Închide meniul

UEFA dezminte că ar fi permis folosirea steagului Ungariei Mari, la meciurile europene ale maghiarilor. Anunţul făcut de FRF

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 martie 2023, 9:52

UEFA dezminte că ar fi permis folosirea steagului Ungariei Mari, la meciurile europene ale maghiarilor. Anunţul făcut de FRF

UEFA dezminte că ar fi permis folosirea steagului Ungariei Mari la meciurile europene ale maghiarilor

Fanii naționalei Ungariei / Profimedia

UEFA dezminte că ar fi permis folosirea steagului Ungariei Mari, la meciurile europene ale maghiarilor, după cum anunţă FRF într-un comunicat oficial. Federaţia Română de Fotbal a publicat prima reacţie, după ce forul continental ar fi anunţat că steagul Ungariei Mari poate fi folosit pe stadioanele de fotbal, la meciurile oficiale ale trupei maghiare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federația maghiară a anunțat pe 21 martie că UEFA și FARE și-au dat acordul în contextul folosirii steagului Ungariei Mari pe stadioane, la meciurile de fotbal.

UEFA dezminte că ar fi permis folosirea steagului Ungariei Mari, la meciurile europene ale maghiarilor

FRF a emis un comunicat oficial, prin care-şi exprimă poziţia fermă în privinţa folosirii steagului Ungariei Mari, pe stadioanele de fotbal, la meciurile oficiale.

FRF, pe site-ul oficial, susţine că a solicitat forului continental mai multe lămuriri, iar drept răspuns a primit faptul că UEFA nu ar fi autorizat folosirea steagului Ungariei Mari, la meciurile europene, şi nu va fi de acord cu acest fapt nici pe viitor.

„Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.
FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Reclamă

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

– UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

– Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Reclamă 4 / 0/3

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la urâ și violență la meciurile din competițiile europene”, se arată în mesajul transmis pe pagina frf.ro.

Laszlo Dioszegi, prima reacţie după ce steagul Ungariei Mari a fost acceptat de UEFA pe stadioane

Laszlo Dioszegi a oferit prima reacţie, după ce steagul Ungariei Mari a fost acceptat de UEFA pe stadioane. Patronul de la Sepsi susţine că acest fapt nu îi va afecta cu nimic echipa, deoarece covăsnenii evoluează în prima ligă din România, şi nu din Ungaria. Dioszegi mai recunoaşte faptul că Sepsi s-a bucurat de sprijin din partea Guvernului maghiar, însă chiar şi aşa, nu se va schimba nimic odată cu legea adoptată de forul continental.

„Nu am auzit până acum de acest lucru și, vă zic sincer, nici nu ne interesează ce fac ei. Nu avem nicio treabă cu federația maghiară și cu ce decizii ia. Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el.

Este adevărat că stadionul a fost construit cu ajutor de acolo și s-au dat niște bani pentru academia de copii, dar echipa mare nu are nicio legătură. Avem sponsori puternici, din România și din Ungaria. OTP și MOL sunt nume importante, branduri care au interese economice în România și de aceea ne susțin.

Sunt echipe care sunt sponsorizate de benzinării din Austria și nimeni nu mai zice nimic. Vă repet, nu ne interesează ce face federația de la Budapesta. Noi jucăm în România și respectăm această țară. Ne interesează doar campionatul de aici. Nu cred că are de ce să fie afectată Sepsi în vreun fel de decizia UEFA”, a declarat Laszlo Dioszegi, conform prosport.ro.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și