Închide meniul

David Popovici, dedicație specială pentru România după ce a devenit dublu campion european la Roma! Ce a postat noul “rege” al natației

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 16 august 2022, 10:52 / Actualizat: 16 august 2022, 16:07

David Popovici, dedicație specială pentru România după ce a devenit dublu campion european la Roma! Ce a postat noul “rege” al natației

David Popovici a devenit campion european la 200 de metri liber

David Popovici, la finalul unei probe / Profimedia

David Popovici a avut o dedicație specială pentru România după ce a devenit dublu campion european la Roma. Sportivul de 17 ani a cucerit aurul la probele de 100 și 200 metri liber, reușind să bată record după record. David a avut un mesaj superb pentru țara sa după ce a scris o nouă filă de istorie în lumea natației.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a câștigat în mare stil finala de ieri, de la 200 metri liber, la Campionatul European de la Roma, reușind să încheie cursa la o distanță de aproape 3 secunde față de al doilea clasat.

David Popovici, dedicație specială pentru România după ce a devenit dublu campion european la Roma

Astăzi, David Popovici a avut o reacție minunată în mediul online, referitoare la țara noastră.

“ROMÂNIA”, a fost mesajul postat de campionul nostru pe contul de Facebook, alături de două emoticoane cu “tricolorul” și de o imagine fantastică cu el în bazin.

“VENI, VIDI, POPOVINCI”, este jocul de cuvinte atașat fotografiei respective, în care David sărbătorește un nou succes răsunător în lumea natației.

Reclamă

Postarea publicată de David a adunat aproape 20.000 de aprecieri în prima oră.

David Popovici a dezvăluit primul lucru care i-a venit în minte când a urcat pe podium, după ce a cucerit aurul și la 200 m liber

La final, David a dezvăluit că steagurile “tricolore” din tribune au fost primul lucru care i-au trecut prin minte în momentul în care a urcat din nou pe podium pentru a-și primi medalia de aur:

Reclamă 4 / 0/3

”Pe podium m-am gândit la toate steagurile României din tribună, la lumea care țipa și mă aplauda”, a spus David Popovici, după ce a scris o nouă filă de istorie în natația mondială.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Campionatul European de natație de la Roma. Este al doilea aur cucerit de sportivul de 17 ani la Forro Italico.

David Popovici a reuşit încă un rezultat excepţional, după ce a căştigat, luni, medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma. După aurul şi recordul mondial de sâmbătă la 100 metri liber, Popovici s-a impus luni şi la 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97, nou record mondial și european de juniori, dar și record al competiției.

Românul de 17 ani a condus cursa de la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi austriacul Felix Auboeck (1:45.89). Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

David Popovici, dialog savuros cu antrenorul său înaintea finalei de la 200 de metri liber

David Popovici a dezvăluit că, înaintea cursei, antrenorul Adrian Rădulescu l-a întrebat dacă nu ar vrea să „încerce o nebunie”.

David Popovici a vorbit şi despre proba de 400 de metri liber, următoarea la care va participa la Campionatul European de nataţie de la Roma.

„Nu prea mă așteptam la niciun timp. Nu am avut acest obiectiv. Nu am avut ca obiectiv să câștig sau să cobor sub 1:42. 

Reclamă

La prânz, l-am întrebat pe antrenor «Care e planul?». El decide, eu încerc să mă conformez. A zis «Nu vrei tu să încerci să faci o nebunie?». Am spus «Bine, hai că încerc». Ăsta a fost obiectivul.

Recordul de la 400 de metri e și mai greu de doborât decât cel de la 200 de metri. Nu știu ce pot să fac la 400 metri. Nu știu cât de bun sau slab sunt. Vom vedea în două zile. E ceva nou. E cea mai puțin stresantă probă. Nu există așteptări”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și