Închide meniul
NEWS ALERT

David Popovici s-a calificat în finală la 200 m liber, la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima! O nouă performanţă de vis a „Regelui Nataţiei”!

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 31 august 2022, 19:10

David Popovici s-a calificat în finală la 200 m liber, la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima! O nouă performanţă de vis a „Regelui Nataţiei!

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber, de la Sette Colli

David Popovici, în timpul unei probe/ Profimedia

David Popovici va concura într-o nouă finală la Campionatul Mondial de juniori de la Lima. Înotătorul român se va lupta pentru medalii la 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În a doua zi de concurs de la mondialele de juniori, David Popovici a intrat din nou în bazin. A încheiat calificările cu cel mai bun timp, dar a fost pus la grea încercare de turcul Batuhan Filiz. 01:49.40 a fost timpul cu care a încheiat Popovici. În prima zi, sportivul a devenit campion mondial la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinesu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.

David Popovici concurează la proba de 200 de metri liber, la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

Update 19.30: Rezultatele oficiale! David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în finala la 200 m liber!

David Popovici s-a calificat în finala la 200 m liber

Update 19.25: David Popovici este în finală la 200 m liber! A câştigat ultima serie din calificări şi are cel mai bun timp! A încheiat în 01:49.40! A fost depăşit de turcul Batuhan Filiz pe ultima jumătate de bazin, dar a recuperat incredibil şi a încheiat primul. L-a întrecut in extremis pe rivalul său, care a încheiat cu 01:49.76.

Update 19.21: Ştefan Cozma a terminat pe locul 6 în seria a 6-a. Românul a încheiat cu timpul de 1:53.37.

Reclamă

Update 19.17: Au mai rămas două serii din calificări, până îşi va face apariţia şi David Popovici!

Update 19.10: David Popovici va fi în cea de-a 8-a serie! În momentul de faţă s-a ajuns la a 4-a serie de calificare pentru finala la 200 m liber!

Update 19.05: Calificările la 200 m liber urmează să înceapă în scurt timp!

Reclamă 4 / 0/3

Update 19.00: David Popovici este pe punctul de a se lupta pentru calificarea în finala la 200 m liber!

David Popovici este favorit să se calific în finala probei de 200 de metri. În această vară, sportivul a cucerit medalia de aur la această probă, în cadrul Campionatului European de seniori de la Roma.

Tot la proba de 200 de metri de la mondialul din Peru va concura şi Ştefan Cozma, unul dintre tinerii alături de care Popovici a cucerit aurul la ştafetă. Cozma va intra şi el în bazin de la aceeaşi oră, 19:06

Finala probei de 200 de metri liber va avea loc în această noapte, de la ora 02:17.

David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu

David Popovici a câştigat medalia de aur, în proba de ştafetă 4×100 de metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu. Echipa României a obţinut o performanţă incredibilă la Campionatul Mondial de juniori de la Lima.

Ştafeta de 4×100 de metri liber l-a avut în frunte pe David Popovici, care a intrat primul în bazin. 47.07 a fost timpul cu care „Regele Natației” a schimbat după 100 de metri, având un avans considerabil. Au urmat ceilalți tricolori, care au fost amenințați de Franța și Lituania în lupta pentru primul loc. Echipa formată din tinerii sportivi a obţinut timpul formidabil de 03:18.84.

David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au adus României prima medalie de aur la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima. Sportivii tricolori au dominat finala probei de ştafetă de 4×100 de metri liber.

Reclamă

Prima reacție a lui David Popovici după ce a câștigat medalia de aur cu ștafeta României

David Popovici a avut prima reacție după ce a contribuit din plin la medalia de aur câștigată de ștafeta României la 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de juniori din Peru.

„Este o experiență grozavă, suntem o echipă. Încă nu am ajuns pe cea mai mare scenă, dar colaborăm bine și avem această echipă ‘sudată’ în acest sezon. Ne înțelegem și facem o treabă bună„, a fost prima reacție a lui David Popovici imediat după ce i-a adus României aurul la ștafeta 4×100 m liber, potrivit voyo.ro.

Camelia Potec a fost prezentă la festivitatea de premiere și le-a oferit medaliile de aur celor patru reprezentanți ai României. David Popovici va mai lua startul în alte două probe, 100 și 200 de metri liber, acolo unde este mare favorit.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-1. Covăsnenii au reuşit să egaleze, după ce Florinel Coman a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori 20:55 Farul – Rapid 3-1! Trupa lui Gică Hagi, din nou pe locul secund în Liga 1! Giuleştenii rămân fără victorie în play-off Vezi toate știrile
Citește și