar și echipa de fotbal Desna Cernihiv, din Prima Ligă a Ucrainei, precum și pictorița Katerina Rubakova, care e implicată într-un proiect internațional derulat de Centrul Cultural Palatele Brâncovenești.

La cele două puncte pentru donații deschise ieri (Centrul Bebe de București și Centrul de Economie Circulară) s-au strâns până acum 3 tone de alimente neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte și jucării. Reamintesc și faptul că este deschis și funcționează nonstop Punctul de Informare și Coordonare de la Gara de Nord, unde cetățenii ucraineni sau cei care îi ajută se pot adresa pentru informații.

Mulțumesc mult tuturor bucureștenilor, organizațiilor neguvernamentale și firmelor private care au trimis deja ajutoare materiale și care au oferit diverse servicii, arătând solidaritate extraordinară într-un moment foarte greu pentru Ucraina și pentru regiunea noastră”, a transmis Nicușor Dan.

Citește și:
Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Nana Falemi, la AS.ro LIVE
Nana Falemi, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
16:28 Comisia de Disciplină a amânat din nou verdictul în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova! 15:54 EXCLUSIV AS.ro LIVEGigi Becali l-a pus pe Ilie Poenaru să garanteze pentru Andrei Cordea și Adrian Șut! Dezvăluiri de senzație ale lui „Mourinho de România” 15:50 Dayot Upamecano, decizie inedită pentru a putea deveni titular la Bayern Munchen! Fundașul francez și-a angajat o cântăreață de operă 15:36 Foto„Plâng din orice!” Vedetă din România, blocată în Turcia după cutremurele devastatoare: „Mă aştept la ce e mai rău!” 15:27 NEWS ALERTTribunalul București a decis ridicarea controlului judiciar asupra lui Victor Pițurcă! 15:22 OFICIAL | Costel Pantilimon a devenit noul manager general de la Poli Timișoara 14:37 Un boxer amator, care este orb, se pregătește pentru primul meci din carieră: împotriva unui adversar cu vedere perfectă! 13:55 „Nu-mi educi tu mie copilul!” Narcis Răducan, scandal uriaş cu mama unui copil care înjura Dinamo: „E pe stadion, face ce vrea!” 13:49 Mesaj tulburător al unui fotbalist din Turcia: „Când mă târam eram sigur că podeaua se va prăbuşi!” Acuzații dure la adresa șefilor ligii 13:14 Patinaj Artistic: Turneul celor Patru Continente e în perioada 9-12 februarie, LIVE în AntenaPLAY
Pe același subiect
Constantin Budescu, în timpul unui meci disputat de Petrolul
Liga 1 • 6 feb., 19:38
Constantin Budescu, la pământ după ce Petrolul a fost umilită de FC Botoșani: „N-a mers nimic!”
Mircea Lucescu, victorie în Ucraina!
Extra • 6 feb., 18:57
Mircea Lucescu se afla în Turcia în timpul cutremurelor devastatoare: „Am simțit tot! Mi-am adus aminte de Bucureștiul din ’77!”
Petrolul - Chindia
Liga 1 • 28 ian., 20:02
„O mare rușine! Se joacă în condiții mizerabile!”. Viorel Moldovan, criză de nervi după ce a văzut Petrolul – Chindia 1-2
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea