Închide meniul

„Vă gândeaţi dacă îl mai vedeţi, în bazin, pe David Popovici?”. Reacţia noului campion mondial de la 200 de metri liber

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 iulie 2023, 16:01

Reclamă
„Vă gândeaţi dacă îl mai vedeţi, în bazin, pe David Popovici?. Reacţia noului campion mondial de la 200 de metri liber

"Vă gândeaţi dacă îl mai vedeţi pe David Popovici?". Reacţia genială a noului campion mondial de la 200 de metri liber

Matthew Richards a cucerit medalia de aur şi a oferit primul interviu / AntenaSport

Vă gândeaţi dacă îl mai vedeţi pe David Popovici?„, a fost întrebarea primită de Matthew Richards după ce a devenit noul campion mondial de la 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Înot. Britanicul a avut o reacţie genială la finalul cursei care a putut fi urmărită LIVE VIDEO exclusiv pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici era mare favorit să îşi apere titlul câştigat în urmă cu un an. „Regele Nataţiei” a avut un start de senzaţie şi, după prima lungime de bazin, părea a fi capabil să stabilească un nou record mondial. Avea un timp cu 0.49 secunde mai bun. Totuşi, în ultimii 50 de metri a redus ritmul şi a fost depăşit de Matthew Richards, Tom Dean şi Sunwoo Hwang.

„Vă gândeaţi dacă îl mai vedeţi pe David Popovici?”. Reacţia noului campion mondial

Imediat după ce a cucerit medalia de aur, Matthew Richards a oferit primele declaraţii. A fost întrebat, de reporterul aflat la marginea bazinului, dacă nu s-a temut că va fi învins categoric de David Popovici.

Sunt destul de obosit, dar foarte fericit! A fost o cursă incredibilă! Este uluitor că am reuşit, din nou, ca primele două poziţii să fie ocupate de Marea Britanie. A fost ca la Tokyo, cu un an înainte de Paris.

(Reporter: David a reuşit, după primii 50 de metri, să fie la jumătate de secundă în interiorul recordului mondial. Vă gândeaţi dacă îl mai vedeţi,  în bazin, pe Popovici la final?) Nu, nici vorbă. Nu te gândeşti în acel moment. Când s-a stabilit pe ce culoar urma să concurez, ştiam că mă voi uita în această direcţie în bazin pe ultimii 50 de metri. Evident, avea un avans uriaş. Eram în dreapta mea, vedeam în ce stadiu sunt adversarii mei. Sunt foarte fericit că am reuşit să câştig medalia, sper că este prima dintr-o serie de multe altele„, a declarat Matthew Richards.

Reclamă

Modul incredibil prin care David Popovici a ratat o medalie la 200 de metri liber

Popovici a întors primul după prima lungime de bazin, cu timpul de 23.74 secunde. A fost urmat de Matthew Richards şi Sunwoo Hwang. Românul a început să se distanţeze de rivali şi era în cărţi pentru a doborî recordul mondial! După 100 de metri, era la o palmă distanţă de a da marea lovitură. A întors cu timpul de 50.18 secunde.

David Popovici a fost primul şi după 150 de metri, cu un avans considerabil faţă de Sunwoo Hwang (0.79) şi Matthew Richards (0.99). Au apărut însă problemele pentru „Regele Nataţiei”, care nu a mai putut să susţină ritmul. La jumătatea bazinului deja fusese depăşit de sportivul din Coreea de Sud. Chiar înainte să ajungă la final a fost depăşit şi de cei doi britanici.

Aflat la prima finală din carieră, Matthew Richards a câştigat aurul, cu 1:44.30. A fost urmat de conaţionalul său, Tom Dean, care a obţinut argintul cu timpul de 1:44.32. Sunwoo Hwang l-a lăsat pe David Popovici în afara podiumului (1:44.42). David Popovici a coborât sub 1 minut şi 45 de secunde (1:44.90), dar a ratat şansa de a obţine o medalie.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici nu şi-a putut apăra titlul câştigat anul trecut, dar o poate face în proba de 100 de metri liber. Îşi poate lua revanşa în finala de la 100 de metri liber, joi, de la ora 14:21, LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Prima reacţie a lui David Popovici, după ce a pierdut dramatic o medalie la 200 de metri liber

David Popovici a avut prima reacţie după ce a condus 3 sferturi din cursă, însă a cedat pe final când a fost depăşit de 3 adversari.

Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat. Dar sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost superbune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut.

Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru„, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia 8:45 Cum ar putea arăta primul 11 de la FCSB, în Champions League! Numele surpriză propus de la Rapid de Basarab Panduru 8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
Vezi toate știrile
Citește și