Închide meniul

Camelia Potec a dezvăluit ce se întâmplă cu David Popovici după cele trei medalii câştigate la CM de juniori: „E un fenomen! Sunt dornici să-l studieze”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 septembrie 2022, 11:25

Camelia Potec a dezvăluit ce se întâmplă cu David Popovici după cele trei medalii câştigate la CM de juniori: „E un fenomen! Sunt dornici să-l studieze

Dacid Popovici poate rescrie istoria nataţiei

David Popovici este "Regele Nataţiei" / Profimedia Images

Camelia Potec a oferit prima reacţie după ce David Popovici a câştigat medalia de argint în proba de ştafetă combinată 4x100m liber la Campionatul Mondial de junior. „Regele Nataţiei” a fost la un pas să urce pe prima treaptă a podiumului şi alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu. Camelia Potec a dezvăluit ce se întâmplă cu David Popovici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 17 ani, Popovici a cucerit aurul atât în proba de 200 de metri liber, cât şi la ştafetă 4×100 metri liber. Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a oferit detalii despre ceea ce se întâmplă la Peru.

Camelia Potec a dezvăluit ce se întâmplă cu David Popovici la CM de juniori

Într-adevăr, David este un fenomen, nu vă pot explica cum este privit de specialiştii internaţionali. Cum se comportă toată lumea din nataţie cu el şi cu noi şi cât de miraţi şi dornici sunt să îl studieze. E un puşti minune care a schimbat faţa nataţiei.

În primul rând mai are potenţial pentru că mai are de îndreptat câteva lucruri în tehnică. Mai poate creşte în înălţime şi în forţă. Dar cel mai uşor va fi îmbunătăţirea stilului de înot. Mai are puţin de întors la start şi la întoarceri pentru 100m şi 200m. Va mai înota şi 400m pentru a-şi îmbunătăţi timpul la 200m. Mai are mai puţin de o secundă pentru recordul de la 200 de metri„, a declarat Camelia Potec la PRO X.

Aurul olimpic este marele vis al lui David Popovici şi cea mai strălucitoare medalie care îi lipseşte în acest moment. Poate da marea lovitură la Paris, în 2024.

Reclamă

Îşi doreşte acest lucru. Chiar şi dacă aici mai are de construit pas cu pas. Trebuie să se califice mai întâi, după care cel mai important este ultimul an, 2023-2024, cu tot ce înseamnă pregătirea lui„, a mai spus Potec.

Camelia Potec a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena. Performanţa uriaşă a obţinut-o în proba de 200 de metri liber.

Argint pentru România la ștafetă combinată 4×100 m liber

Ştafeta combinată de 4×100 m liber a României, cu David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu în componenţă, a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, la Lima.

Reclamă 4 / 0/3

Cei patru români au înregistrat timpul total 3:30.29. Pe primul loc s-a clasat Ungaria, cu timpul 3:30.03, iar poziţia a treia a fost ocupată de Italia (3:32.54).

La 50 m liber, Patrick Sebastian Dinu nu s-a calificat în finală, clasându-se pe locul 14 în semifinale.

David Popovici, ridicat în slăvi după medalia de aur de la 200 metri liber

David Popovici e lăudat de toată lumea după medalia de aur de la 200 metri liber. Popovici a fost de site-ul oficial al Campionatului Mondial de juniori de la Lima. Românul de 17 ani a fost comparat cu „o maşinărie”.

Popovici a stabilit şi un nou record al competiţiei, 1:46.18 min, câştigând fără mari emoţii aurul, după cele de la Mondialele de seniori, Europenele de juniori şi de la Europenele de seniori.

O maşinărie. Superbul înotător David Popovici a demonstrat încă o dată ce viteză poate avea în apă şi a câştigat cu un record al competiţiei proba de 200 de metri liber”, e mesajul postat de organizatori.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și