Închide meniul

David Popovici a plecat în Peru, la Campionatele Mondiale pentru juniori: „E o lume nouă”. Singura sa îngrijorare: „O să fie greuț!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 august 2022, 17:48

David Popovici a plecat în Peru, la Campionatele Mondiale pentru juniori: „E o lume nouă. Singura sa îngrijorare: „O să fie greuț!

David Popovici va rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici, în timpul unui interviu / Antena Sport

David Popovici a plecat în Peru, la Campionatele Mondiale pentru juniori care se vor desfășura în perioada 30 august – 4 septembrie. La plecarea din România, campionul nostru a vorbit despre următoarea sa provocare și s-a arătat îngrijorat de un singur lucru: diferența mare de fus orar dintre România și Peru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a scris istorie în lumea natației, în această vară, iar acum este pregătit să facă din nou furori la Mondialele pentru juniori, de la Lima, capitala statului Peru.

David Popovici a plecat în Peru, la Campionatele Mondiale pentru juniori

David Popovici a devenit noul „rege” al natației, după performanțele fabuloase de la Campionatele Mondiale de la Budapesta și Campionatele Europene de la Roma.

Campionul nostru vrea să repete prestațiile de vis și la Lima. Astăzi, la plecarea din România, Popovici a declarat că, deși diferența mare de fus orar îl va da puțin peste cap, este sigur că își va reveni odată ce va lua contact cu „noua cultură” din Peru:

„E o lume nouă, un continent pe care n-am mai fost. Opt ore în urmă (n.r. – despre diferența de fus orar)… o să fie greuț. Cred că o să-mi revină energia când ajung acolo și mă încarc cu o nouă cultură”, a spus David Popovici, la plecarea în Peru.

Reclamă

În probleme individuale de la Campionatele Mondiale de juniori, David Popovici va concura la 100 și 200 metri liber.

Cum arată delegaţia României de la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima

Ei sunt înotătorii care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de juniori din acest an:

Alături de înotătorii care vor reprezenta țara noatră în Peru, vor fi prezenți și următorii membri din staff-ul tehnic:

Reclamă 4 / 0/3
  • antrenorii Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Luis Lăcătuş, Lorena Diaconescu, kinetoterapeutul Dragoş Luscan, team managerul Silviu Anastase, şeful delegaţiei, Matei Giurcăneanu, şi preşedinta federaţiei, Camelia Potec.

Ultima medalie cucerită de România la Campionatele Mondiale de juniori a venit în 2017, când Daniel Martin a obținut bronzul la proba de 100 metri spate. De asemenea, Robert Glință este ultimul înotător român care a câștigat medalia de aur la Mondialele de juniori, în 2015, tot la 100 metri spate.

David Popovici a sărbătorit cu apă şi pizza după ce a scris istorie la Campionatele Europene

Cu două medalii de aur s-a întors fenomenul David Popovici de la Roma, unde a devenit cel mai rapid înotător din istorie cu recordul mondial la o 100 de metri liber. Marile publicaţii din lume şi starurile mondiale, în frunte cu Michael Phelps, s-au întrecut în mesaje de felicitare pentru „Împaratul” român.

„Cel mai frumos mesaj de felicitare a fost de la Phelps. Cred că de mic copil îmi doream să afle cineva ca Michael Phelps de mine!”, a declarat David Popovici.

Recordul doborat de Popovici era vechi de 13 ani. Noul star anunţă că îşi va doborî singur noul record.

„Fix recordul ăsta nu va rezista foarte mult. O să vin eu din urma. Din urma mea!”, a fost mesajul spectaculos al fenomenului de 17 ani.

Popovici nu a sărbătorit cu fast recordul magic. O poate face pe 15 septembrie, când va serba majoratul.

„În seara cu recordul mondial am comandat nişte pizza la hotel, am întins masa de masaj pe hol şi am întins pizzele alea acolo, pe masă. Am băut nişte apă, nişte suc şi cam asta a fost”, a precizat Popovici.

Reclamă

Ironizat de canotoare că nu le-a aşteptat la aeroport, ministrul Eduard Novak l-a întâmpinat pe Popovici. Mulţi campioni la nataţie au trecut prin momente de depresie după ce au făcut istorie în bazin.

„Cred că voi reuşi să nu mă las copleşit de succes. E un lucru bun să stau deoparte de toată atenţia pe care o primesc, pentru că prea multă poate strica”, a mai spus David Popovici.

Recomandări
  • David Popovici a plecat în Peru, la Campionatele Mondiale pentru juniori
  • Singura sa îngrijorare: „O să fie greuț!”

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
Vezi toate știrile
Citește și