Închide meniul

David Popovici, avertizat de un fost campion al României cu FCSB după ce a scris istorie în natație: “Când totul e prea simplu, devii leneș!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 16 august 2022, 11:28

David Popovici, avertizat de un fost campion al României cu FCSB după ce a scris istorie în natație: “Când totul e prea simplu, devii leneș!

David Popovici a uimit o lume întreagă

David Popovici, la Mondialul de la Budapesta / Profimedia Images

David Popovici a primit un „avertisment” din partea lui Alex Bourceanu, triplu campion al României cu FCSB, după ce înotătorul de 17 ani a devenit dublu campion european, la Roma. Fostul mijlocaș al “roș-albaștrilor” l-a aplaudat la scenă deschisă pe noul “rege” al natației mondiale și a avut și un sfat prețios pentru el.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David este dublu campion mondial și european la vârsta de numai 17 ani, performanță care i-a adus cuvinte de laudă inclusiv din partea fostului antrenor al legendarului Michael Phelps. Iar laudele continuă să curgă pentru Popovici, chiar și de la oameni implicați în alte sporturi.

David Popovici, avertizat de un fost campion al României cu FCSB după ce a scris istorie în natație

Alex Bourceanu, fostul mijlocaș al FCSB-ului, consideră că va conta extrem de mult cât de determinat va fi de acum înainte David Popovici, ținând cont că a ajuns în topul natației mondiale la o vârstă foarte fragedă.

Fostul campion din Liga 1 este de părere că, la ora actuală, David se află într-o competiție cu el însuși. Bourceanu a făcut o paralelă cu elevii inteligenți, care riscă să își piardă din motivație deoarece nu au “rivali” pe măsură, la școală.

“Valoarea lui este imensă! Momentul acesta va fi greu de gestionat pentru el, deoarece este cu mult mai bun decât ceilalți și când ești cu mult mai bun și nimic nu te poate pune în dificultate și când se întâmplă acest lucru concurența rămâne doar cu tine. El e mult mai bun decât seniorii.

Reclamă

Trebuie să te antrenezi la fel de bine și să încerci să te menții  la același nivel. E mult mai ușor să fii mai competitiv în momentul în care ai mai mulți oponenți de același nivel sau mai buni, pentru că ei te obligă să devii mai bun, pentru a deveni mai bun decât ei.

E ca la școală, în clasa a doua. Când totul e prea simplu, devii leneș. Sau invers: când totul e prea greu, te descurajezi.

David e în situația de fi mult mai bun decât ceilalți, iar din acest moment va duce o luptă cu el. Cea mai grea luptă pe care o are. Dar ținând cont că el concurează într-o competiție individuală, el a fost mereu într-o competiție cu sine și deja are antrenament în a fi în competiție cu el însuși, așă că dacă va cultiva ceea ce a acumulat până acum va fi cel mai mare sportiv din istoria României”, a declarat Alex Bourceanu, pentru Pro Arena.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, dedicație specială pentru România după ce a devenit dublu campion european la Roma

David Popovici a avut o dedicație specială pentru România după ce a devenit dublu campion european la Roma. Sportivul de 17 ani a cucerit aurul la probele de 100 și 200 metri liber, reușind să bată record după record. David a avut un mesaj superb pentru țara sa după ce a scris o nouă filă de istorie în lumea natației.

Popovici a câștigat în mare stil finala de ieri, de la 200 metri liber, la Campionatul European de la Roma, reușind să încheie cursa la o distanță de aproape 3 secunde față de al doilea clasat.

Astăzi, David Popovici a avut o reacție minunată în mediul online, referitoare la țara noastră.

“ROMÂNIA”, a fost mesajul postat de campionul nostru pe contul de Facebook, alături de două emoticoane cu “tricolorul” și de o imagine fantastică cu el în bazin.

“VENI, VIDI, POPOVINCI”, este jocul de cuvinte atașat fotografiei respective, în care David sărbătorește un nou succes răsunător în lumea natației.

Postarea publicată de David a adunat aproape 20.000 de aprecieri în prima oră.

Reclamă

 

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și