Închide meniul
Video

David Popovici, cea mai scurtă vacanţă după performanţa uriaşă obţinută la Campionatele Naţionale: „Nu trebuie să mă obişnuiesc prea tare cu locul 1”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 aprilie 2023, 21:04

David Popovici, cea mai scurtă vacanţă după performanţa uriaşă obţinută la Campionatele Naţionale

David Popovici, în timp ce oferea un interviu / AntenaSport

David Popovici va avea cea mai scurtă vacanţă după performanţa uriaşă obţinută la Campionatele Naţionale. „Regele Nataţiei” a câştigat şase medalii de aur în competiţia care a avut loc la Otopeni. Sportivul în vârstă de 18 ani a oferit declaraţii speciale după ce a devenit campion naţional şi în proba de 100 de metri fluture.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a câştigat probele de 50 m liber, 100 m spate, 100 m liber, 50 m fluture, 100 m fluture şi 400 m liber. Nu are timp de pauză şi e gata să revină imediat la antrenamente.

David Popovici, cea mai scurtă vacanţă după performanţa uriaşă obţinută la Campionatele Naţionale

(Reporter: Urmează o pauză binemeritată pentru tine…) Da, mâine. Şi cam atât! De poimâine mă întorc la antrenamente. Nu cred că o să am nicio vacanţă!„, a spus Popovici.

Starul nataţiei din România a avut un discurs surprinzător după ce nu a avut rival în competiţia de la Otopeni.

Nu cred că trebuie să mă obişnuiesc prea tare cu locul 1. Din când în când consider că este important să mă mai întreacă cineva! Pentru că ai multe de câştigat din fiecare loc. Dar acum, din fericire, a fost locul 1.

Reclamă

A fost foarte greu, a fost greu, îmi ard picioarele rău! Dar mi-a plăcut, nu mă aşteptam să meargă atât de bine, sincer să fiu. Şi mă face să sper că pot excela şi în proba asta.

(Reporter: Ai mai făcut un Campionat Naţional atât de bun?) Da, ţin minte la 14 ani, în 2018, am avut naţionalele din vară, la Târgovişte, unde am înotat absolut fiecare probă. Şi am luat medalii în toate. Nu am luat numai aur, din 14 probe am luat 11 de aur, 2 de argint şi una de bronz.

Sunt foarte bucuros când e lume în tribună, ne ajută foarte mult… nu numai că ne place. Şi consider că înotul ar trebui să primească mai multă atenţie. La fel cum fiecare sport individual din România ar trebui să primească mai multă atenţie. Nu doar un sport sau două! Sunt bucuros că pot fi un motiv al popularizării înotului„, a declarat David Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici şi-a îndeplinit şi cel mai important obiectiv. Cu triumful de la 100 de metri liber a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris! Este o performanță extraordinară pentru campionul român, care a oprit cronometrul la 47,61.

Mă simt bine cu locul asigurat la Paris, ştiam că o să se întâmple, nu am vrut să mă grăbesc. Uite că a fost să se întâmple ieri, când am realizat baremul pentru Jocuri. De-abia aştept să reprezint România la a doua ediţie de Jocuri pentru mine„, a precizat „Regele Nataţiei”.

Mihai Covaliu, prima reacție după performanța lui David Popovici

Președintele COSR a dezvăluit că înotătorul român este primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Mihai Covaliu a anunţat că, deşi a făcut baremul de calificare, maratonista Delvine Relin Meringor nu are încă dreptul de a concura la Jocurile Olimpice de la Paris.

David este primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice. Știu că mai avem o fată de la atletism care a făcut baremul pentru Jocurile Olimpice, dar încă nu are dreptul de a concura. Facem toate demersurile ca și ea să fie calificată la JO, să primească de la federația internațională dreptul de a concura”, a declarat Mihai Covaliu.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:47 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. Moldovenii au deschis scorul după două gafe uriaşe în apărarea „câinilor”! Moura şi-a dat autogol! 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” Vezi toate știrile
Citește și