Închide meniul

David Popovici a dezvăluit primul lucru care i-a venit în minte când a urcat pe podium, după ce a cucerit aurul la 200 m liber: “La asta m-am gândit”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 16 august 2022, 8:18

David Popovici a dezvăluit primul lucru care i-a venit în minte când a urcat pe podium, după ce a cucerit aurul la 200 m liber: “La asta m-am gândit”

David Popovici a împlinit 18 ani. Mesaj special primit de "Regele Nataţiei" în ziua în care a devenit major

David Popovici este noul fenomen al nataţiei mondiale / Profimedia

David Popovici a dezvăluit primul lucru care i-a venit în minte când a urcat pe podium, după ce a cucerit aurul și la proba de 200 metri liber, la Campionatul European de la Roma. Înotătorul român, în vârstă de 17 ani, a scris o nouă filă de istorie după cursa fenomenală de luni, reușind să stabilească un nou record mondial și european de juniori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a câștigat în mare stil finala de la 200 metri liber, de la Foro Italico, reușind să încheie cursa la o distanță de aproape 3 secunde față de al doilea clasat.

David Popovici a dezvăluit primul lucru care i-a venit în minte când a urcat pe podium, după ce a cucerit aurul și la 200 m liber

David Popovici a câștigat luni a doua medalie de aur la Campionatul European de la Roma, după ce duminică s-a impus în finala de la 100 metri liber. În finala de la 200 metri liber, campionul nostru a obținut timpul fabulos de 1:42.97 secunde, al treilea din istoria probei.

La final, David a dezvăluit că steagurile “tricolore” din tribune au fost primul lucru care i-au trecut prin minte în momentul în care a urcat din nou pe podium pentru a-și primi medalia de aur:

”Pe podium m-am gândit la toate steagurile României din tribună, la lumea care țipa și mă aplauda”, a spus David Popovici, după ce a scris o nouă filă de istorie în natația mondială.

Reclamă

David Popovici, dialog savuros cu antrenorul său înaintea finalei de la 200 de metri liber

David Popovici a dezvăluit că, înaintea cursei, antrenorul Adrian Rădulescu l-a întrebat dacă nu ar vrea să „încerce o nebunie”.

David Popovici a vorbit şi despre proba de 400 de metri liber, următoarea la care va participa la Campionatul European de nataţie de la Roma.

„Nu prea mă așteptam la niciun timp. Nu am avut acest obiectiv. Nu am avut ca obiectiv să câștig sau să cobor sub 1:42. 

Reclamă 4 / 0/3

La prânz, l-am întrebat pe antrenor «Care e planul?». El decide, eu încerc să mă conformez. A zis «Nu vrei tu să încerci să faci o nebunie?». Am spus «Bine, hai că încerc». Ăsta a fost obiectivul.

Recordul de la 400 de metri e și mai greu de doborât decât cel de la 200 de metri. Nu știu ce pot să fac la 400 metri. Nu știu cât de bun sau slab sunt. Vom vedea în două zile. E ceva nou. E cea mai puțin stresantă probă. Nu există așteptări”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

David Popovici a câștigat aurul în finala probei de 200 de metri liber

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Campionatul European de natație de la Roma. Este al doilea aur cucerit de sportivul de 17 ani la Forro Italico.

David Popovici a reuşit încă un rezultat excepţional, după ce a căştigat, luni, medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma. După aurul şi recordul mondial de sâmbătă la 100 metri liber, Popovici s-a impus luni şi la 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97, nou record mondial și european de juniori, dar și record al competiției.

Românul de 17 ani a condus cursa de la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi austriacul Felix Auboeck (1:45.89). Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana Vezi toate știrile
Citește și