Închide meniul

Anunțul momentului după ce David Popovici a devenit noul campion al României: „Totul e epuizat!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 3 iulie 2022, 12:20

Anunțul momentului după ce David Popovici a devenit noul campion al României: „Totul e epuizat!

David Popovici a devenit campion mondial la 200 metri liber şi la 100 de metri liber

David Popovici, la Campionatul Mondial de la Budapesta / Profimedia

David Popovici a devenit noul erou al României, după ce a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Acum, românii se înghesuie să-l vadă live pe sportivul de 17 ani, la Campionatele Europene de juniori, organizate la bazinul din Otopeni în perioada 5-10 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a declanșat un haos general printre români după ce a devenit dublu campion mondial la natație.

Anunțul momentului după ce David Popovici a devenit noul campion al României

David Popovici a devenit primul campion mondial din istoria natației din România.

Numărul fanilor lui Popovici a crescut în mod uluitor după ce a câștigat două medalii de aur la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale și a egalat recordul lui Jim Montgomery, vechi de 49 de ani.

Camelia Potec a dezvăluit că cererea de bilete pentru Campionatele Europene de juniori, găzduite de țara noastră, este uriașă. Foarte mulți oameni își doresc să-l urmărească pe viu la lucru pe Popovici.

Reclamă

Președintele Federației Române de Natație a explicat că biletele pentru ziua de duminică sunt epuizate, însă oamenii vor putea să-l vadă în bazin pe David Popovici în celelalte zile ale competiției.

Situația fără precedent din natația românească a influențat-o în mod direct pe Potec. Șefa Federației a fost sunată de foarte multe persoane în ultimele ore, în încercarea disperată de a face rost de bilete la Europenele de juniori:

„Da (n.r. – există o emulație după performanțele lui David Popovici). Eu îmi doresc să văd această emulație cu ochii mei atunci când oamenii care își doresc să vadă o competiție majoră de înot vor fi în tribune.

Reclamă 4 / 0/3

A fost un pic mai greu la început. Tocmai pentru că nu a participat la multe competiții de înot, lumea a crezut că numai duminică sunt finale și s-au epuizat biletele pentru duminică seară, la finale. Este epuizat totul. După aceea am primit telefoane că de ce nu mai dăm drumul sau că nu mai găsim niște locuri? Pentru că toată lumea își dorește să vină la finale.

Și am încercat să explicăm că finale există în fiecare seară, că David va înota în fiecare seară, pentru că va înota în două probe individuale și probabil în trei ștafete, dar sigur în două. Deci e important ca lumea să vadă un spectacol și să-l vadă pe David luptând pentru a câștiga medalii alături de colegii lui din echipa națională.

Un alt lucru important este că avem 26 de sportivi care s-au calificat la acest campionat european din România și fiecare va încerca să ajungă la medalii sau să ajungă cât mai sus. Bineînțeles că David pornește, să zic, din pole-position, dar se poate întâmpla orice. El a fost puțin obosit în ultimele zile, dar e motivat să aducă medalii pentru România nu numai în probe individuale, ci și la ștafetă, pentru că noi ne dorim să arătăm lumii întregi ca suntem o națiune puternică”, a spus Camelia Potec, pentru digisport.ro.

Gică Popescu, marcat de întâlnirea cu David Popovici

Gică Popescu a fost marcat de întâlnirea cu David Popovici. Cei doi s-au întâlnit la Guvernul României, în cadrul întâlnirii pe care David Popovici a avut-o şi cu premierul Nicolae Ciucă.

David Popovici nu a impresionat la întâlnirea cu Nicolae Ciucă şi Gică Popescu doar prin faptul că era dublu campion mondial. Popovici a lăsat o impresie deosebită şi prin educaţia sa.

Ar trebui să-l întrebi pe el cum i s-a părut întâlnirea cu mine. Da, e un performer, un sportiv care a făcut lucruri extraordinare, a câștigat două medalii de aur și la două probe diferite. Ne bucurăm că este român, că este un copil cuminte, așezat.

Pe lângă performanțele care nu mă emoționează așa de mult, fiind obișnuit cu performanțele din perioada de jucător, o să rămân cu educația pe care a primit-o de la părinți. O educație care l-a format ca om.

Reclamă

David este un copil mult peste medie, inteligent, cu proiecte în afara sportului, lucru rar întâlnit la vârsta lui”, a spus Gică Popescu la digisport.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:18 FotoOlimpiu Moruţan a fost scos pe targă, iar accidentarea ar fi gravă! Şanse mari ca el să rateze EURO 2024! Ar putea lipsi 6 luni! 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
Vezi toate știrile
Citește și