Închide meniul

Vasile Dîncu, anunț neașteptat după ce David Popovici a scris istorie în natația mondială: „Le-am cerut un raport serios!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 iulie 2022, 15:57

Vasile Dîncu, anunț neașteptat după ce David Popovici a scris istorie în natația mondială: „Le-am cerut un raport serios!

David Popovici, puștiul "minune" al natației românești

David Popovici, în bazin / Profimedia Images

Vasile Dîncu a făcut un anunț neașteptat după ce David Popovici a scris istorie în natație, devenind dublu campion mondial. Ministrul Apărării Naționale a dezvăluit că le-a cerut un „raport serios” oficialilor de la CSA Steaua, clubul la care a crescut noul erou al României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a plecat de la CSA Steaua la marea rivală, CS Dinamo, anul trecut, după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vasile Dîncu, anunț neașteptat după ce David Popovici a scris istorie în natația mondială

Între timp, Popovici a devenit noua senzație din lumea natației. Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, iar acum face furori la Campionatele Europene de juniori, de la Otopeni.

Vasile Dîncu a anunțat că a solicitat un raport referitor la modul în care s-a realizat mutarea lui David Popovici de la CSA Steaua la CS Dinamo, în 2021.

Ministrul Apărării n-a ezitat să trimită câteva „săgeți” către clubul din „Ștefan cel Mare”. În plus, Dîncu i-a reamintit Ministrului Sportului, Eduard Novak, că „avem nevoie de o strategie la nivelul infrastructurii” din sportul românesc.

Reclamă

„Le-am cerut un raport serios privind ce s-a întâmplat, dar noi ne bucurăm să creştem şi alţi sportivi. Ne bucurăm pentru David, poate că a găsit condiţii mai bune la Dinamo, inclusiv de salarizare.

Noi mai avem rezerve la Steaua, îi ajutăm şi pe cei de la Dinamo. Avem nevoie de o strategie de infrastructură pentru sport. Sper s-o facă Ministrul Sportului”, a declarat Vasile Dîncu, pentru orangesport.ro.

David Popovici are un salariu lunar de 7.000 de euro, la CS Dinamo. Pentru performanțele extraordinare bifate la Campionatele Mondiale, conducătorii clubului din „Ștefan cel Mare” i-au mai oferit lui David un bonus de 500.000 de lei.

Reclamă 4 / 0/3

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că această sumă se adaugă la cea de 1.000.000 de lei oferită de Executiv, prin intermediul Ministerului Sportului.

Popovici, la un pas să plângă în faţa lui Ion Ţiriac: „Mi s-a făcut pielea de găină!”

David Popovici s-a aflat la un pas să plângă în faţa lui Ion Ţiriac. Miliardarul român a fost în tribună să îl vadă pe tânărul sportiv cum a câştigat aurul la 200 metri liber, la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni.

Popovici a simţit din plin căldura românilor. Atmosfera senzaţională din tribune l-a emoţionat pe David Popovici. Printre spectatori a fost şi Ion Ţiriac. Popovici a recunoscut că i-a venit să plângă când a văzut căldura cu care a fost primit de cei din tribună.

„E ceva nou, chiar şi pentru mine. Mi-a plăcut extrem de mult. Mi s-a făcut pielea de găină. Poate îmi venea şi puţin să plâng când am intrat. Pur şi simplu, natural, parcă îmi venea să îmi curgă o lacrimă.

Am venit să îmi fac ţara mândră, să mă bucur de atmosferă. Super, sunt sigur că mulţi geloşi. Mulţi ar vrea să experimenteze sau să simtă ce simt eu acum. Am onoarea să fiu eu cel căruia i se întâmplă aşa ceva”, a spus David Popovici.

Ce a spus Țiriac despre David Popovici

Ion Ţiriac spune că David Popovici este o excepţie în sportul românesc. Omul de afaceri a deplâns infrastructura din țara noastră în ceea ce priveşte bazinele de înot. Țiriac anunță că orice Universitatea din SUA îl poate lua pe Popovici şi să îi plătească absolut tot.

„Acest campion care este o treabă senzaţională, este unică daca vrei să spun aşa, la 17 ani ,este o excepţie la regula pe care noi o avem. Nu avem de unde să cernem şi se nasc excepţii. Iar domnul Popovici este o excepţie care ne face şi plăcere, dar şi onoare. Îi mulţumim că a ajuns atât de repede atât de sus. Să sperăm că vrea mâine să fie un fir de păr mai mult şi în fiecare zi mai bun. Şi atunci devine un mare star, nu doar un campion.

Reclamă

Este o întrebare dureroasă pentru că dacă luăm în calcul infrastructura pe care o avem în ziua de azi, nu are unde să se antreneze. Este adevărat că acest mastodont pe care l-am văzut astăzi este o treabă senzaţională, îi felicit pe cei l-au făcut. Puteau să se gândească mai bine cei care l-au făcut unde îl fac. În acest loc, pe zi, trebuie să fie 500 de copii. Aici e treaba. Dacă nu, mâine dimineaţă e undeva la SUA, oriunde la Harvard sau Stanford, orice facultate care îl ia, îi plăteşte totul. Bine, reprezentând România”, a spus Ion Ţiriac.

Recomandări
  • Vasile Dîncu, anunț neașteptat după ce David Popovici a scris istorie în natația mondială
  • Mesajul transmis de Ministrul Apărării: „Le-am cerut un raport serios!”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și