Închide meniul
Video

David Popovici, declaraţie surprinzătoare după ce a cucerit aurul naţional la 100 de metri liber: „Nu mă gândesc la medalii”

Bogdan Stănescu Publicat: 9 noiembrie 2023, 20:58 / Actualizat: 10 noiembrie 2023, 14:52

Reclamă

David Popovici, declaraţie surprinzătoare după ce a cucerit aurul naţional la 100 de metri liber: "Nu mă gândesc la medalii"

David Popovici / captura AntenaSport

David Popovici a oferit o declaraţie surprinzătoare după ce a cucerit aurul în proba de 100 de metri liber la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a spus că nu se gândeşte la medalii şi că încearcă să vadă cât de bine poate performa într-o perioadă aglomerată pentru el.

David Popovici, declaraţie surprinzătoare după ce a cucerit aurul naţional la 100 de metri liber: „Nu mă gândesc la medalii”

E un start decent. E prima zi din Campionatul Naţional, urmează încă trei zile de competiţie. Mă bucur că sunt aici şi am şansa să mă încălzesc pentru Europenele în bazin scurt, care se vor ţine tot aici.

(n.r.: Eşti mulţumit de timpul tău, 46,76?) Da, sunt foarte mulţumit, e în grafic şi de-abia aştept să văd cât de rapid pot să perfecţionez cursa pentru Europenele în scurt, care contează cel mai mult pentru mine.

(n.r.: despre recordul mondial la juniori, 45,64) Cred că e 45 şi mai jos, nu mai ştiu exact nici eu. Şi dacă mă apropii, şi dacă îl bat, tot o să rămână record mondial de juniori. Sunt senior, cresc, sper să îmi îmbunătăţesc timpul. Ăsta e targetul fiecărui sportiv, să îşi îmbunătăţească timpii personali sau ăsta ar trebui să fie targetul fiecărui sportiv.

Reclamă

(Te gândeşti doar la medaliile de aur, nu?) Nu mă gândesc la medalii, mă gândesc să pun în practică ce am lucrat la antrenament şi sunt curios cum performez în condiţii de antrenament mai grele pentru că e o perioadă mai încărcată, nu e vârful meu de formă şi pur şi simplu experimentăm, ne pregătim cât de bine putem pentru Europene”, a declarat David Popovici după ce a obţinut aurul în proba de 100 de metri de la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni.

David Popovici, aur la 100 m liber, la Campionatele Naţionale de la Otopeni! Nu a avut rival în finală

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 100 m liber, la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni. Sportivul de 19 ani a încheiat finala cu timpul de 46,76.

Podiumul finalei de la 100 m liber a fost completat de Patrick Sebastian Dinu şi Andrei Ungur. Patrick Sebastian Dinu a încheiat cursa cu timpul de 47,22.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici s-a calificat în finala de 100 m liber a Campionatelor Naţionale de Înot cu timpul de 47,88, cel mai bun din serii. Sportivul de 18 ani a luat startul de pe culoarul al patrulea, iar timpul de înscriere a fost de 46,62.

Patrick Dinu şi Ştefan Cozma au înotat în aceeaşi serie cu David Popovici. Aceştia au încheiat cu timpii de 48,02, respectiv 50,01.

La Campionatele Naţionale în bazin scurt, David Popovici dă ultima repetiţie înaintea Campionatelor Europene în bazin scurt, competiţie care se va desfăşura tot la Otopeni, în perioada 5-10 decembrie.

David Popovici va mai lua startul în alte trei probe, la Campionatele Naţionale în bazin scurt de la Otopeni. Pe lângă cea de 100 m liber, sportivul de 19 ani va mai participa la 50 m liber, 200 m liber şi 100 m mixt.

David Popovici, de la CS Dinamo, va înota câte o probă în fiecare zi, cu calificări în sesiunea de dimineaţă (9:00 – 12:00) şi finale după amiază începând cu ora 17:30.

David Popovici va lua startul în celelalte probe după cum urmează: pe 10 noiembrie la 200 m liber (finala la ora 18:20), pe 11 noiembrie la 100 m mixt (finala la ora 19:20) şi pe 12 noiembrie la 50 m liber (finala la ora 17:30).

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha, competiţie programată în luna februarie a anului viitor. Adrian Rădulescu, antrenorul campionului de 19 ani, a dezvăluit care îi sunt planurile acestuia, pentru anul viitor.

Reclamă

Adrian Rădulescu a dezvăluit că David Popovici nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha, deoarece vrea să se pregătescă pentru Olimpiada de la Paris.

”Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual. Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens”, a spus Adrian Rădulescu, pentru agerpres.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!” 23:00 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA Vezi toate știrile
Citește și