Închide meniul

„Se dopează, nu are cum să înoate atât de repede!”. Antrenorul lui David Popovici a răspuns acuzaţiilor care i s-au adus fenomenului nataţiei româneşti

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 octombrie 2022, 13:19

„Se dopează, nu are cum să înoate atât de repede!. Antrenorul lui David Popovici a răspuns acuzaţiilor care i s-au adus fenomenului nataţiei româneşti

"Se dopează, nu are cum să înoate atât de repede!". Antrenorul lui David Popovici, Andrei Rădulescu, a răspuns acuzaţiilor

David Popovici şi echipa lui / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

David Popovici a fost suspectat, încă de la 13 ani, că se dopează. Anunţul a fost făcut de antrenorul „Regelui Nataţiei”, care a răspuns acuzaţiilor în cadrul unui podcast. Andrei Rădulescu a recunoscut că performanţele obţinute de Popovici i-au adus mereu critici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar şi fostul înotător australian, acum în vârstă de 47 de ani, a recunoscut că s-a gândit că David Popovici ar fi folosit substanţe interzise.

„Se dopează, nu are cum să înoate atât de repede!”. Antrenorul lui David Popovici a răspuns acuzaţiilor

În primul interviu pe care l-am făcut cu el i-am spus lui David: ‘Credeam că te dopezi!’. A scos timpul de 47.3 la 16 ani. Gândul meu era ‘copilul acesta se dopează, nu are cum să înoate atât de repede’„, i-a transmis Brett Hawke antrenorului lui David Popovici.

Eu ştiu procesul. Nu este prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau, ‘Oh, el ia marfa aia bună’. E o situație despre care am discutat-o cu el. Poate copiii nu au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi acesta este pasat și copiilor. Poate şi spun ceva înainte de concurs.

David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când le auzi de la copii care au 13 ani și ei chiar cred cu adevărat că e adevărat, atunci e foarte trist„, a spus Andrei Rădulescu în cadrul podcastului.

Reclamă

David Popovici a vorbit despre dopaj

David Popovici (18 ani) a dezvăluit că a fost suspectat de dopaj ca urmare a performanţelor sale uimitoare. Dublul campion mondial şi european la 100 şi 200 de metri liber a explicat ce le răspunde acestor oameni care îl privesc cu dubii.

Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Sunt tot de felul de combinații. Eu fac o grămadă de teste antidoping.

Sunt mulți oameni care spun: «Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun». Zic «Bine, mă. Cum zici tu». Nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios cum sunt testat, spun că fac foarte multe teste antidoping. Sunt teste care vin super random.

Reclamă 4 / 0/3

Pot și acum să mă sune «Unde ești?». Spun «Sunt aici, sunt la un podcast». «OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină».

Și nu pot spune nu. Dacă spun nu, pot să-mi îmi iau o penalizare. O penalizare poate însemna un «ban» (n.r- suspendare). Și nu vrea nimeni o suspendare de câțiva ani de la sport.

Popovici: „Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea”

În plus, nici nu am de ce să mă ascund. E necesar să funcționeze corpurile antidoping, pentru că în sport e necesar să menții un nivel de corectitudine și de fair-play. Întotdeauna se vor găsii unii care vor să trișeze. Important e să-i poată prinde.

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea. Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun unde sunt de fiecare dată.

Ei, Agenția Națională Antidoping, Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Natație, știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi pentru o oră. Sunt mai multe entități care mă pot testa.

Dacă vor să mă prindă într-un moment în care eu nu știu că ei știu unde sunt, mă sună. Sau vin acasă, sperând să fiu acasă. Dacă nu sunt, trebuie să vin. Am o obligație care nu mă deranjează”, a spus Popovici, la podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele.

Reclamă
Recomandări
  • David Popovici a fost acuzat că s-a dopat
  • Ce a declarat Andrei Rădulescu, antrenorul puştiului minune

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită Vezi toate știrile
Citește și