Închide meniul

UEFA şi CONMEBOL lansează noi evenimente intercontinentale, după succesul Finalissima

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 2 iunie 2022, 19:18

UEFA şi CONMEBOL lansează noi evenimente intercontinentale, după succesul Finalissima

Finalissima 2022 a fost câștigată de Argentina

Trofeul Finalissima 2022 / Profimedia

UEFA şi CONMEBOL lansează noi evenimente intercontinentale. Cele două foruri au anunţat, joi, o serie de noi evenimente intercontinentale care implică echipe de fotbal feminin, futsal şi tineret din cele două confederaţii, informează site-ul Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După succesul Finalissima dintre Italia, câştigătoarea EURO 2020, şi Argentina, deţinătoarea Copei America, meci disputat miercuri pe stadionul Wembley din Londra, cu casa închisă, şi încheiat cu victoria cu 3-0 a sud-americanilor, UEFA şi CONMEBOL au lansat mai multe evenimente la care participă echipe de fotbal feminin, futsal şi tineret, indică site-ul FRF.

UEFA şi CONMEBOL lansează noi evenimente intercontinentale

Echipa de tineret a clubului uruguayan Atletico Penarol, câştigătoarea CONMEBOL U-20 Copa Libertadores 2022, va întâlni formaţia portugheză Benfica Lisabona, laureata UEFA Youth League 2022, pe emblematicul Estadio Centenario din Montevideo, capitala Uruguayului, pe 21 august 2022, adaugă site-ul citat.

Câştigătoarea EURO 2022 de futsal, Portugalia, şi echipa de pe locul trei, Spania, vor disputa un turneu Final Four cu Argentina, câştigătoarea ediţiei din acest an a Copei America de futsal, şi vicecampioana Paraguay, la Movistar Arena din Buenos Aires, între 16 şi 18 septembrie 2022.

Câştigătoarea Campionatului European de fotbal feminin 2022, care se va desfăşura în iulie, în Anglia, şi campioana CONMEBOL Copa America Femenina 2022, competiţie organizată tot în luna iulie în Columbia, vor disputa un nou joc Finalissima UEFA – CONMEBOL la feminin. Partida se va desfăşura în Europa, data şi locul de disputare urmând a fi anunţate în timp util.

Reclamă

UEFA şi CONMEBOL au convenit, de asemenea, să continue proiectul schimbului de arbitri pentru o varietate de competiţii, precum şi organizarea de cursuri pentru arbitri în comun, în urma feedback-ului pozitiv primit de la oficialii implicaţi.

Mai mult, UEFA şi CONMEBOL lucrează la recunoaşterea reciprocă a calificărilor de antrenor, cu scopul ca aceasta să intre în vigoare în cursul anului 2023, în conformitate cu un calendar convenit şi cu un set de cerinţe.

Agerpres

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi, prima reacție după ce Argentina a câștigat Finalissima 2022

Pentru Messi, acesta este al doilea trofeu important câștigat alături de Argentina, dar și al 40-lea al carierei. Cifrele starului de la PSG sunt incredibile. În cele 45 de finale jucate, acesta a marcat 31 de goluri și a oferit și 15 pase decisive.

”Cred că a fost o finală frumoasă, un meci complet în fața multor argentinieni. Știam că va fi un meci frumos și bine că s-a întâmplat așa, să câștigăm noi. Am avut 10 zile la dispoziție să pregătim meciul, ceea ce se întâmplă foarte rar. Am demonstrat că această echipă este pregătită pentru orice.

Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să fim umili. Cu toții suntem aici să luptăm. A fost un meci important, în fața unei echipe mari, care joacă foarte bine. Este frumos să te obișnuiești să câștigi. Această echipă nu a mai pierdut un meci de nici nu mai știu când.

Trebuie să creștem și să fim la un nivel înalt la primul meci de la Cupa Mondială. Azi, mai mult ca niciodată, nu poți oferi avantaje adversarilor, pentru că puterile s-au egalizat și orice detaliu poate stabili soarta unui meci. Am fost bine, un pic obosit, dar ne-am dat unul altuia putere pe teren”, a spus Messi, la finalul meciului, citat de ESPN.

Argentina a câștigat Finalissima 2022

Argentina a câştigat “Finalissima”, miercuri seară, pe stadionul Wembley din Londra, învingând cu scorul de 3-0 selecţionata Italiei. Golurile au fost marcate de Martinez ’28, Di Maria ‘45+1 şi Dybala ‘90+4.

Meciul a fost organizat de UEFA şi Conmebol, ca parte a unui acord între cele două foruri, înţelegere care include şi organizarea mai multor evenimente sportive.

Italia este deţinătoarea trofeului Campionatului European, iar Argentina deţinătoarea trofeului Copa America.

Reclamă

Italia a câştigat Euro-2020 la 11 iulie 2021, învingând în finală Anglia, scor 4-3, la Londra, în urma loviturilor de departajare.

Argentina şi-a adjudecat trofeul Copa America la 10 iulie 2021, impunându-se în finală în faţa echipei Braziliei, scor 1-0. Partida s-a disputat pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și