Închide meniul

Suma pe care o primeşte David Popovici de la MTS pentru cele două medalii de aur, după ce a încasat 200.000 de euro după Mondiale

Dan Roșu Publicat: 17 august 2022, 14:41

Reclamă
Suma pe care o primeşte David Popovici de la MTS pentru cele două medalii de aur, după ce a încasat 200.000 de euro după Mondiale

Suma pe care o primeşte David Popovici de la MTS pentru cele două medalii de aur

David Popovici, pe podiumul de premiere / Profimedia Images

Suma pe care o primeşte David Popovici de la MTS pentru cele două medalii de aur de la Campionatele Europene de Nataţie este una importantă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, după evoluţiile de pe altă planetă de la Foro Italico, David Popovici va încasa câte 37.000 de lei pentru fiecare din cele două medalii, ceea ce duce la un total de 74.000 de lei, adică puţin peste 15.000 de euro.

Suma pe care o primeşte David Popovici de la MTS pentru cele două medalii de aur

De asemenea, la această sumă vom adăuga şi premiile importante pe care le va primi şi de la CS Dinamo, dar şi pentru recodul mondial stabilit la proba regină a nataţiei, 100 de metri liber.

Campionul nostru de 17 ani a primit o sumă mult mai mare după cele două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de la Budapesta, acolo unde a fost campion la 100 şi 200 metri liber. Atunci, Nicolae Ciuca a luat decizia să îl recompenseze pe David cu un milion de lei (200.000 de euro) din fondul de rezerva al Guvernului-

Pe de altă parte, guvernul a atunci premierea lui David Popovici de către CS Dinamo cu suma de 500.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că această sumă se adaugă la cea 1.000.000 de lei oferită de Executiv, prin intermediul Ministerului Sportului.

Reclamă
Reclamă 4

“Astăzi, Guvernul a aprobat premierea a sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, printr-o hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500 de mii de lei. Sunt bani oferiţi prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea M.A.I. şi care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizie a Guvernului României, prin intermediul Ministerului Sportului”, a transmis Dan Cărbunaru, la finalul lunii iunie.

Motivul real pentru care David Popovici s-a retras de la proba de 400 de metri liber

Federaţia Română de Nataţie a anunţat care este motivul real pentru care David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri, după ce obţinuse al patrulea timp în calificările de la CE de Nataţie de la Foro Italico.

Antrenorul Adrian Rădulescu, cel de care campionul nostru ascultă cu sfinţenie, a decis să nu îl lase să participe pe David la proba de 400 de metri de la Foro Italico, din cauza oboselii pe care ar fi acumulat-o, înaintea Campionatul Mondial de juniori de la Lima.

Reclamă

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma.

Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, se arată în comunicatul emis de FR de Nataţie.

David Popovici obţinuse calificarea în finala probei de 400 metri liber de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, el reuşind să obţină al patrulea timp.

Recomandări

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:16

EXCLUSIVCe schimbări pregăteşte Edi Iordănescu, în primul 11, pentru România – Belgia. Două dileme înaintea confruntării de la EURO 2024

23:55 20 iun.

Spania – Italia 1-0! Ibericii au obţinut calificarea în optimile EURO 2024! Cum arată clasamentul în Grupa B

23:40 20 iun.

Pedri a egalat recordul lui Cristiano Ronaldo! Performanţă impresionantă reuşită de starul Barcelonei în Spania – Italia

23:33 20 iun.

Dumitru Dragomir a dezvăluit lovitura dată de Gigi Becali, cu care a asigurat viitorul FCSB-ului: „O să îl bată şi pe Gică Hagi!”

22:35 20 iun.

David Popovici ştie cum va aborda finala la 200m liber: „A funcţionat mereu”. Campionatele Europene de înot sunt în AntenaPLAY

22:33 20 iun.

EXCLUSIVViaţa bate filmul în Wurzburg! Ionel Mager a fost copil de mingi pentru „eroii de la Sevilla”, iar fiul lui a jucat cu Adeyemi

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 Germania – Scoţia 5-1! Start spectaculos la EURO 2024. Naţionala lui Nagelsmann s-a distrat în primul meci. „Ploaie” de goluri!
Citește și