Închide meniul
Video

David Popovici, fără medalie la Campionatele Mondiale de Înot! Ce s-a întâmplat în finala de la 100 de metri liber

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iulie 2023, 14:42 / Actualizat: 27 iulie 2023, 15:51

Reclamă

David Popovici, fără medalie la Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici, pe locul 6 în finala de la 100 de metri liber / Profimediaimages

David Popovici se întoarce în țară fără medalie de la Campionatele Mondiale de Înot. A fost sub așteptări în finala de la 100 de metri liber, care a putut fi urmărită în direct în AntenaPLAY și pe Antena 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici, cel care deţine recordul mondial la această probă, s-a calificat cu al 5-lea timp în finală. Era văzut de bookmakeri cu a treia șansă la urcarea pe prima treaptă a podiumului.

Cum a câștigat David Popovici medalia de , la Campionatele Mondiale de Înot

Românul în vârstă de 18 ani a intrat, în sală, în uralele fanilor și a fost repartizat pe culoarul al doilea. David Popovici încerca să își ia revanșa pentru ceea ce s-a întâmplat în finala de la 200 de metri liber, în care a fost depășit pe ultimii metri și a încheiat pe locul 4.

De această dată, David Popovici nu a mai avut acel start fulminant și a întors al treilea după prima lungime de bazin. A fost depășit de americanul Jack Alexy și de francezul Maxime Grousset.

Chiar dacă a forțat revenirea, Popovici a încheiat abia pe pe locul 6 cei 100 de metri. Cursa a fost câștigată de australianul Kyle Chalmers, care a reușit timpul de 47:15. Noul campion mondial a fost urmat de Jack Alexy, care a cucerit argintul cu 47:31. Podiumul a fost completat de Goussett, cu 47.42.

Reclamă

David Popovici a obținut un timp sub așteptări, de 47.83. Românul a mai fost depășit de YZhanle Pan (47.43) și Matthew Richards (47.45). „Regele Natației” a fost departe de performanța obținută la Roma, când a stabilit recordul mondial.

Cine au fost cei opt finaliști de la 100 de metri liber

1. Matthew Richards (Marea Britanie) – 47:47, cel mai bun timp din calificări
2. Kyle Chalmers (Australia) – 47:52
3. Pan Zhanle (China) – 47:61
4. Nandor Nemeth (Ungaria) – 47:62
5. David Popovici (România) – 47:66
6. Jordan Crooks (Insulele Cayman) – 47:71
7. Maxime Grousset (Franța) – 47:87
8. Jack Alexy (SUA) – 48:06

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a ajuns la Campionatele Mondiale de Înot 2023 cu cel de-al treilea timp al sezonului în proba de 100 de metri liber. A încheiat cu 47:61 secunde la Campionatele Naționale de la Otopeni. Chinezul Pan Zhanle a fost cel mai rapid înainte de a ajunge la Fukuoka, cu 47:22, în timp ce australianul Kyle Chalmers venea după ce reușise să obțină un timp de 47:44.

  • Probele lui David Popovici au fost live în AntenaPLAY şi pot fi revăzute aici: as.ro/fukuoka2023

Anul trecut, la Roma, David Popovici reușise să scrie istorie și să devină cel mai rapid înotător din lume! Românul care avea atunci 17 ani a obținut o performanță fabuloasă și a obținut aurul după ce a doborât recordul mondial care data din 2009. A reușit să încheie cursa în 46:86 și a fost cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât timpul obținut de Cesar Cielo Filho cu 13 ani înainte.

Ce a declarat David Popovici după calificarea în finala de la 100 de metri liber

După calificarea în finala probei de 100 de metri liber, David Popovici a oferit primele impresii. Tânărul de 18 ani a reuşit să trească peste dezamăgirea din finala probei de 200 de metri liber, s-a odihnit şi a mâncat bine şi a evitat să vorbească prea mult cu antrenorul său despre clasarea în afara podiumului.

Am încercat să dorm pe cât de bine am putut, am mâncat cum trebuie și am încercat să mă odihnesc, programul a fost destul de înghesuit, dar ne descurcăm cu ce avem, nu numai eu am trecut prin programul acesta, ci mai toți competitorii mei.

Nu prea am vorbit nimic (n.r. cu antrenorul) pentru că s-a înțeles de la sine că al meu corp și-a dat shut down. Amândoi suntem conștienți de ce s-a întâmplat, că primele trei bazine au fost foarte bune, iar ultimul, deși este specialitatea mea de obicei, acum pur și simplu nu am fost suficient de antrenat.

Sunt fericit cu timpul, era important să mă calific, cred că sunt al cincilea și aste e foarte bine. Finala e mâine. Îmi doresc să iasă bine, să am grijă să o calculez pe cât de bine pot”, a declarat David Popovici, potrivit gsp.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
Vezi toate știrile
Citește și