Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Suma uriaşă pe care statul român o plăteşte pentru întreţinerea gazonului de pe stadionul Steaua! Anunţul făcut de ministrul Sportului

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 15 februarie 2023, 12:35

Suma uriaşă pe care statul român o plăteşte pentru întreţinerea gazonului de pe stadionul Steaua! Anunţul făcut de ministrul Sportului

Eduar Novak a dezvăluit cât costa întreţinerea gazonului din Ghencea

FCSB vrea să joace în Ghencea / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Suma uriaşă pe care statul român o plăteşte pentru întreţinerea gazonului de pe stadionul Steaua a fost făcută publică de minstrul Sportului, Eduard Novak. Acesta a spus că, din 2020 când a fost dat în folosinţă stadionul, costurile pentru întreţinerea gazonului au ajuns la un nivel uriaş.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Eduar Novak a spus că doar pentru întreţinerea lunară a gazonului de la stadionul Steaua este nevoie de suma de 30.000 de euro. În acest context, ministrul Sportului din România crede că pe stadion ar trebuie să joacă şi alte echipe, nu doar CSA Steaua, club ce aparţine de Ministerul Apărării Naţionale.

Suma uriaşă pe care statul român o plăteşte pentru întreţinerea gazonului de pe stadionul Steaua

Cam aici vorbim (n.r. peste un milion de euro pe intreținere). Trebuie folosit, ei trebuie să se gândească ca niște administratori responsabili, să vadă costurile și să gândească ce activități pot să facă acolo ca să iasă măcar la 0„, a spus Eduard Novak în exclusivitate la AS.ro LIVE.

Stadionul Steaua – costuri de construcţie

Eduard Novak susține intrarea FCSB-ului în Ghencea: „Altfel, stadionul o să ajungă o paragină”

Novak a tras un semnal de alarmă în privința costurilor uriașe de întreținere a stadionului din București, explicând că dacă administratorii nu vor încerca să le acopere prin organizarea unui număr mare de evenimente, atunci acesta „va ajunge o paragină” în următorii 20 de ani.

Gigi Becali a făcut mai multe solicitări pentru ca FCSB să joace în Ghencea, însă nici până la această oră n-a primit „undă verde”. Eduard Novak consideră că n-ar trebui să fie o problemă ca vicecampioana României să evolueze în „casa” celor de la CSA Steaua.

Reclamă

„Eu nu sprijin în special o echipă, FCSB, să intre în Ghencea. Eu văd din punct de vedere al administratorului care administrează peste 400 de baze sportive în România. Văd ce înseamnă costul unui gazon, de 30.000 de euro lunar. Gândiți-vă ce înseamnă costul întreținerii unui stadion. Deci, indiferent, FCSB, cine joacă acolo, trebuie folosit.

Acel stadion poate fi folosit pentru foarte multe alte evenimente. Dar nu cred că putem să ne permitem, noi ca Stat, sau Steaua ca club sportiv sau Ministerul să plătească tot timpul din buzunar toate costurile. Cumva, trebuie gândit. Avem și stadionul național, acolo trebuie făcute evenimente.

De-aia au ajuns multe baze sportive în paragină. Pentru că administratorul n-a fost competent, n-a făcut programe. Avem și probleme de reglementat la nivel de chirii, de baze sportive deoarece prețul chiriilor este foarte mic.

Reclamă 4 / 0/3

Și dacă nu reușim, atunci degeaba construim baze sportive, degeaba o să stea acel stadion frumos Ghencea acolo, peste 20 de ani o să ajungă o paragină. Trebuie folosit mereu”, a spus Eduard Novak, în emisinea AS.ro LIVE.

Recomandări
  • Suma uriaşă pe care statul român o plăteşte pentru întreţinerea gazonului de pe stadionul Steaua
  • Anunţul făcut de Eduard Novak

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și