Închide meniul

David Popovici, prima reacție după a 3-a medalie de aur câștigată la Campionatele Europene de juniori: „E un sentiment de nedescris și neegalat!”

Cosmin Cioboată Publicat: 8 iulie 2022, 18:09 / Actualizat: 8 iulie 2022, 20:08

Reclamă
David Popovici, prima reacție după a 3-a medalie de aur câștigată la Campionatele Europene de juniori: „E un sentiment de nedescris și neegalat!

David Popovici a scris istorie la Mondialul de Natație

David Popovici, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta / Hepta

David Popovici a oferit prima reacție după ce a câștigat aurul și la 50 metri liber, la Campionatele Europene de juniori, de la Otopeni. Dublul campion mondial a avut un mesaj special pentru publicul care l-a susținut necondiționat pe toată durata competiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a câștigat a 3-a medalie de aur la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni.

David Popovici, prima reacție după a 3-a medalie de aur câștigată la Campionatele Europene de juniori

Noul „rege” al natației mondiale a dezvăluit că s-a obișnuit să câștige probele. Tânărul de 17 ani a avut un mesaj special pentru fanii care au umplut tribuna bazinului din Otopeni și l-au susținut și la cursa de astăzi:

„Chiar dacă m-am obișnuit, e ceva special de fiecare dată (n.r. – să asculte imnul). Ce mănânc? Multe și sănătos. Mă voi premia după tot concursul, nu știu cu ce, va trebui să-mi dau seama. Simt oboseala puțin, dar mai am o probă. Probabil și ștafetă, dar nu știu sigur. E un tur de forță, am concurat în fiecare zi, dar trebuie să mă obișnuiesc pentru că voi face asta și la nivel mai înalt. Trebuie să câștig experiență, să pot să fiu la nivel cu cei mai înalți sportivi, care pot să facă ștafetă, semifinală, finală, una după alta.

(Urmează aur la 100m?) Eu sper că da, nu promit nimic tocmai pentru că vreau să se uite cât mai multă lume. Însă o să termin cele două lungimi de bazin pe cât de repede se poate. Proba mea preferată e 200 liber, dar cu asemenea tribună, cu cât proba e mai scurtă, cu atât lumea trăiește mai mult cu mine pentru că își dă seama mai greu cine câștigă. Oricine s-ar încărca cu energia publicului, toată lumea ar avea piele de găină ca și mine. E un sentiment de nedescris și de neegalat.”, a spus David Popovici.

Reclamă

David Popovici a triumfat și în proba de 50 de metri liber, şi astfel a devenit campion european la juniori şi la această probă. Românul a înregistrat timpul de 22.16, record național la juniori.

Este a 3-a medalie de aur câștigată de Popovici la ediția din acest an, de la Otopeni, după cele de la 200 metri liber și ștafetă masculină 4×100, alături de Vlad Ştefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu.

De asemenea, Popovici și-a trecut în palmares și medalia de argint la ștafetă mixtă.

Reclamă 4 / 0/3

Ionuţ Popa, detalii din interior despre „trădarea” lui David Popovici

Ionuţ Popa, preşedintele CS Dinamo, a dezvăluit cum l-a convins pe tânărul de 17 ani să îşi rezilieze înţelegerea cu CSA Steaua şi să semneze cu alb-roşiii. Înotătorul care a scris deja istorie mai are contract cu Dinamo până în vară lui 2024, perioadă care coincide cu Jocurile Olimpice de la Paris, la care sportivul ţinteşte medalia de aur.

Ionuţ Popa, preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, a fost invitatul emisiunii moderate de Cătălin Oprişan, AS.ro Live. Acesta a mărturist cum David Popovici a ajuns sub contract cu clubul pe care îl conduce, după ce şi-a încheiat înţelegerea cu rivalii de la Steaua.

Ionuţ Popa a povestit cum David Popovici a ajuns în curtea clubului Dinamo. Preşedintele clubului se declară fericit de alegerea făcută în urmă cu un an, emulaţia creată de înotător fiind una imensă după Campionatul Mondial de la Budapesta.

„David Popovici e al României. Nu sunt bucuros neapărat pentru rezultate, poate sună ciudat, ci pentru emulaţia pe care a creat-o.

Nu l-am furat. L-am observat la Jocurile Olimpice. Am sunat pe cineva care să-mi spună totul despre el. Am aflat că perioada lui contractuală încetează după JO. Mi-am spus că este normal să ne încercăm norocul, să-i facem o ofertă. În acel moment am gandit o strategie, că nu ni-l dorim doar pe David Popovici, ci tot sistemul din jurul lui.

L-am sunat pe tatăl lui David. Mi-a spus că din monetul în care devine liber de contract, putem discuta. Mi-a spus că are mai multe oferte, nu doar de la Steaua şi Dinamo, au fost 4 oferte. Mi-a spus că va analiza şi că în funcţie de condiţiile materiale, nu de bani, pentru că Steaua are un buget mai mare cu 50% decât Clubul Dinamo, va alege”, a declarat Ionuţ Popa.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 VIDEOSporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă ACUM 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei Vezi toate știrile
Citește și