Închide meniul

David Popovici, campion naţional şi la 200 de metri liber, după ce a luat aurul şi la 100 de metri liber

Bogdan Stănescu Publicat: 10 noiembrie 2023, 19:02

Reclamă
David Popovici, campion naţional şi la 200 de metri liber, după ce a luat aurul şi la 100 de metri liber

David Popovici / Profimedia Images

David Popovici a cucerit medalia de aur şi în proba de 200 de metri liber la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În finală, David Popovici a obţinut timpul de 1.43.01, fiind cu peste două secunde mai rapid decât al doilea clasat, Vlad Ştefan Stancu, ce a avut timpul 1.45.38.

David Popovici, campion naţional şi la 200 de metri liber, după ce a luat aurul şi la 100 de metri liber

Mihai Gergely s-a clasat pe 3, cu timpul 1.45.64.

Ieri, David Popovici a devenit campion naţional şi în proba de 100 de metri liber.

David Popovici a oferit o declaraţie surprinzătoare, ieri, după ce a cucerit aurul în proba de 100 de metri liber la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni.

Reclamă

Popovici a spus că nu se gândeşte la medalii şi că încearcă să vadă cât de bine poate performa într-o perioadă aglomerată pentru el.

David Popovici, declaraţie surprinzătoare după ce a cucerit aurul naţional la 100 de metri liber: „Nu mă gândesc la medalii”

E un start decent. E prima zi din Campionatul Naţional, urmează încă trei zile de competiţie. Mă bucur că sunt aici şi am şansa să mă încălzesc pentru Europenele în bazin scurt, care se vor ţine tot aici.

(n.r.: Eşti mulţumit de timpul tău, 46,76?) Da, sunt foarte mulţumit, e în grafic şi de-abia aştept să văd cât de rapid pot să perfecţionez cursa pentru Europenele în scurt, care contează cel mai mult pentru mine.

Reclamă 4 / 0/3

(n.r.: despre recordul mondial la juniori, 45,64) Cred că e 45 şi mai jos, nu mai ştiu exact nici eu. Şi dacă mă apropii, şi dacă îl bat, tot o să rămână record mondial de juniori. Sunt senior, cresc, sper să îmi îmbunătăţesc timpul. Ăsta e targetul fiecărui sportiv, să îşi îmbunătăţească timpii personali sau ăsta ar trebui să fie targetul fiecărui sportiv.

(Te gândeşti doar la medaliile de aur, nu?) Nu mă gândesc la medalii, mă gândesc să pun în practică ce am lucrat la antrenament şi sunt curios cum performez în condiţii de antrenament mai grele pentru că e o perioadă mai încărcată, nu e vârful meu de formă şi pur şi simplu experimentăm, ne pregătim cât de bine putem pentru Europene”, a declarat David Popovici după ce a obţinut aurul în proba de 100 de metri de la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni.

David Popovici, aur la 100 m liber, la Campionatele Naţionale de la Otopeni! Nu a avut rival în finală

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 100 m liber, la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni. Sportivul de 19 ani a încheiat finala cu timpul de 46,76.

Podiumul finalei de la 100 m liber a fost completat de Patrick Sebastian Dinu şi Andrei Ungur. Patrick Sebastian Dinu a încheiat cursa cu timpul de 47,22.

David Popovici s-a calificat în finala de 100 m liber a Campionatelor Naţionale de Înot cu timpul de 47,88, cel mai bun din serii. Sportivul de 18 ani a luat startul de pe culoarul al patrulea, iar timpul de înscriere a fost de 46,62.

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha, competiţie programată în luna februarie a anului viitor. Adrian Rădulescu, antrenorul campionului de 19 ani, a dezvăluit care îi sunt planurile acestuia, pentru anul viitor.

Adrian Rădulescu a dezvăluit că David Popovici nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha, deoarece vrea să se pregătescă pentru Olimpiada de la Paris.

Reclamă

”Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual. Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens”, a spus Adrian Rădulescu, pentru agerpres.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și