Închide meniul

David Popovici a dezvăluit de ce nu stă mult pe reţelele de socializare şi care este secretul succesului: „Este esenţială asta”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 iulie 2023, 12:20

Reclamă
David Popovici a dezvăluit de ce nu stă mult pe reţelele de socializare şi care este secretul succesului: „Este esenţială asta

David Popovici a dezvăluit de ce nu stă mult pe reţelele de socializare şi care este secretul succesului

David Popovici / Profimedia

David Popovici a dezvăluit de ce nu stă mult pe reţelele de socializare şi care este secretul succesului. Campionul român a spus că plăcerea de a sta pe reţelele de socializare este una care trece rapid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a vorbit şi despre pasiunea sa pentru filozofie, dar şi despre lucrul care face diferenţa între sportivii de performanţă.

David Popovici a dezvăluit de ce nu stă mult pe reţelele de socializare şi care este secretul succesului

Nu sunt foarte activ pe rețelele sociale. Dacă stau pe Instagram, mă voi uita mereu la numărul de like-uri, comentarii și altele. Și există o doză de dopamină, de plăcere instantanee, care vine și pleacă foarte repede. E distractiv pe moment, dar după aceea te simți mai gol. Așa că încerc să scap cât mai repede de aceste amintiri ale succesului meu, pentru că nu cred că mă definesc„, a spus David Popovici într-un interviu acordat celor de la L’Equipe.

„Sunt foarte atent la detalii. Este una dintre principalele diferența față de alți sportivi. Atenția la detalii este esențială. Poți munci oricât, dar dacă nu ai o viața de sportiv, atunci muncești mai mult sau mai puțin degeaba. Trebuie să fii atent la somn, la alimentație, la ce petreceri te duci”, a mai spus Popovici.

Popovici a vorbit şi despre marea sa pasiune pentru filozofie.

Reclamă

„Am descoperit stoicismul (n.r- curent filozofic din Grecia și Roma Antică) prin antrenorul meu. A vrut să mă ajute să depășesc un anumit moment și să fiu cea mai bună versiune a mea. A început să-mi dea cărți despre stoicism. Am încercat să le citesc când eram mai tânăr, dar a fost prea greu. De-a lungul anilor am devenit tot mai interesat și am încercat să transpun această filozofie și în viața de zi cu zi, nu doar în tot.

Dacă e să rezum în câteva cuvinte ceea ce mă inspiră aș spune o propoziție simplă: «Să fii fericit cu ceea ce ai». Dacă reușesc să fiu mulțumit cu ceea ce am, cu ceea ce fac și cu ceea ce pot avea, atunci aș fi fericit cu viața mea. Nu contează câte bunuri materiale pot dobândi.

Una dintre principale lecții învățate din stoicism este să nu îmi fac griji pentru cea ce nu e sub controlul meu, ceva din lumea exterioară. Pot controla doar lucrurile asupra cărora am o influență. Așa că stau calm. Nu mă îngrijorează ce nu e sub controlul meu. Făcând asta, pot trăi mai liniștit”, a mai spus campionul român.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (14:00). Finala de 200 metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, ora 14:00, în finala de 200 de metri liber, de la Campionatele Mondiale de Înot. David Popovici e gata să scrie, din nou, istorie pentru România.

David Popovici este marele favorit al finalei de 200 de metri liber, ce va fi în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Campionul român s-a calificat în finală cu cel mai bun timp şi va fi pe culoarul al patrulea. Timpul de 1:44:70, obţinut de David Popovici în semifinale, l-a trimis direct în istorie pe român. Acesta a devenit primul înotător din istorie care a coborât sub 1:45:00 de două ori în semifinalele Campionatelor Mondiale de Înot.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
5
mai
22:31
„Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte
5
mai
22:24
Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt
Vezi toate știrile
Citește și