Închide meniul

Dorința cea mare a lui David Popovici: „Mi s-a propus! Ar fi frumos să se întâmple chiar în București”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 8 iulie 2022, 20:10

Dorința cea mare a lui David Popovici: „Mi s-a propus! Ar fi frumos să se întâmple chiar în București

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Ce şi-ar fi dorit să facă

David Popovici, în bazinul de la Budapesta / Profimedia Images

Dorința cea mare a lui David Popovici a fost dezvăluită chiar de campionul nostru, după a 3-a medalie de aur cucerită la Europenele de juniori. Popovici a declarat că își dorește să fie construit un nou bazin de înot în București, unde tinerii sportivi să se poată dezvolta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a câștigat 3 medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, de la Otopeni. După proba de 50 metri liber, de vineri, noul „rege” al natației a dezvăluit care este dorința sa cea mare.

Dorința cea mare a lui David Popovici: „Mi s-a propus!”

Dublul campion mondial visează ca, la un moment dat, în București să se construiască un bazin de înot ultramodern, unde tinerii sportivi să poată crește și să ajungă la cel mai înalt nivel, la fel ca David Popovici.

De asemenea, David a dezvăluit că i s-a propus ca unul dintre bazinele din România să îi poarte numele, după performanțele fabuloase obținute la Campionatele Mondiale și Europene, din această vară:

„Dacă nu mă înșel, mi s-a propus. Dar nu vreau eu, consider că trebuie să mă ridic la nivelul așteptărilor personale și poate după ce mi se va încheia cariera, poate atunci.

Reclamă

Mi-ar plăcea să se înoate la un nivel cât mai înalt la noi în țară. Ar fi frumos chiar în București, în orașul din care sunt (n.r. – să se construiască un nou bazin). Cu cât mai repede s-ar întâmpla, cu atât mai bine.”, a spus David Popovici, după ce a câștigat aurul la 50 metri liber.

David Popovici, prima reacție după a 3-a medalie de aur câștigată la Campionatele Europene de juniori

David Popovici a dezvăluit că s-a obișnuit să câștige probele. Tânărul de 17 ani a avut un mesaj special pentru fanii care au umplut tribuna bazinului din Otopeni și l-au susținut și la cursa de astăzi:

„Chiar dacă m-am obișnuit, e ceva special de fiecare dată (n.r. – să asculte imnul). Ce mănânc? Multe și sănătos. Mă voi premia după tot concursul, nu știu cu ce, va trebui să-mi dau seama. Simt oboseala puțin, dar mai am o probă. Probabil și ștafetă, dar nu știu sigur. E un tur de forță, am concurat în fiecare zi, dar trebuie să mă obișnuiesc pentru că voi face asta și la nivel mai înalt. Trebuie să câștig experiență, să pot să fiu la nivel cu cei mai înalți sportivi, care pot să facă ștafetă, semifinală, finală, una după alta.

Reclamă 4 / 0/3

(Urmează aur la 100m?) Eu sper că da, nu promit nimic tocmai pentru că vreau să se uite cât mai multă lume. Însă o să termin cele două lungimi de bazin pe cât de repede se poate. Proba mea preferată e 200 liber, dar cu asemenea tribună, cu cât proba e mai scurtă, cu atât lumea trăiește mai mult cu mine pentru că își dă seama mai greu cine câștigă. Oricine s-ar încărca cu energia publicului, toată lumea ar avea piele de găină ca și mine. E un sentiment de nedescris și de neegalat.”, a spus David Popovici.

David Popovici a triumfat și în proba de 50 de metri liber, şi astfel a devenit campion european la juniori şi la această probă. Românul a înregistrat timpul de 22.16, record național la juniori.

Este a 3-a medalie de aur câștigată de Popovici la ediția din acest an, de la Otopeni, după cele de la 200 metri liber și ștafetă masculină 4×100, alături de Vlad Ştefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu.

De asemenea, Popovici și-a trecut în palmares și medalia de argint la ștafetă mixtă.

 

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 23:00 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a deschis scorul la scurt timp după ce a fost introdus în teren 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor 22:29 „Nu poate să mă sperie nimic!” Mihai Stoica și-a făcut calculele pentru câștigarea titlului! De ce rezultate are nevoie FCSB 22:08 „Te întorci la FCSB în vară?” Alexandru Musi a uimit pe toată lumea după Hermannstadt – Petrolul 2-0! 22:06 „Nu are nicio legătură” Dorinel Munteanu s-a enervat imediat după înfrângerea cu UTA! Întrebările care l-au scos din sărite 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! Vezi toate știrile
Citește și