Închide meniul

David Popovici, gata de spectacol la Campionatele Europene de Juniori: „Vreau să mă distrez! Medaliile nu sunt un obiectiv!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 4 iulie 2022, 17:46

David Popovici, gata de spectacol la Campionatele Europene de Juniori: „Vreau să mă distrez! Medaliile nu sunt un obiectiv!

David Popovici a devenit campion mondial la 200 de metri liber

David Popovici, campion mondial / Profimedia

David Popovici e gata de spectacol la Campionatele Europene de Juniori. Dublul campion mondial va evoula la Otopeni, unde şi-a propus să se distreze şi să bată noi recorduri. Popovici va participa la şase probe!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Românii se înghesuie să-l vadă live pe dublul campion mondial de 17 ani, care va participa la competiţia organzată la bazinul din Otopeni în perioada 5-10 iulie. Recent, Camelia Potec a dezvăluit că foarte mulți oameni își doresc să-l urmărească pe viu la lucru pe Popovici.

David Popovici, gata de spectacol la Campionatele Europene de Juniori

„Sper ca cei care o să urmărească în mediul online să se bucure şi să aibă o vizionare plăcută. Concurez la probele de 50, 100 şi 200 de metri liber, dar şi la trei ştafete. Am foarte multe semifinale şi de abia aştept. Mă bucur că pot să am acest program la noi în ţară. Mi-am propus să mă distrez şi să mă bucur de atmosferă. Sunt la noi acasă!

E un sentiment plăcut. Mă bucur să am onoarea asta la noi acasă. Pentru mine nu e un obiectiv să câştig medalii. Singurele păreri pe care le ascuns sunt ale mele şi ale echipei mele. Voi concura la 4×100 metri liberi băieţi, 4×100 metri liberi mixtă şi 4×200 metri liberi băieţi. Va fi o ştafetă obişnuită cu componenţi ai lotului naţional”, a declarat David Popovici.

Prin ce chinuri au trecut David Popovici și Robert Glință

S-a aflat prin ce chinuri au trecut David Popovici și Robert Glință până să obțină performanțe uriașe pentru România. Campion european en-titre la 100 de metri spate, Glință a rupt tăcerea despre cele mai mari provocări pentru înotătorii din țara noastră.

Reclamă

David Popovici a scris istorie și a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. Și Robert Glință a impresionat și s-a calificat în finalele de la 50 și 100 de metri spate.

„Este foarte greu. La noi în ţară este foarte dificil să faci sport de performanţă. În ceea ce priveşte înotul, a trebuit să mă târăsc pe coate pentru performanţă. Când am ajuns în noroi împotmolit până la gât, în ciuda obstacolelor şi aşteptărilor de a mă opri acolo, am ales să nu renunţ şi să găsesc în continuare o soluţie pentru mine. Am ajuns să colaborez cu al şaptelea antrenor din cariera mea, mai mult de nevoie. Este foarte greu. În ţară nu există un sistem care să fie gata, să avem toate resursele pentru performanţă.

Cine reuşeşte o face pe cont propriu şi cred că performanţele la care am ajuns eu sunt pur şi simplu o consecinţă a ambiţiei şi sprijinului pe care l-am avut din partea părinţilor şi a celor care au ţinut la mine cu adevărat. Tot pe cont propriu am ajuns să caut resursele necesare să ajung la cea mai bună performanţă. Dacă ar fi să ne comparăm cu alte sisteme: SUA, Australia, Marea Britanie sau Franţa, ei tratează sportul ca pe o ştiinţă pură.

Reclamă 4 / 0/3

Au foarte mulţi oameni în spate care ştiu foarte bine ce au de făcut, astfel că performanţa la ei este la ordinea zilei, pe bandă rulantă. La noi în ţară nu există deloc acest lucru şi cine reuşeşte să scoată capul şi să se bată cu aceşti giganţi ai sportului, o face în mare măsură pe cont propriu„, a dezvăluit Robert Glință pentru fanatik.ro.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte Vezi toate știrile
Citește și