Închide meniul

David Popovici a luat o decizie radicală! Anunțul total neașteptat făcut de campionul nostru

Reclamă

Antena Sport Publicat: 14 iulie 2022, 16:53 / Actualizat: 14 iulie 2022, 17:59

David Popovici a luat o decizie radicală! Anunțul total neașteptat făcut de campionul nostru

Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată

David Popovici, la Budapesta / Profimedia Images

David Popovici a luat o decizie radicală după ce a scris istorie în natația mondială. Campionul nostru a decis să facă o pauză de la Instagram și să își petreacă vacanța în alte moduri, pentru a se relaxa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici este noul „rege” al natației. Sportivul de 17 ani a devenit dublu campion mondial, la Budapesta, iar ulterior a câștigat 4 medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de juniori, de la Otopeni.

David Popovici, decizie radicală după ce a scris istorie în natația mondială

Performanțele fantastice reușite de David Popovici l-au transformat în timp record într-unul din cele mai cunoscute personaje din România. Acest lucru se poate observa inclusiv din creșterea impresionantă a numărului de urmăritori de pe contul său de Instagram.

În prezent, Popivici are aproximativ 160.000 de urmăritori. Peste 100.000 dintre ei au fost adunați începând cu prima medalie de aur obținută la Mondialele de la Budapesta.

David a fost extrem de activ în ultimele săptămâni pe Instagram, postând atât poze, cât și story-uri, din bazin sau din afara lui. Astăzi, însă, sportivul de la CS Dinamo a făcut un anunț cel puțin surprinzător.

Reclamă

Popovic a anunțat că va lua o pauză de la Instagram, cel mai probabil fiind „epuizat” de numărul uriaș de reacții, mesaje și comentarii din jurul său.

„Salutare! Voi lua o pauză de la Instagram. Dacă aveți nevoie să mă contactați, veți găsi o cale. Ne revedem curând!”, a scris David Popovici, pe contul său.

David Popovici a luat o decizie radicală

Reclamă 4 / 0/3

Ce urmează pentru David Popovici, după ce a făcut furori la Mondiale și la Europenele de juniori

David Popovici vrea să profite la maximum de vacanță, fără distrageri, ținând cont că în mai puțin de o lună va intra din nou în bazin.

În continuare, Popovici va participa la Campionatele Europene de seniori, de la Roma (Italia), în perioada 11-21 august. Apoi, sportivul de 17 ani se va pregăti pentru Campionatele Mondiale de juniori, organizate la Lima (Peru), între 30 august și 4 septembrie.

David va merge la Europenele de seniori din postura de campion en-titre la proba de 200 metri liber. Tânărul înotător a câștigat aurul la ediția din 2021, de la Kazan (Rusia).

La Europenele de juniori de la Otopeni, David Popovici a fost numit cel mai bun sportiv al turneului. Popovici a ocupat primul loc cu 951 puncte în acest clasament şi a fost urmat de polonezul Ksawery Masiuk (941) şi de italianul Lorenzo Galossi (897).

Campionul român a cucerit cinci medalii, patru de aur, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4×100 m liber şi un argint la combinata de 4×100 m liber. La Campionatele Mondiale de la Budapesta, David Popovici a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber.

Oferta de ultimă oră primită de Popovici, după ce a scris istorie în natația mondială

Prestațiile fabuloase reușite de David le-au atras atenția marilor universități din țară. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a anunțat public că își dorește enorm ca Popovici să devină studentul său.

Momentan, David Popovici învață la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, din București, și se pregătește de trecerea în clasa a XII-a și susținerea examenului de Bacalaureat.

Reclamă

Despre viitorul lui David Popovici a vorbit recent și Ion Țiriac. Miliardarul român a dezvăluit că și-a dorit să-l ducă pe tânărul înotător la studii în Statele Unite, însă oficialii Federației de Natație din România s-au opus.

Acum, rectorul UVT visează să-l aducă pe David la Timișoara, unde promite să-i asigure toate condițiile pentru ca dublul campion mondial să facă în continuare performanță:

„Vom face acest demers către David Popovici. Noi în fiecare an trimitem 100 de scrisori personalizate către câştigătorii olimpiadelor şcolare, către şefii de promoţie sau cei cu 10 la Bacalaureat, deci tot ce înseamnă performanţă. Le oferim acestora pachete care includ bursă, cazare gratuită, acces gratuit la toate bazele sportive şi instituţiile de cultură din Timişoara şi aşa mai departe.

Noi am avut printre absolvenţi mari sportivi care au pus drapelul României pe cel mai înalt catarg. Aşa că ne dorim să îi facem o ofertă şi lui David Popovici. Ce va decide David Popovici rămâne de văzut, dar datoria noastră este să încercăm şi să păstrăm talentele în ţară”, a spus Marilen Gabriel Pirtea, potrivit agerpres.ro.

Ion Țiriac voia să-l trimită pe David Popovici în SUA

În urmă cu ceva timp, Ion Țiriac a dezvăluit că a rămas complet impresionat de devotamentul și munca uriașă depusă de Popovici și chiar a vrut să-i facă o propunere răsunătoare.

Miliardarul român a vrut să-l trimită pe David Popovici în SUA pentru a se dezvolta și mai mult în lumea natației. Planul omului de afaceri a picat în cele din urmă, după ce a purtat o discuție cu conducătorii Federației de Natație din România.

Principalul motiv pentru care Popovici a rămas în România a fost reprezentat de calendarul școlar diferit din SUA, care i-ar fi dat peste cap programul înotătorului de 17 ani:

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!’”, a spus Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR.

În prezent, David Popovici aparține de CS Dinamo. În trecut, dublul campion mondial s-a aflat în curtea celor de la CSA Steaua.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și