Închide meniul

CFR Cluj începe războiul în Superliga și e pregătită să dea în judecată FRF, după anunțul ministrului Eduard Novak. ”Ne-am trezit cu asta”

Dan Roșu Publicat: 8 iulie 2022, 11:48

CFR Cluj începe războiul în Superliga și e pregătită să dea în judecată FRF, după anunțul ministrului Eduard Novak. ”Ne-am trezit cu asta”

CFR Cluj începe războiul în Superliga și e pregătită să dea în judecată FRF

Cristi Balaj, în cadrul unui eveniment / Hepta

  • CFR atacă decizia lui Eduard Novak
  • Campioana are 16 străini în lot

CFR Cluj e pregătită să dea în judecată FRF, după ce Eduard Novak a anunțat o lege istorică pentru sportul românesc. Ministrul Sportului susține că la competițiile naționale, „cel puțin 40% dintre sportivii prezenți pe teren vor trebui să fie români”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regula ar urma să intre în vigoare pentru sezonul 2022-2023, unul pentru care echipele din Superliga și-au făcut deja planurile. CFR are cele mai mari probleme legate de decizia lui Novak, având în lot nu mai puțin de 16 străini.

CFR Cluj e pregătită să dea în judecată FRF

„Nu știu dacă FRF a știut de această decizie. LPF și cluburile din Liga 1 nu au avut cunoștință despre așa ceva. Ne-am trezit cu asta! Pentru noi, competiția a început, am format lotul de jucători. Probabil astăzi apare ordinul publicat în Monitorul Oficial, iar noi mâine jucăm Supercupa. Această decizie creează mari prejudicii în acest moment, habar nu aveam de ea. Noi am lucrat la transferuri de jucători din luna noiembrie.

Reclamă

Regulamentul Federației e Biblia fotbalului românesc. Noi trebuie să jucăm după ROAF. Dacă apare o modificare legislativă, FRF și LPF ar trebui să-și adapteze regulamentul conform legii. După ce s-a stabilit în Comitetul Executiv, cluburile trebuie să respecte noul regulament. Ca să fie modificat regulamentul, trebuie să fie votat în Adunarea Generală.

Este imposibil să respectăm în acest moment acel ordin, cu toată bunăvoința. Cel mai probabil, dacă decizia va fi aplicată, vom apela la instanță. Ordinul de ministru poate fi atacat în contencios administrativ. Să nu uităm că am câștigat un proces cu FRF, pe o speță similară”, a spus Cristi Balaj, la Pro Arena.

Reclamă

Schimbare istorică în Superligă, după ordinul de minister anunțat de Eduard Novak

Începând din stagiunea următoare, care va începe pe 15 iulie, fiecare echipă va fi obligată să aibă în primul „11” jucători români în proporție de 40%. Rămâne de văzut, în urma consultării Ministerului Sportului cu FRF, dacă numărul de fotbaliști români va fi de 4 sau 5.

Evident, noua regulă își va lăsa amprenta, cel mai vizibil, asupra echipelor din Superligă care au mulți jucători străini în cadrul lotului. Din această categorie face parte și CFR Cluj. La ora actuală, campioana României are în componență 16 jucători străini.

Pe lângă noua regulă anunțată de Ministerul Sportului, cluburile din Liga 1 vor fi obligate să respecte în continuare și regula impusă de FRF, conform căreia fiecare echipă trebuie să aibă în „primul 11” un jucător U21.

Reclamă 4 / 0/3

Decizie istorică anunțată de Eduard Novak

Conform Ministerului, obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022/2023.

Novak consideră că acest ordin de ministru va fi benefic în procesul de selecție al sportivilor la echipele naționale:

„Sunt extrem de fericit că pot face acest anunț care vine în sprijinul sportivilor români și, implicit, a sportului din țara noastră. După ce m-am sfătuit cu toate federațiile sportive, am emis un ordin de ministru, prin ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de seniori și juniori, la toate competițiile sportive naționale oficiale.

Astfel, începând cu sezonul 2022/2023, această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci 40% dintre sportivii prezenți pe teren în meciurile oficiale trebuie să fie români. Iar federațiile sportive naționale au obligația să respecte prevederile acestui ordin de ministru.

Este o decizie care va ajuta cu siguranță selecția pentru echipele naționale ale României la sporturile de echipă.”, a explicat Eduard Novak, pe contul de Facebook.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis
Liga 1 • 26 mart., 19:14
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis! Este dorit în Premier League: „Una dintre stelele din România!”
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit
Liga 1 • 25 mart., 9:18
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit: „Minciuni ordinare!”
Neluţu Varga, mesaj tranşant pentru Adrian Mutu! Ce obiectiv i-a setat la CFR Cluj
Liga 1 • 23 mart., 20:29
„M-am aşteptat la altceva!” Neluţu Varga, mesaj tranşant pentru Adrian Mutu! Ce obiectiv i-a setat la CFR Cluj
Neluţu Varga le-a pus gând rău rivalelor din Liga 1 şi anunţă investiţii colosale la CFR Cluj
Liga 1 • 23 mart., 16:32
Neluţu Varga le-a pus gând rău rivalelor din Liga 1 şi anunţă investiţii colosale la CFR Cluj: „Să ridicăm nivelul!”