Închide meniul
Video

Toată familia lui Constantin Popovici, în extaz după aurul de la Campionatele Mondiale! Corina Popovici: „Am plâns de fericire!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iulie 2023, 20:44

Toată familia lui Constantin Popovici, în extaz după aurul de la Campionatele Mondiale

Constantin Popovici, cu medalia de aur / Profimediaimages

Toată familia lui Constantin Popovici este în extaz după aurul câştigat de acesta la Campionatele Mondiale de la Fukuoka! Românul în vârstă de 34 de ani a triumfat la sărituri în apă de la mare înălţime. Medalia de argint i-a revenit conaţionalului Cătălin-Petru Preda! Competiţia a fost live în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După cele patru sărituri, Constantin Popovici a adunat 472.80 puncte, fiind lider detaşat în clasament. Cătălin Preda l-a urmat, cu 438.45 de puncte. Podiumul a fost completat de Gary Hunt, cu 426.30 de puncte.

Este multă muncă în spate. Cred că sunt singurul care ştie cu exactitate cât efort am depus. Şi astăzi a fost răsplătit!„, a declarat Constantin Popovici după ce i s-a cântat imnul.

Toată familia lui Constantin Popovici, în extaz după aurul de la Campionatele Mondiale

Din Australia, sora lui Constantin Popovici a trăit la intensitate maximă triumful fratelui său! Şi părinţii campionului de la Fukuoka au avut trăiri speciale.

Eu sunt fericită maxim, am plâns când am văzut rezultatul. Şi nu neapărat rezultatul, ci fericirea de pe faţa lui. Nu pot să descriu, m-am bucurat foarte mult! Reacţiile lui au fost ceva deosebit.

Reclamă

(Reporter: Care este visul lui?) Nu cred că a avut momente în care a vrut să se lase. Chiar şi cu obstacolele pe care le-a avut, cu multiplele accidentări. A fost dezamăgit pe moment, dar încontinuu a vrut să persevereze. După o anumită vârstă, nu mai este aşa de uşor şi organismul se reface mult mai greu. Numele Popovici o să continue să fie nume de istorie!

Am vorbit cu el după concurs, era foarte fericit şi obosit. Se odihnea! L-am felicitat, puteam să îl felicit până mâine pentru că asta simt. Sunt mândră de fratele meu şi de Cătălin, de asemenea.

(Reporter: Ce zic părinţii?) Sunt foarte mândri. S-au trezit devreme să vadă campionatul. Eu am un avantaj că sunt la o oră înainte de Japonia.

Reclamă 4 / 0/3

(Reporter: Îl aşteaptă mama cu ceva special acasă?) Mai stă puţin, până la începutul lui august, în Japonia. Şi, poate, dacă el vine acasă, poate mama îl aşteaptă cu ceva. Doar dacă şi Costel cere. Oricum, mama îi face toate poftele„, a declarat Corina Popovici în exclusivitate pentru AntenaSport.

Constantin Popovici, al doilea european care câştigă aurul la Mondiale

Constantin Popovici este doar al doilea european care câştigă aurul la proba de sărituri în apă de la mare înălţime, la Campionatele Mondiale de Nataţie. Popovici şi Cătălin Preda au reuşit dubla istorică la Fukuoka, live în AntenaPLAY.

Popovici şi Preda au câştigat aurul şi argintul la Campionatele Mondiale de Nataţie, o dublă pe care şi-o trecuseră în cont şi la Campionatele Europene de anul trecut, de la Roma. Cei doi au intrat astfel în istoria nataţiei din România.

Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris o pagină de istorie pentru natația românescă și pentru întreg sportul din țara noastră. Cei doi sportivi români au făcut un concurs memorabil și au reușit să cucerească azi dimineață medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m) din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka.

🇷🇴 Constantin Popovici și Cătălin Preda au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul concursului, au condus în clasament după primele două sărituri de marți, iar azi dimineață au scris istorie.

🇷🇴 Constantin Popovici a cucerit medalia de aur cu un total de 472.80 puncte, iar Cătălin Preda a câștigat medalia de argint cu un total de 438.45 puncte.

Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român. Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019).

Reclamă

🇷🇴 Constantin și Cătălin sunt medaliați cu aur și argint și la Campionatul European de la Roma, din 2022, în concursul de high-diving”, se arată pe pagina de Facebook Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:23 Xavi și-a făcut planul pentru sezonul viitor la Barcelona! Tehnicianul catalanilor a dat detalii din interior 17:20 Cine l-a sunat pe Gigi Becali la miezul nopţii, după ce FCSB a câştigat titlul: „Merită pe deplin!” 17:06 „Stau bine cu inima, iau pastile!” Dorinel Munteanu, reacţie savuroasă după ce Oţelul a urcat pe primul loc în play-out 16:50 „Cea mai proastă decizie!” Arbitra făcută praf de Gigi Becali nu scapă de critici! A fost pusă la zid după un meci de Ligă 16:47 „Sunteţi pregătit să antrenaţi Rapid?” Răspunsul dat imediat de Marius Măldărăşanu! Ce a spus despre înlocuirea lui Bogdan Lobonţ 16:34 „Trebuie să primească o medalie mai mică!” Un jucător de la FCSB, criticat după titlul câştigat 16:29 Gigi Becali oferă prime uriașe dacă FCSB se califică în Champions League! Sumele fabuloase trecute în contractele jucătorilor 15:54 România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori” 15:39 CFR Cluj – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă infernală pentru locul 2. Echipele probabile 15:24 Video„Să ne dea stadionul pentru Liga Campionilor!” Gigi Becali cere desfiinţarea lui CSA Steaua, după titlul câştigat de FCSB Vezi toate știrile
Citește și