Închide meniul
Video

Prima reacţie a lui David Popovici, după cele două medalii de aur cucerite la Campionatul Naţional de la Otopeni: „M-a obosit tare!”

Viviana Moraru Publicat: 5 aprilie 2023, 21:07

Reclamă

David Popovici, aur la 200 de metri liber, la Sette Colli

David Popovici, pe podium / Profimediaimages

Prima reacţie a lui David Popovici, după cele două medalii de aur cucerite la Campionatul Naţional de la Otopeni, nu a întârziat să apară. Sportivul de la CS Dinamo susţine că proba de 100 m spate l-a obosit foarte mult, deoarece nu a mai practicat-o de mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a început perfect Campionatul Naţional de Înot de la Otopeni. Înotătorul a obţinut două medalii de aur, în prima zi a competiţiei.

Prima reacţie a lui David Popovici, după cele două medalii de aur cucerite la Campionatul Naţional de la Otopeni

David Popovici este deja cu gândul la celelalte competiţii la care va participa, după ce Campionatul Naţional va lua sfârşit. Acesta a declarat că obiectivul său din acest an este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„A început sezonul pentru posibilitatea calificării la Jocuri, în premieră avem un concurs care ne oferă posibilitatea asta. Dacă este să mă calific, super, o să mă bucur, dar cu siguranță nu e un obiectiv.

M-a obosit foarte tare proba asta, n-am mai făcut-o de mult și am uitat cum se simte. E o oboseală diferită. Ce am experimentat astăzi? Una dintre probele cu care mi-am început cariera profesionistă, când eram mic înotam foarte mult spate.

Reclamă

Nu mi se pare că trece repede, mai e suficient de mult. Ce fac ca să mă ajut pentru a nu mă lăsa acaparat de presiuni, așteptări, este să o iau cu pași mici. Mai am patru zile din aceste naționale, mai am poate Cupa României, încă un concurs în vară, mai am și Mondialele. La unul dintre ele, mă voi și califica”, a declarat David Popovici, după cele două curse pe care le-a încheiat pe primul loc.

David Popovici a cucerit aurul la proba de 50 de m liber, înregistrând timpul de 22.62. Ulterior, la scurt timp după, sportivul a intrat din nou în bazin pentru finala probei de 100 m spate. Popovici a încheiat şi această cursă pe primul loc, cu timpul de 54.74.

Adrian Rădulescu a anunțat ce obiective are David Popovici în acest an

Adrian Rădulescu a anunțat ce obiective are David Popovici în acest an, și a dezvăluit la ce probe va participa sportivul român la Campionatul Național de Înot, de la Otopeni. Înotătorul român este gata să doboare și alte recorduri, după ce a scris istorie în 2022.

Reclamă 4 / 0/3

După un cantonament de pregătire la Tenerife (Spania), în luna februarie, David Popovici (CS Dinamo) a început anul cu Naţionalele de înot, unde va concura în probele de 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate, 50 m fluture, la câteva probe de ştafetă, dar nu şi în proba de 200 m liber.

‘În această perioadă ne-am concentrat pregătirea pe dezvoltarea fizică generală şi ‘stabilizarea’ performanţelor. Sunt paşi importanţi pentru un tânăr aflat în proces de maturizare cu scopul de a preveni accidentările şi a reduce solicitările specifice sportului de performanţă. David va concura la 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate şi 50 m fluture. Sigur, va participa şi la câteva din ştafetele clubului. Ne-am dori să vedem progres la celelalte procedee şi probe”, a spus Adrian Rădulescu, pentru agerpres.ro.

Antrenorul lui David Popovici a explicat şi motivul pentru care cel mai bun sportiv al României de anul trecut nu va înota proba de 200 m liber: ‘‘Nu ne-am dorit-o pentru acest concurs. Proba de 100 liber a rămas pentru că este normal să concureze alături de colegii cu care se urmăreşte crearea unei ştafete pentru Paris. Trebuie să se sprijine reciproc”.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:32 „E o rușine!” Un jucător important de la Rapid nu își explică parcursul din play-off. Dezvăluiri din vestiarul giuleștenilor 16:14 VIDEOFranco Colapinto a câștigat Cursa de Sprint de Formula 2 de la Imola! Cursa principală, duminică, de la 11:00, LIVE în AntenaPLAY 15:20 Lovitură dură pentru Gigi Becali. Tavi Popescu, OUT de la FCSB: „Nu va juca în primele două tururi preliminare” 14:44 VIDEONebunie în a treia sesiune de antrenamente de la Marele Premiu de Formula 1 de la Imola. Alonso şi Perez au ieşit de pe pistă 14:40 VIDEOCalificările Marelui Premiu de Formula 1 de la Imola sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 16:45 14:16 VIDEODanemarca – Elveția 0-8 şi Letonia – Suedia 2-7 au fost în AntenaPLAY. Canada – Finlanda (17:20). Spectacol la CM de hochei 13:22 Bolton – Oxford United LIVE VIDEO (18:15) în AntenaPLAY. Play-off-ul de promovare în Championship se joacă pe Wembley 12:50 Larry Ten Voorde va pleca din pole-position la Porsche Mobil 1 Supercup Imola 2024. Cursa e duminică (12:45, AntenaPLAY) 12:37 „L-a trimis să se bucure de pensie”. Grecii nu au avut milă de Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu i-a grăbit demiterea 12:35 Ovidiu Popescu, la un pas de a fi deturnat din drumul spre Sepsi de o altă rivală de Liga 1 a FCSB-ului. Anunţ de ultimă oră Vezi toate știrile
Citește și